Topp-5 och ruttnande genrer

Medlem
Topp-5 och ruttnande genrer

Så, då var topp fem 1989 publicerat.

JonoGoodgame.se gissade redan igår rätt på vilket spel som jag skulle ranka som etta. Å andra sidan fanns det liksom ingen konkurrens. Valet var solklart så här i efterhand. Hade jag gått enbart på personlig preferens hade jag dock sagt spelet som kom tvåa. Nåja, in och läs och kommentera där vad som är rätt eller fel. Är det något spel som är rankat för högt, för lågt, eller inte alls?
Var du överhuvudtaget med 1989? Lägg en kommentar om vad du minns från det spelåret. Var du inte spelare 1989 men har spelat något spel från den tiden du gillar? Lägg en kommentar om det också. För en ensam bloggare som mig finns det inget bättre än feedback från läsarna.

Tar en öl till (är ledig) och lyssnar på underskattade och stämningsfulla Alice Cooper-låten Former Lee Warmer.

Testade F.E.A.R. som hastigast idag och undrar återigen varför FPS-genren fastnade i något slags skräck-träsk? Kommer fortfarande ihåg min djupa besvikelse när man gjorde skräckspel av Wolfenstein i Return to Castle wolfenstein. Varför? Är idérikedomen så fattig att det enda man kan göra för att utmana spelaren är att skrämma honom/henne? Det tillsammans med det faktum att man tycker att scriptade banor/händelser är utveckling för genren gjorde att jag tröttnade för länge sedan. Halo och Half-Life 2 var enorma besvikelser.

Nu är det inne att prata om hur äventyrsspelsgenren ska kunna förnya sig. Men mer akut är frågan om varför FPS-genren gjort så få framsteg. Där har det verkligen inte hänt mycket de senaste tio åren!

Nåja, edert dagliga retro-twitter får ni här: http://www.twitter.com/retroguiden

Och världens bästa retroadress finns som alltid här: http://www.retroguiden.se

#blogg


signatur

Retroguiden - bloggen som tar retrospel och spelhistoria på allvar --> http://retroguiden.blogspot.com/

1
Skriv svar