Lucka 16 - Julkalender 2009

Skägg.
10 Chambers
Lucka 16 - Julkalender 2009

SpelledarN^ - Julkalender 2009

Lucka 16: Knappfel

Mårten såg sig omkring och fick syn på ett litet paket innehållandes två svettband med ett känt sportklädesmärkes logotyp på. Den här historien utspelas nämligen under en tidsepok då människor inte hade något emot att betala stora pengar för att deras kroppar skulle användas som reklampelare för stora företag. Mårten sparade två gånger i rad som för att vara helt säker på att det skulle fungera ordentligt. Sedan greppade han den glansiga förpackningen och gömde den under sin jacka. Med snabba steg rörde han sig ut ur butiken och ödets minut var kommen då han passerade de två säkerhetsbågarna vid utgången.

I motsats till vad Mårten Fagerkvist förväntade sig så ackompanjerades inte hans utgång ur affären av gälla pip från säkerhetsutrustningen. Ingen vakt hade sprungit efter honom. Inga iskalla och snäsande ljud hade hörts från något butiksbiträde. Det gick upp för Mårten, numera kriminell på riktigt, att han kommit undan och det var med adrenalinskakiga ben han vandrade bort från brottsplatsen.

Då, som vore det en scen hämtad från någon moralpekoral på statlig television, kände han en stadig näve mot vänstra axeln. Mårten hörde en medelskrovlig röst dåna i sitt öra.
- Är inte du lite för gammal för sån här skit? sa rösten som var så råbarkad och steretypt manlig att den inte kunde tillhöra någon annan än en, som väktare anställd man som kanske hette Micke eller Krille och som, trots motsträvig skolgång och låga betyg i allting utom Idrott och hälsa, lyckats skaffa både stadig inkomst och en ganska fint inredd trea nära centrum genom att göra det han gjorde bäst, vilket var just att se lagom hotfull ut och säga saker på ett sätt som gör att till och med den mest gudsfruktige person skulle tro illa om sig själv.
Mårten valde att inte ens konfrontera denna hotbild utan valde att istället ladda om sin sparade position. En helt otroligt olustig känsla spreds i hans kropp då hörnet av hans blickfång fylldes av texten "Game saved".

Fortsättning följer...

#blogg


signatur
1
Skriv svar