Speccat - en podcast om spel och allt runtomkring!

Medlem
Speccat - en podcast om spel och allt runtomkring!

Hello people! Elisabeth heter jag och är en tredjedel av podcasten Speccat. Vi är tre vänner som älskar spel och snackar om aktuella spel ungefär varannan vecka. Vi är rätt kul att lyssna på för att vi har gött snack och olika infallsvinklar på spel: Tommy är vår japanexpert, Niklas diggar indie- och kulturspel och jag gillar matiga RPG och har (haft) fötter i både spelbranschen och e-sportscenen. Ibland bjuder vi också in intressanta gäster!

Podden hittar ni på vår Tumblr eller i valfri podcast-app, vår RSS finns både i Podcaster, iTunes och Acast!
Vi finns också på Twitter och Instagram, om ni vill veta när nästa avsnitt går upp i realtid.

Vi är fortfarande ganska nya i gemet och välkomnar varmt nya lyssnare till vår härliga gemenskap. Vi vill också gärna veta vad ni tycker om vår podd så att vi kan fortsätta utvecklas!

Ha det bäst!

Skägg.
10 Chambers

Kul, man kanske skulle tagga detta med #podcast så att fler kan hitta intressant lyssning.


signatur
Medlem

Shiiet, jobbar ni med hashtags här? För avancerat för mig!

Skägg.
10 Chambers

@HangryEli: Det är ju ändå år 2017!

Sidenote, var inte du en del av gänget som ordnade spelpubar också?


signatur
Medlem

@Carl Johansson-Sundelius: Jo, jag var tidigare medlem i STHLM e-sport som fortfarande arrar e-sportbarer i Stockholm. På den tiden dök jag upp i både media och bloggar för att prata om e-sport, jämställdhet och spelkultur. Nu har jag tyvärr hoppat av det tåget för att jobba på svenska Starbreeze Studios!

Skägg.
10 Chambers

@HangryEli: Tyckte jag kände igen namnet


signatur
Medlem

Nytt avsnitt ute!

Dagen har äntligen kommit: det är dags att resa till Andromeda i den senaste iterationen av Mass Effect-serien. Men i frågan om huruvida det är ett bra spel går åsikterna isär hos Speccat-panelen. Hur hemska är animationerna? Finns det för mycket dialog? Är utforskandet tillräckligt intressant? Och finns det aliens värda att ragga på?

Utöver det har Elisabeth satt tänderna i den öppna betan av Splatoon 2 på Nintendo Switch och Niklas har provat på att lajva allt möjligt i David OReillys spel Everything. Och Tommy kan knappt bärga sig inför nästa veckas släpp av Persona 5…

Spel som avhandlas: Splatoon 2, Everything, Persona 5, Mass Effect: Andromeda

Avsnittet hittar du här:
https://speccatpod.tumblr.com/post/159016582007/26-tinder-effect

Finns också i de flesta apparna!

Medlem
Nytt avsnitt - Persona 5!

Stockholms första e-sportbar har slagit upp dörrarna och inga är gladare än gänget i Speccat! Vi har varit där och testat både mat, öl och sällskap. Dessutom återuppstår Speccats topp 3-lista, och lagom till påskhelgen listar vi sköna “easter eggs” från spelvärlden.
Undertecknad har ägnat veckan åt att spela ut Mass Effect: Andromeda, och efter 60 timmar kan jag med säkerhet konstatera att det stora drevet mot Biowares senaste titel varit överdrivet. Kanske har jag påverkats av min heta romans med en kaxig turian?

Tommys mål i livet är fulländat nu när Persona 5 äntligen nått västvärlden. Hela Speccatpanelen har satt tänderna i Atlus matiga JRPG där vi testat på livet som gymnasieelev i Tokyo. Vi pluggar till tentor om dagarna och bekämpar den korrupta vuxenvärlden på nätterna. Om det är så bra som vi hoppats på? Lyssna för att få höra vår recension!

