Musik från helvetet!

Medlem
Musik från helvetet!

Enerverande spelmusik. Finns det något mer underminerande för ett spel? Nyligen stötte jag dessutom på spelmusik som ligger ruskigt nära att bli utnämnd till värsta musik någonsin.

Jag har tidigare uppgett faran (fasan) med musiken till det första Wonder Boy-spelet. Den var åtminstone lite "catchy" och hade en längd på mer än en halv takt. Efter att ha tillbringat ett par kvällar med Fatal Labyrinth bleknar Wonder Boy-låten bort till ett inte alls så pjåkigt musikminne i jämförelse.

Fatal Labyrinths musik består av en enerverande slinga på 7-8 sekunder(!) som vevas om och om igen. Genom hela det förbaskade spelet! Nåja, jag ska vara ärlig. Jag stängde av ljudet efter ett par minuter så jag behövde inte stå ut med det hela tiden. Men ibland slog jag på det för att höra om det verkligen var så illa som jag mindes. Det var det - varje gång.

Har fått en del kommentarer om felaktigheter i mina inlägg (även om det ena inte stämde) och jag välkomnar alla rättelser. De som följt Retroguiden ett tag vet hur jag brukar lägga vikt vid den historiska aspekten. Därför är ingen mer mån om korrekta upppgifter än jag.

Dessutom fick jag önskemål om att skriva något om Microprose och det ser jag som ett tecken på att tiden är mogen att snart börja skriva en del om branschen runt omkring och inte bara själva spelen, även om de förstås fortfarande är kärnan i Retroguiden. Så håll utkik efter nyheter och överraskningar under våren.

Retroguiden hittar ni, som vanligt, här: http://retroguiden.blogspot.com/

#blogg


signatur

Retroguiden - bloggen som tar retrospel och spelhistoria på allvar --> http://retroguiden.blogspot.com/

1
Skriv svar