Hur tänker ni egentligen?

Hur tänker ni egentligen?

Nu är det dags igen. En utgivare har gapat på några media för att som de påstår, ha recenserat ofärdig kod. Till och med hotat att stämma dem enligt Kotaku. Utgivaren är Atari, spelet Alone in the Dark och det hela är mest en pinsam historia för Atari.

En etablerad utvecklare jobbar med ett spel i flera år, ett storspel med allt vad PR-maskineri innebär. AitD har hypats till den milda grad i nyhetsutskick, event, försenats och hypats igen. Stämningen, grafiken och kontrollerna, allt skulle bli tokbra. Förstås.
När det blev previewdags slaktade alla journalister som spelade det just styrschemat som ofärdigt och i princip ospelbart. Ett par veckor efter det meddelades att spelet inte skulle skickas till media förrän det kom ut i handeln. (För er som inte vet betyder det i runda slängar att man inte tror på sitt spel alternativt har problem.)

Spelet släpps och sågas inledningsvis av en nordisk kritikerkår mer unison än Joakim Cans kör i Körslaget. Vad gör Atari? Lider de stolt i det tysta med upprätthållen stolthet och tar det som en bra utgivare måste? Nope. Går de ut och säger att spelet inte blev vad de hoppats? Ej så. Garvar de småsnett och påstår att spelet visst är bra och hamnar någonstans mitt emellan? Icke.
Hoppar de på media, varav flera till och med köpt det färdiga spelet i handeln före Atari skickat ut recensionsexemplar, påstår att alla är emot dem, hela presskåren är dumma i huvudet, reccar ofärdig kod och att de själva minsann inte gjort nåt fel? Jupp.

Av historien lär vi oss att vi inget lär av historien, eller hur var det?

Alltså, kamma er nu Atari och kom in i matchen. Det hela är väldigt enkelt. Ha koll på era pre- och reviewversioner men framför allt, nästa gång någon ni ger ut ett spel som inte blev så bra ni hoppats, knip igen och gör ert jobb istället. Det är nämligen inte att försöka manipulera pressen. Som vanligt är den någon nisse på någon lagom hög stol som gormar och lämnar respektive lands presskontakter att ta skit för deras pinsamheter. Well Nicke, Jenni, Kalle med flera, inget bloggnäll riktas mot er, bara för att förtydliga.

Däremot väcker det återigen frågan om embargon. Enligt uppgift fick en viss dansksvensk spelsajt [u]återigen[/u] ta ner sin recension efter att etikvidrigt ha lagt upp den för tidigt. Det är emellertid, som det brukar heta, en annan historia.

Kotakus nyhet

[ia=4205]

#blogg


signatur
1
Skriv svar