Akut tandbesvär

Medlem
Akut tandbesvär

Jag har haft en tand som skulle opereras bort för ett år sedan, men har inte gjord det pga av olika orsaker, som sjukdom och tandläkarskräck.

Men igår så lyckades jag bita snett och träffade den dåliga tanden. Fick riktigt ont och kunde inte dricka eller äta för det ilade och värkte så mycket.

Jag hade en tandläkartid till våren 2009 för att operera bort den nere i Gävle hos specialister. Men jag insåg att det inte skulle hålla, så det var bara att åka ner till min tandläkare och få det fixat.

Det tog runt en timme, då han var tvungen att dela på tanden och ta ut bit för bit. Fick sy igen hålet som blev efter tanden. Fick fyra bedövningssprutor för att klara av operationen, då jag inte tycker om tandläkare alls.

När bedövningen slutet verka så fick ta en ipren och två alvedon brustabletter för att inte få så ont och förebygga feber (Det var vad tändläkaren rekomenderade). Jag brukar nämligen få feber efter jag varit hos tandläkaren.
Har aldrig använt ipren förut och i kombination med alvedon så blir man välldigt trött. Det fungerade riktigt bra och jag kände ingen smärta efter 5-10 minuter.

Det positiva är att jag inte behöver gå runt och oroa mig för någon operation.

#blogg

1
Skriv svar