TF2 på DH

Grafikfejs
Paradox Interactive
TF2 på DH

Nu verkar det vara klart. Onlinegamer blev tillfrågade om vi kunde anordna en TF2-turnering på Dreamhack, och vi kunde såklart inte tacka nej. TF2-satsningen är en del av AmaTour-konceptet, vilket kortfattat betyder att Dreamhack tar Onlinegamers hjälp till att driva turneringen mot att de erbjuder oss produktpriser från sina sponsorer. Liknande AmaTour-tävlingar kommer hållas i bl.a. CS 2on2, WC3 och L4D, med hjälp av andra communities.

Idag hade Onlinegamer sitt första planeringsmöte, och vi har lyckats få ned de flesta idéerna på papper. Nu återstår bara att se till att dessa idéer går att förverkliga.

Det vi planerar just nu är att erbjuda tre tävlingar:
- En 6v6-turnering enligt det klassiska ETF2L-konceptet
- En 4v4 Arena-turnering
- En 1on1 Soldier-cup

Anledningen till de olika formaten beror på att vi vill att så många som möjligt ska kunna prova på tävlingsspel i TF2. Många har ju redan köpt TF2 eftersom den ingick i The Orange Box (tillsammans med HL2:episode 2), men har kanske inte spelat det annat än på publicservrar. Därför är det bra att erbjuda olika varianter av spelet.

Med tanke på att vi bara har 14 lag i ETF2L är risken stor att 6v6-turneringen inte kommer bli superpopulär. Majoriteten av de svenska lagen kommer inte att besöka Dreamhack och därför kommer vi försöka skapa mixlag av intresserade spelare. Detta kommer skötas på Onlinegamer.se under hösten och vintern.

Arena-tävlingen är till för dem som främst har spelat CS tidigare. Allt är lite snabbare: ytorna är mindre och det krävs inte lika stor förståelse för de olika klassernas för- och nackdelar. En bra introduktion till klassbaserat lagspel, helt enkelt.

1on1-cupen är främst riktad till deathmatch-publiken. Det är också en ganska publikvänlig aktivitet som varit mycket populär när vi anordnat dem tidigare.

Allt är än så länge på skiss-stadiet, men nästa vecka är det meningen att vi ska presentera våra planer för de ansvariga på DH. Spännande!

#blogg


signatur

När jag blir stor ska jag också ha dubbelskägg!

1
Skriv svar