I can see your action-RPG, from down here

Skägg.
10 Chambers
I can see your action-RPG, from down here

Läste häromdagen om Obsidians många olika projekt på RPG Codex och det låg även en nyhet om det idag på fz.se. Förutom Dungeon Siege III och DLC till Fallout: New Vegas har de även påbörjat utveckling av ett action-RPG till Xbox Live, pitchar en idé om en värld där skurken vunnit samt, sist men inte minst, utvecklar de ett spel som bygger på en känd licens.

Fem projekt där tre av projekten är action-RPG och där övriga två är okända i dagsläget. Med det i åtanke, samtidigt som vi ser vilken väg BioWare verkar vandra med Mass Effect-serien och numera även Dragon Age-serien och CD Projekts the Witcher som också är action-orienterat, för att inte tala om Elder Scrolls-serien, så börjar man bli lite luttrad.

Det finns kanske inte utrymme för traditionella RPG längre. Fokus verkar hela tiden vara på att göra en storproduktion och då måste man attrahera en väldigt bred skara spelare för att få igen sin investering.

Jag skulle önska att man vågade satsa på ett mindre projekt som riktar sig till en niche-grupp, som inte kräver voice over rätt igenom hela spelet eller den hetaste grafiken och där fokus tillåts ligga på berättelsen och karaktärerna.

Men det är väl att hoppas på för mycket.

#blogg


signatur
1
Skriv svar