Lucka 8 - Julkalender 2009

Skägg.
10 Chambers
Lucka 8 - Julkalender 2009

SpelledarN^ - Julkalender 2009

Lucka 8: Chaotic neutral

Gubben och hunden kompletterade varandra på ett mycket effektfullt sätt och påminde närmast om något ur en skämtteckning i någon ledande morgontidning. Mannen var klädd lika uniformellt som punkare eller börsmäklare ofta ses klädda. Gubbens klädstil var just "gubbe", som man uppnår genom att equip:a så mycket Dressman-items som möjligt (och kanske någon unique rock man haft kvar sedan en Europaresa under tidigt 80-tal). Mårten gick fram till mannen och lät nästan lite för ålderdomlig och hövlig då han sade:
- Ursäkta. Vet farbror vad klockan är?
Gubben tittade på honom som hade han att göra med en ficktjuv. Gott uppförande på den här nivån var inget han kommit att förvänta sig av någon som såg ut att vara yngre än 40. Han lyfte på rockärmen för att kika på sitt, för 298 kronor på Clas Ohlson inköpta armbandsur.
- Fem i tolv. svarade mannen lite halvt undgående då den här historien utspelar sig då folk i allmänhet hade väldigt svårt att lita på sina medmänniskor och alltid trodde det värsta om de flesta de träffade.
- Tack, svarade Mårten och i en handvändning hade han laddat sin tidigare position och gick fram till den lilla mannen med hunden igen.

En identisk scen utspelade sig vid detta andra försök. Samma vördnadsfulla replik, samma något avmattade svar. Mårten laddade igen och istället för den gentlemannareplik han först använt, gick han fram till den äldre herren med korsade armar.
- Öh, gubbe! utstötte han så stöddigt han, trots god uppfostran kunde. Vad är klockan, öh?
Mannen såg påtagligt besvärad ut men berättade åter igen vad klockan var.
- Öh. Tack, fan. sa Mårten och laddade igen.
Den här gången nästan sprang han fram till mannen småskrikandes.
- Jag ska bajsa på din fis, ditt gamla russin!
Den lilla gubben såg rädd ut och tog ett hårdare tag om kopplet i vilket hans mellanstora hund satt fast.
- Berätta vad klockan är innan jag biter din mount! gormade Mårten och syftade på hunden.
Gubben såg förtvivlad ut när han kikade på klockan och snabbt berättade vad den visade. Mårten kände sig dum. Han laddade.

Fortsättning följer...

#blogg


signatur
1
Skriv svar