Restaurang i vårt (mitt) vardagsrum

Flakmonkey
Restaurang i vårt (mitt) vardagsrum

Vet inte hur många som har sett den serien "Restaurang i vårt vardagsrum" som går på TV9 där par av olika slag tävlar mot varandra i konsten att få ihop så mycket pengar som möjligt genom att för en kväll ha en restaurang i deras hem. Idag hade jag kunnat delta i den serien, förutom att jag inte fick betalt av gästerna och att jag inte hade Babbsan som berättarröst vilket var det jag saknade mest. Sen så var det ju inte heller främlingar som kom på besök utan en stor del av min familj men det blev ju ändå nio personer så jag hade nog att stå i ändå.

Anledningen till att jag hade dem på besök är tradition helt enkelt. Vi har sedan min syster flyttade hemifrån alltid träffats på trettondagen för att umgås och äta upp det julgodis och kakor som blivit över sedan julfirandet. Till en början var vi hos min syster, men efter det att hon svek oss alla och flyttade till Zlatan-land så har vi träffats hemma hos mig istället. Det brukar bli en trevlig och avslappnad tillställning och det även idag och som pricken över i:et serverades det rätt god mat också.

Eftersom det har varit lite kyligt i vinter så bestämde jag mig tidigt för att bjuda på soppa vilket innebär lite mer problem än bara själva tillagandet av soppan. Hur god soppan än är så är det ju nämligen svårt att äta det om man inte har sopptallrikar och även om jag hade tio st så var det bara fyra av dessa som jag kunde tänka mig att servera ur. De resterande var ju såna där trista som man köper från IKEA till sin första lägenhet. Självklart skulle de göra jobbet, men jag vill ju ändå visa upp mig från min bästa sida så det var bara att åka till Iittalas butik på Götgatan och köpa fler av den serien av sopptallrikar som jag hade fyra av - det blev åtta st nya så nu har jag alltså totalt tolv vilket bör räcka mer än väl. När jag ändå var inne i stan passade jag även på att köpa nya bordstabletter och en soppslev så att man kunde göra det ännu lite finare.

[ia=24391; large]
En del av Bergstedt-klanen

Men men det är ju ändå maten som är det viktigaste, om den sviker så kan porslinet vara hur fint som helst, det kommer ändå bli en kväll man helst vill glömma. Valet av soppa föll efter lite surfande på "Jacks bouillabaisse" som egentligen är en rätt tam ursäkt för bouillabaisse, men den är god och enkel att göra samtidigt som den inte är för trist så det kändes som ett rätt bra val. Lite lustigt i sammanhanget var att jag hittade receptet i recepthäfte som mitt ex mamma gjorde till oss för en väldans massa år sen, så jag ska nog titta där lite fler gånger för hon lagade riktigt god mat.

Citat:

Jacks bouillabaisse (4 port)
1 purjolök
1 burk krossade tomater
1 burk Campbells tomatsoppa
1 burk Campbells champinjonsoppa
1 paket valfri fisk
Mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Paprikapulver
DIll
Räkor

Strimla purjolöken och bryn den i lite fett. Häll över tomaterna och sopporna.
Krydda med salt och peppar.
Späd med lite mjölk och grädden.
Skär fisken i bitar och lägg i den.
Sjud i 10 minuter och smaka av med paprikapulver och dill.
Lägg i räkorna innan servering
OBS! Den här soppa nska vara ganska tjock.

Nåväl efter en tripp till affären och att mina föräldrar anlänt tidigare eftersom min far skulle trixa lite i lägenheten (utan att jag bett om det) så var det dags att sätta igång och förutom att faktumet kastrullen var precis på gränsen till att vara för liten (kunde inte röra runt så mycket) så gick det riktigt bra. Soppan såg riktigt smarrig ut och det verkade som att den gick hem. VIsserligen så hade Alva lite svårt för den, men hon är såpass liten att man inte kan dra så stora växlar av det, i den åldern åt vägrade jag ju själv äta allt kött förutom älgkött och se på mig nu. Men men, jag kan iaf rekommendera de som vill göra en god soppa att testa receptet ovan. Jag hade i både kolja och torsk i min så jag tror att det nog går bra med i stort sett vilken sorts fisk som helst

Efter detta så var det dags för efterätten dvs kakor och julgodis och som vanligt åt jag på tok för mycket. Inte så att jag blev övermätt, men jag har alltid haft svårt för att sluta äta sånt här i tid. Med tid menar jag här medans det fortfarande är gott. Vad för godsaker/snask det än är så blir det ofta att jag bara stoppar i mig det för att det finns där trots att det inte är särskilt gott längre och det hade varit godare med "riktig" mat. Därför som jag försöker undvika att ha det hemma överhuvudtaget, inte värt risken helt enkelt. Nu har man dock ätit sina sista julkakor och julgodis på ett bra tag så antar att man inte ska klaga på det för mycket.

[ia=24393; large]
Disken... men här har jag redan diskat upp en hel del

Nu står jag dock inför den tråkiga delen i att ha en middagsbjudning. Att göra iordning allt (inklusive matlagningen) tycker jag är rolig. Det är kul att fixa och trixa och sällskapet är förstås underbart, men vad som inte är lika roligt är att städa undan och diska. Nu hjälpte som tur min mor mig att ställa undan, men jag har fortfarande disken att ta tag i och eftersom vi ändå var nio personer så är det en hel del att ta tag i. Ser verkligen fram emot när man har råd att göra iordning köket ordentligt så att man kan installera en diskmaskin. Normalt sett är det ju inget jag saknar, att bara diska upp efter sig själv är ju ingen match, men när det är såna här mängder blir det lite värre...

Men men, ju längre jag drar ut på det desto jobbigare kommer det bli, så det är väl bara att hugga in... hej så länge...

#blogg

1
Skriv svar