Min början

Medlem
Min början

Jag skriver ju mycket om mitt fotograferande. Jag visar er bilder. Jag älskar att fotografera! Men vad var det egentligen som fick mig att börja? Vad gjorde att jag ville fånga små ögonblick av oändligheten och spara dem i en livstid?

Fjärilar!

Så enkelt kan det vara. Jag var som liten besatt av fjärilar! Jag hade små böcker med mig ut med europas eller i alla fall nordens alla fjärilar. Så fort jag hittade en ville jag artbestämma och springa efter den i hopp om att den skulle sätta sig på mig och vila sig.
Jag kunde ju inte döda dem och spara dem i en burk så näst bästa alternativet var att fånga dem på bild och spara dem i ett album.
Min pappa hjälpte till med sitt naturintresse och sitt fotointresse. Vi tog ofta bilen ut i skogen och letade fjärilar och annat roligt. En bra start på ett intresse som håller sig än idag. Så fort jag ser en fjäril blir jag lycklig i magen... snacka om fjärilar i magen

Jag har väl egentligen aldrig specialiserat mitt fotograferande till enbart fjärilar, men jag drar mig inte för att ligga i gräset och skita ner mig i hopp om en riktigt bra fjärilsbild.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5333396305/" title="I am a poem by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm6.static.flickr.com/5206/5333396305_5fcf26a092.jpg" width="500" height="500" alt="I am a poem" /></a>

Den här underbara skapelsen är någon form av Monark-fjäril (tror jag). Det finns många som är lika den och den här stämmer inte riktigt överens med teckningen på översta delen av vingen, men det var så nära jag kunde komma genom att söka efter bilder på google. Är det någon där ute som är en riktig fjärils-vetare så hör av er med rätt art!

Här kommer lite teknik för er som suktar:
Canon 5D Mark II
Canon 70-200/2.8L IS USM
ISO 100
Brännvidd 110mm
f4
Slutartid 1/500

Bilden är rejält beskuren och inte mer än 3.3MB kvarstår från en raw-fil som från början låg på ca 27MB. Det har att göra med optiken som inte alls är en makro-glugg på något vis, närgränsen är 1,4 meter. Hoppas i alla fall att ni gillar bilden

Trevlig helg önskar jag er!

#blogg

1
Skriv svar