Svea Livgarde @ Outland historia lektion.

Medlem
Svea Livgarde @ Outland historia lektion.

Nu när vi är under sommar break så tänkte jag passa på att skriva lite om Svea Livgardes sju åriga historia. Vart kommer vi ifrån? När började vi raida? Vilka guildmasters har vi haft?
Vi har hunnit bygga en rätt lång historia i detta spel och tyckte det var på tiden att alla få reda på vad som hänt i guilden under dessa år.

Jag kommer troligen inte ihåg allt men jag ska försöka sammanfatta dessa härliga år.

Starten:
Skapare: Gallard
Server: Twisting Nether
År: 2006 - 2007

Svea Livgarde skapades under den andra halvan av "vanilla" WoW på servern Twisting Nether av spelaren Gallard. Han hade tröttnat på den guilden han var i och bestämde sig för att skapa en casual guild bara för att ha en guild. Det var Gallard, Lynan och Rille mfl. som var de första i guilden.
Det börjades raida lite smått inne i Zul’Gurub och Molten Core men hade inga direkta framgångar inne i någon instance. Fokus låg verkligen inte på att raida, utan bara att ha kul i spelet. Så var det hela vägen fram till The Burning Crusade expansionen.

The Burning Crusade
Guildmaster: Crucifer (Gallard) / Ezekiel (Ezeke)
Server: Twisting Nether
År: 2007 – 2008

Under de första dagarna när expansionen släpptes så joinade ett gäng med folk som kom från en annan server och guilden Svea Rike. Den enda spelaren som jag vet om som fortfarande finns kvar i guilden som kom i denna flytta är Razpotin som i dag har ranken "gammal spelare". Det var även under denna period som Ezeke bestämde mig för att sluta på horde sidan och ge vika för Gallard’s tjatande om att joina Svea Livgarde. (De jobbade på samma företag)

Det var först i TBC som Svea började raida "ordentligt". Det börjades som för alla andra inne i Karazhan, dock så var vi rätt sena på att gå in i instancen för att folk inte var snabba med levlandet och många som slutade. Men efter ett tag så började vi och lyckades att rensa instansen. Och lite senare köra med två stycken grupper. Från denna tid så är det fyra stycken som är kvar i guilden, Ezeke, Jonkov, Jacline och Razpotin och utav dessa är det Ezeke som än i dag är aktivt i raidandet.

Under denna period var Twisting Nether en av de absolut bästa servrarna i spelet med riktigt högt rankade guilder på både Alliance och Horde sidan. Och vi var inte i närheten av top 20 på servern.

Senare när vi gick in i SSC och TK så började vårt "sammarbete" med Nightwatchers där de hjälpte oss att fylla ut raiderna och vi gav dom våra saves inne i ssc så de kunde ta Lady Vash (vi klarade inte den fighten) och det var under denna tid spelare som bland annat Arngrim började få upp ögonen för guilden.

Sen efter SSC och TK så körde vi en del inne i MH och BT men kom aldrig så långt att Svea rensade någon av dessa, inte heller TK klarades av. Efter ett tag så blev det för svårt att motivera spelarna att raida och det togs ett beslut att gå casual fram till att WotLK släpptes.

Det var även någon gång under raidandet i SSC och TK som Ezeke tog över GM rollen från Crucifer. Utav de spelare som joinade under andra halvan av expansionen så är det Josefar som idag raidar med oss, men spelare som Paskal, Naneire, Weeques, Sardo, Burbaf, Heavybob, Bonner, Senji mfl är i guilden som gamla medlemmar.

Wrath of the Lich King
Guildmaster: Ezeke / Fuller, Pasky, Pappakeno
Server: Twisting Nether
År: 2008-2010

Det var under denna expansion som Svea Livgarde började raida på mer allvar. Svea gick in med en stark start roster och några av spelarna som joinade oss i början av expansionen var: Fuller, Kricke, Zutto (NW), Derwin (NW), Suzukia (gammal medlem), Fnx (gammal medlem), Frodnek (gammal medlem), Nuwa (gammal medlem), Ofelia (gammal medlem), Fladde (gammal medlem), Pappakeno (gammal medlem).

Vi gick in bra i expansionen och rensade första tieren snabbt och kom så många andra in i den långa lunken fram till nästa tier instans. Här hade vi riktigt fin progress och tillhörde top 10 på servern i 25manna. Men den stora bidriften här var att vi tog en otrolig rank (topp 40) i världen att rensa instansen utan att dö (http://db.mmo-champion.com/a/2903/champion-of-ulduar) där Fuller är den enda av dessa som fortfarande raidar. Vi fick även vår första legendary Valanyr i guilden och Fnx var den glada ägaren. Dessvärre rensade vi aldrig Ulduar i heroic, vi fick se oss besegrade av Mimiron hm, Yogg 0 och Algalon.

Sen gick vi in i ToC, rensade snabbt normal versionen och började progressa heroic. Vi tog alla bossar förutom den sista. Missade denna pga att våra tanks sluta och nya fick tas in men de hade inte rätt gear för att klara denna fight.

Vidare bar det av till ICC. Allt rensades här förutom självaste Lich King i heroic. En del legendarys fick vi även här Shadowmourne där Josefar var den första ägaren.
Under ICC tiden så gjorde både Josefar och Ezeke en period i Nightwatchers och under denna tid så var Fuller, Pasky och Pappakeno guildmasters i guilden. Dock så kom både Josefar och Ezeke tillbaks till Svea precis innan expansionens slut och Ezeke tog då över guildmaster rollen igen.

Det var här spelare som Neduh, Tjorv, Näk, Zuckram, Arngrim (gammal medlem), Hoevding (gammal medlem), Drauntinger (gammal medlem), Lagano (gammal medlem), Algzor (gammal medlem), Gyne (gammal medlem) mfl joinade oss.

Cataclysm
Guildmaster: Ezeke, Fuller / Ezeke,Arngrim / Ezeke
Server: Twisting Nether / Outland
År 2010-2012

Det var nu det satte igång ordentligt för Svea. Bra placering på servern och bra kvalité på raiderna. I början av expansionen så delade Ezeke och Fuller på gm rollen fram till att Fuller gick på ett uppehåll och då tog Arngrim Fullers plats. Och när Arngrim slutade så har Ezeke tagit rollen själv sen dess.

Mer info om denna expansion kommer komma när MoP släpps.

Ezeke Facebook
Svea Livgarde Facebook
Svea Livgarde Hemsida

#blogg

1
Skriv svar