Söndagsosämja

Skägg.
10 Chambers
Söndagsosämja

Kom hem lite för sent igår kväll för att riktigt orka sitta uppe och kika på UFC 84 som visades live 04.00 på TV 4 Sport. Nytt försök inatt - med start 23.00.

De publikdragande eventen på fight card:et ser på förhand störtgrymma ut:

Underskattade Keith "Dean of Mean" Jardine som har vinster över både Forrest Griffin och Chuck "The Iceman" Lidell går in i buren med intentioner att skriva historia genom att vara den första någonsin som slagit både Chuck och kvällens motståndare, Wanderlei "Axe murderer" Silva. Samtidigt kommer Wanderlei till oktagonen, får man anta, grymt motiverad. För ett eller ett par år sedan var han mannen a.l.l.a var rädda för och i.n.g.e.n ville möta i japanska ligan PRIDE; nu har han tre raka loss:ar och måste i stort vinna den här matchen för att ha en framtida karriär inom UFC. Kort sagt: det kommer att bli en grym match!

Sedan har vi UFC:s föredetta guldgosse Tito "The Huntington Beach Bad Boy" Ortiz som på senare år haft en riktigt otäck "falling out" med UFC:s VD - Dana White. Det gick faktiskt så långt som att de två skulle ha möts i en 3 ronder lång boxningsmatch förra året, men Tito dök aldrig upp till invägningen vilket han naturligtvis blev häcklad över. Det här är sannolikt hans sista match för UFC och i pre-fight-intervjuerna har han i princip bett Dana White att dra någonting gammalt över sig... fast i lite värre ordalag. Hursom kommer han att vara sjukt motiverad, det här är ju en sista chans att ge honom fingret genom att vinna mot en ny up and coming-stjärna - Lyoto Machida - en karateexpert från Brasilien. En obesegrad karatemästare. Kan bli mycket intressant, som sagt.

Sist och, fyndigt nog, minst är lättvikts-matchen om klassens bälte mellan champion B.J "The Natural" Penn och före detta mästaren Shean Sherk som i fjolas åkte dit misstänkt för brukandet av olagliga sterioder (någonting som är rätt uppenbart när man kollar på den mannens fysik; bodybuilder snarare än fighter.) Nåväl, Sherk är taggad som tusen att visa att han är "fo' real" och B.J har för första gången tagit sin träning på allvar och vill väldigt gärna visa att han nu har konditionen som krävs i de senare ronderna.

Nu har galan förstås redan gått av stapeln igår natt, men jag tänkte ändå tippa lite, då jag helt avhållit mig från att kolla på resultat under dagen:

Wanderlei Silva vs. Keith Jardine - TKO 2nd round
Tito Ortiz vs. Lyoto Machida - Unanimous Descision full rounds
B.J Penn vs. Shean Sherk - TKO - 3rd round

En annan grym match tidigare i år: Chuck Lidell mot Wanderlei Silva.

#blogg


signatur
1
Skriv svar