Betygsproblem

Medlem
Betygsproblem

Fick äntligen ur mig min Chrono trigger-genomgång.

En av anledningarna till att den dröjt var att jag lyckades radera en nästan färdigskriven version tidigare. Det tog emot att börja skriva från början igen men nu är det alltså gjort. Inte riktigt nöjd (den raderade versionen var antagligen bättre) men å andra sidan tar det ju ett tag innan jag får upp ångan efter mitt uppehåll.

Tog efter mycket vånda beslut till att införa något slags betygssystem till mina spelgenomgångar. Tycker egentligen att all form av betygssättning är alldeles för osäker och i för många fall missvisande. Dock är det ytterligare ett sätt att synas eftersom man kan hamna på sajter som listar betyg som t ex Mobygames.

Så när beslutet väl var taget blev det mer vånda med att komma på vilken skala jag skulle använda mig av. 1-100 var lockande liksom A-F. Viktigast var dock att skalan skulle ha fler positiva betyg än negativa. 50/100 är alltså godkänt, liksom 'D' i bokstavsskalan.

Till slut stannade dock valet på det gamla beprövade 1-10, där 1 är katastrof, 10 är få förunnat och ett godkänt (och därmed fullt spelbart) spel ligger på 5. Fem är ok, fem är minsta acceptabla, fem funkar men allt där under är stinkare av olika kvalitet.

Dessvärre är min rittalang tämligen usel. Just nu ser betygssymbolerna ut som skit - fula och dåligt designade. Har någon ork, tid och lust att göra nya åt mig så är det mer än välkommet!

Nåja, Chrono trigger fick till slut betyget 7/10 och jag ämnar uppdatera de tidigare genomgångarna med betyg efter hand som jag hinner. Men fortfarande är det så; texten ger en mer rättvisande bild än vad betygssiffran någonsin kan göra.

Nu blir det lite Psychonauts innan läggdax!

Retroguiden finns som vanligt på: http://retroguiden.se/

Och allt som händer bakom kulisserna bevakas här eller på Retroguidens Twitter: http://www.twitter.com/retroguiden

#blogg


signatur

Retroguiden - bloggen som tar retrospel och spelhistoria på allvar --> http://retroguiden.blogspot.com/

1
Skriv svar