Stockholm för nybörjare, del 7

Grafikfejs
Paradox Interactive
Stockholm för nybörjare, del 7

Det här känner du igen: Du är på tunnelbanan, ska precis gå av och har bråttom till anslutande linje. Dörrarna öppnas och du förbereder dig på att lämna vagnen, men istället möts du av en mur av människor. Tydligen är hela västerort på besök och ska åka tunnelbana just denna dag. Med uppspelta miner och galna blickar pressar de sig in genom dörrarna innan någon av de befintliga resenärerna hunnit av. Det orsakar givetvis förvirring och kaos. Du tvingas tränga dig fram bland förortspuckona för att komma ut innan tåget stänger dörrarna och fortsätter sin resa mot förorten.

[ia=386571; large]
På besök i stan?

7) LÄMNA FÖRETRÄDE FÖR AVSTIGANDE PASSAGERARE!

Tydligen, på landet, så har man lite annorlunda rutiner än vad vi stadsbor är vana vid. När dagens enda tåg tuffar in på perrongen behöver man inte vänta på någon som går av - ingen vill gå av där de bor - så de har ännu inte lärt sig att lämna företräde för avstigande passagerare.

Så här fungerar det: Först går man av, sedan går man på. På så vis skapas det nya sittplatser åt era feta bonnarslen! Det systemet har fungerat väl sedan 50-talet, och klarar nog ett par århundraden till.

#blogg


signatur

När jag blir stor ska jag också ha dubbelskägg!

1
Skriv svar