Radio Gamer!

Medlem
Radio Gamer!

[ia=399124; large]

Igår var jag för tredje gången med i Radio Gamer, kanske Sveriges proffsigaste spelpodcast. Åtminstone den svenska spelpodcast som har flest get-ljud, indier och Dr Who-nördar! Vi pratade om spel (<i>Mass Effect</i> igen! Men också <i>Magicka</i>, <i>DC Universe Online</i> och <i>Oktoberfest the official game</i>!), serier (förlåt Peter, grafiska noveller!) och jämställdhet i spelbranschen och bland spelare.
Slutsatsen där blev att det är dåligt med den, men att det trots allt har blivit lite bättre de senaste åren, även om kvinnor och andra minoriteter (nej, okej, kvinnor är faktiskt inte en minoritet här, utan hela 50% av spelarna! Men trots att det är många är de definitivt underreresenterade) fortfarande trakasseras och stöts ut. Det finns mycket att göra innan alla kan spela på lika villkor, tyvärr.

Christian Hedlund ledde vårt svammel under mer än 3 timmars tid, Peter "Mr Grafisk Novell" Kjellin var svängdörrsdeltagare och jag, Tove Bengtsson och Åsa Roos var gäster. Skitkul som alltid, så ladda ner och lyssna nu! Fast Berglöf (som brukar utgöra den andra halvan av programmet) måste förstås ladda ner från Thailand, vilket med svensk mobiltelefon skulle kosta honom ungefär 10.000 spänn. Lätt värt det!

#blogg

1
Skriv svar