Ny Steam Statistik

Medlem
Ny Steam Statistik

Jag upptäckte idag (vet inte hur länge det funnits, men inte nån lång tid) att steam har skaffat ett sätt för oss spelare att se statistiken över hur många spelare som spelar spel genom deras klient.

Gå till Steams Statistiksida
Tryck sedan på texten längst ner "View Steam players per game" så kommer en lång lista att ploppa upp, med antalet spelare som spelar de flesta utav spelen som finns genom steam just nu. Anledningen till varför jag skriver "De flesta" är för att inte alla spel som man kan köpa genom steam finns med i listan. En av mina favoriter Rocket Mania Deluxe finns inte med, men alla stora titlar som Counter Strike, Half-life 2, Bioshock och Call of Duty finns med.
Tidigare har det bara funnits statistik över HL1 och Source multiplayer spel och deras mods, och ett tag fanns det bara över mods. Men nu har alltså Valve valt att ta bort alla mods och istället visa upp rena spel och hur många som spelar dem.

Jag ser detta som både bra och dåligt. Det är väldigt trevligt att tillslut få se hur många som spelar alla olika spelen, och inte bara få veta hur många som sitter och kör CS. Speciellt så är det intressant att se hur gamla spel ännu hänger i och att singleplayer inte är någonting som föraktas (gogo Uplink).
Den tråkiga delen ligger i att vi inte nu längre ser hur det går för de mods som finns ute. Jag som är ett gammalt fan av Hidden: Source gillade förut att gå in där och kolla hur den låg i gämförelse med de andra Source moddarna. Det som är speciellt tråkigt med att inte få se den mod statistiken är att man nu längre inte kan kolla hur många som spelar en mod innnan man laddar ner den. Jag tankade just Science & Industry 2 som är en Source mod. Men när jag startar upp spelet upptäcker jag att det finns 4 servrar totalt, varav samtliga har 0 spelare.

mitt budskap till Steam är: Behåll den nuvarande statistiken, men lägg även till en knapp där man kan se hur det går för moddsen.

#blogg


signatur

Firefox addon som används i mattetrivian: [http]http://thewe.net/tex/[/http]

1
Skriv svar