Pansar på fältet!

Medlem
Pansar på fältet!

Nu är jag hemkommen från övning i SIB på Livgardet, sthlm. Det var en bra övning och vädret var lika fint som förra året, 23 grader varmt och sol! I år hade vi plutons tagande och försvar av byggnad skarpt, för övrigt bästa övning under helgen. Som grg skytt var det ganska tungt, först eldställning vid några bilar bredvid huset och sedan klättra upp till taket och eldställning där.

I alla fall så hade vi fått 6 st rök (fullproj 84 mm) att skjuta iväg samt 6 st övningsvapen (20 mm). Att skjuta fullproj är det bästa man kan göra i infanteriet!

Första genomförandet fick vi eldavbrott och hann bara skjuta två övningsvapen, efter det bytte vi grg och skottställde det. Vi fick order om att blåsa iväg allt vi hade 6+6. Sagt och gjort, vi plockade på oss all materiel och tog oss fram till eldställningen, därifrån sköt vi sedan 3 20 mm samt 2 rök. Förflyttning till taket genom betonghuset och väl där uppe var vi tvungna att ladda om övningsvapnen, vilket tog några minuter. När vi var klara så fick vi iväg alla övningsvapen samt laddade rök och väntade på ordern.

RÖK, FÖRBLINDA!
Skott kommer!
Klart bakåt!
BAAM!

4 rök i snabb följd och efter det urdragandes ur stridsställningen, ett mycket bra genomförande.

Förutom grg hade vi 1 ksp 58 och 1 psg 90 samt AK4.

Här kan ni se en bild precis efter avfyrning:
[http://www.livgardet.mil.se/photo.php?id=148839&nid=40978]

Högervänsterom!

#blogg


Tempus fugit.

1
Skriv svar