Wii Sports Resort visar vägen

Medlem
Wii Sports Resort visar vägen

[fleft]<img src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/07/sporter.png" width=340>[/fleft]Efter <a href="http://trydling.wordpress.com/2009/07/23/tennis/">gårdagens Wii-bashing</a> är det dags att ge den lilla konsolen upprättelse.

<em>Wii Sports Resort</em> är ju sjukt kul. 12 grenar samsas på skivan, och i åtminstone några av dem visar Nintendo att de visst vet hur en Motion Plus ska användas.

<strong>Pingisen</strong> snuddar vid någonting genialt och har en så självklar racketstyrning att både Sega och EA borde ta lärdom inför nästa års oundvikliga tennisspel.

<strong>Bågskyttet</strong> är en nervslitande exercis i stadighet på hand och styrka i psyket. Det är också den gren som får breda ut sig mest i spelet och blir till en riktigt stor och betydande tävling istället för pingisens snåla matcher till ynka 6 poäng.

Det finns fler höjdare här. <strong>Svärdsfäktningen</strong> är väldigt rolig. Det är fascinerande att svärden följer Wiimoten så precist, men matcherna brukar urarta till hejdlöst viftande snarare än taktiskt rävspel och uttänkta utfall.

Att kasta <strong>basketbollar</strong> i -- eller åtminstone mot -- korgen är märkligt underhållande. Kanske för att det känns som att man har så otroligt fin kontroll över hur hårt och i vilken vinkel man kastar.

Vill man se vad Motion Plus kan göra för Wiikontrollen bör det här vara första stoppet. Tyvärr är det fortfarande bara minispelskänsla på alltihop. Ett slags teknikdemo som visar vad som är möjligt, precis som det kändes vid lanseringen med <em>Wii Sports</em>. Skillnaden är att det här är betydligt mer övertygande. Jag är såld på Wii igen. Nu behöver vi bara vänta på att någon tar all den här potentialen och gör ett seriöst spel av det. Helst då inom någon racketsport.

<em>Spelet släpptes idag för 599 kronor inklusive 1 Motion Plus eller 840 kronor med 2 Motion Plus. I många av grenarna kan man turas om att använda samma Wiimote, så det är ingen direkt panik att köpa på sig 4 Motion Plus.</em>

Och: denna blogg huserar även på Wordpress.

#blogg


signatur

Vincere vel mori.

1
Skriv svar