"Signal" - Stephen King

Inaktiv
"Signal" - Stephen King

Stephen King lyckas ännu en gång förtrolla från första början i den här zombie/skräck/äventyrsromanen. Han lånar friskt från George A. Romero men lägger till sitt eget sinne för detaljer till historien. Boken är rakt igenom välskriven och lämnar hela tiden lagom utrymme för läsaren att själv fantisera om hur det ser ut. Världen målas upp på ett sätt som få andra lyckas med.

Boken inleds med att allting börjar gå åt helvete för den stackars serietecknaren Clayton Ridell - efter att framtiden såg ljust ut till råga på allt. Han har precis lyckats sälja sin serie till en utgivare när "signalen" plötsligt slår till. Vanliga människor på gatan förvandlas plötsligt och oförklarligt till monster som sliter upp strupen på varandra och tappar alla mänskliga drag. Eller är det oförklarligt? Många verkade faktiskt ha pratat i mobilen precis innan de "ställdes om"..
Efter några nya bekantskaper lämnar Clay storstaden för att bege sig hemmåt och ta reda på om han son och fru verkligen är ok. Under resans gång tvingas han och hans följeslagare hålla sig undan för "mobilgalningarna" och hela tiden vara försiktiga med vilka av de sista normala människorna de litar på.

Hela vägen igenom håller King tempot på en nivå som får en att inte vilja lägga ifrån sig boken. Han varvar konversationerna med välskrivna actionscener och visar att han behärskar många sidor av skrivandets konst. Slutet är lite antiklimatiskt men väl genomtänkt och på intet sätt dåligt. Det lämnar en dock med en känsla av "vill ha mer".

Rekommenderas starkt till alla er som vill ha en lagom svår spänningsroman i sommarvärmen
Happy reading!
//Devoto

#blogg


signatur

You try to scream, but growl instead,
you are bound to the ground!

1
Skriv svar