Musik-Kalender [3rd] - #21

Medlem
Musik-Kalender [3rd] - #21

Dagens Lucka:

- SPELSOUNDTRACK -

Ripple Dot Zero

Har ni hört talas om Simon Stålenhag? Han gör ashäftiga retro sci-fi aktiga bilder, jag har kör just nu på en av hans bilder som skrivbordsbakgrund:

Jag tror det var en artikel i PC-gamer nån gång under 2012 då jag läste om honom i en intervju. Fastnade direkt för hans style och utforskade genast lite grann om hans häftiga konstverk. Det stod även om ett spel han gjorde som var inspirerat av 90-talets maskot-spel med en pingvin i huvudrollen.

I vanliga fall så brukar såna här retro plattformspel försöka emulera känslan hos 8-bitars NES konsolen, men Ripple kör rakt ut på Mega Drive som inspirationskälla, grafiken och musik är ju helt klart av betydligt högre kvalitet än vad den konsolen egentligen klarade av. Men känslan är där! Man får helt klart vibbar av Sonic, även om gameplayet är lite SEGA-re.

Tyvärr så fastnade jag inte mycket för spelet i sig, jag körde bara nån enstaka bana. Men musik och utseende på detta spel är helt fantastiskt. ge det en chans, du kanske gillar det!

Spelet finner ni här (Gratis!): [http://www.rippledotzero.com/]

Favorit:

Skön stämningsskapande låt som spelas på första banan, även en av dom få som fanns på Youtube, så det fick bli den!

Albumet:

[http://www.cdbaby.com/cd/simonstalenhag4]

Dåligt om musik på Youtube, gillade du låten ovanför så kan det lätt vara värt att ge honom en liten slant för soundtracket!

Genesis Does!

#blogg

1
Skriv svar