Vänsterhäntas dag!

Medlem
Vänsterhäntas dag!

Fick precis reda på att det är vänsterhäntas dag idag. Trevligt med en dag för oss som är världens mest ignorerade minoritet. Det är helt sjukt hur högervriden världen är om man börjar kolla lite noggrannare på alla vardagssaker. Ta till exempel en konservöppnare, testa att öppna en burk med vänsterhanden så får ni högerhänta se hur det känns. Eller varför inte skolmaterial såsom saxar och linjaler, vi får använda allting spelvänt.

Jag kan även ta och nämna lite saker i spelsammanhang. Vad sägs som Nintendo DS. Den största orsaken till att jag inte har skaffat nintendos otroligt populär konsoll är för att det är många spel som är svåra att spela. I GTA Chinatown wars t.ex där man ska använda D-paden och pennan samtidigt väldigt ofta, det går inte!
Även alla dessa motionkontroller till FPS-spel kommer att vara totalt högervridna med vapnet på höger sida. Det har till och med gått så långt att Link i Zeldaspelen som alltid har varit vänsterhänt, helt plötsligt har blivit högerhänt, och det kommer inte att finnas någon möjlighet att byta hand ens.

Lite roliga fakta om vänsterhänthet:

- Bland tvillingar är det vanligt att den ena är vänsterhänt.
- Stamning och dyslexi är vanligare bland vänsterhänta – särskillt om de som barn tvingas att skriva med högerhanden.
- Vänsterhänta har lättare att se under vattnet.
- Det har visat sig att vänsterhänta är särskillt bra i tennis, baseboll, simning och fäktning.
- Vänsterhänta kommer in i puberteten 4-5 månader senare än högerhänta.
- 4 av 5 designers som utvecklade Macintoshdatorn var vänsterhänta.

Så, hur många Fragzonare är vänsterhänta?

#blogg

1
Skriv svar