Spel som avhandlas: Half-Life 2, Mass Effect, Metal Gear Solid 3, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda, Persona 5

Avsnittet finns här och i din app!

Medlem

Hej :-). Vill bara säga att jag tycker er podcast är grymt trevlig. Alltid bra diskusssioner och trevliga samtalsämnen.

Medlem
Skrivet av meganollan:

Hej :-). Vill bara säga att jag tycker er podcast är grymt trevlig. Alltid bra diskusssioner och trevliga samtalsämnen.

Åh, så himla kul att höra! Ska vidarebefordra det till mina kollegor <3

Medlem
Nytt avsnitt - PLAYERUNKNOWN'S Battlegrounds & Thimbleweed Park

Nyligen svämmade streamingtjänsten Twitch över av spelare som ville prova lyckan i early access-spelet Playerunknown’s Battlegrounds och Speccat ville inte vara sämre. Niklas och Tommy har kastat sig ut näck från ett flygplan och låtit fallskärmarna vagga in dem i en hård utmaning i överlevnad.

Peka och klicka-genren fortsätter sin lyckade revival,och när några LucasArts-veteraner bestämde sig för att sätta ihop en spirituell uppföljare till Maniac Mansion blev Niklas omedelbart intresserad. Hans recension av nya Thimbleweed Park hör du ungefär i mitten av avsnittet.

Jag har i min tur fortsatt maximera vardagen i Persona 5, men har några bannor att dela ut när det kommer till HBTQ-representation. Eftersom vi alla är imponerade av Atlus skildring av Tokyo passar vi dessutom på att lista storstäder som vi vill se avbildade i spelmediet. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: Jackbox Party Pack, StarCraft: Remastered, Heroes of the Storm, Playerunknown’s Battlegrounds, Thimbleweed Park, Persona 5

Avsnittet finns här och i din app!

Medlem
Nytt avsnitt - Little Nightmares & Dawn of War 3!

Speccat firar ett år som podcast och gästas i det tjugonionde avsnittet av Mikael från STHLM e-sport, som den erfarne lyssnaren känner igen från GOTY-avsnittet (nummer 19). Han och jag har firat International Tabletop Day med svenskskapade Terraforming Mars, och Tommy har testat pusselhybriden Puyo Puyo Tetris.

Vidare mysryser vi till nysläppta plattformaren Little Nightmares - även det svenskutvecklat. Med Niklas i täten diskuterar vi definitionen av mardrömmar och likheten med Playdeads titlar. Mikael har segrat i intergalaktiska slag i Dawn of War 3 av Relic Entertainment. Han hjälper oss få rätsida på Warhammer 40 000s enorma universum med tips för nyfikna nybörjare.

Slutligen blir det lista - Speccat vilka spel som behöver en uppföljare. Vi önskar er enn trevlig helg och mycket nöje!

Spel som avhandlas: Puyo Puyo Tetris, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Terraforming Mars, Little Nightmares, Dawn of War 3, Half-Life 3, The World Ends With You 2, Perfect Dark 2, Full Throttle 2

Avsnittet finns här och i din app!

Tack för tipset. Ska kolla in!


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem
Nytt avsnitt - Prey, What Remains of Edith Finch och Destiny 2-avtäckning!

Speccat återförenas efter en Berlinresa och först på dagordningen är Bungies avtäckning av Destiny 2, intryck från Stockholms nyaste spelbar N3rds Bar och krigsskrönor från multiplayersensationen Playerunknown’s Battlegrounds.

Vi rör oss sedan vidare till spelen vi spelat sedan förra avsnittet. Vi har grottat ned oss i Giant Sparrows välputsade släktkrönika What Remains of Edith Finch och Tommy pitchar sin bästa idé till en walking simulator. Elisabeth och Niklas har satt tänderna i Arkane Studios nytändning av sci-fispelet Prey, där RPG, FPS och rymdångest möts i en ohelig allians. Vi avslutar avsnittet med en topp 3-lista där vi radar upp våra bästa hemsökta rymdstationer ur spelens värld. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: Destiny 2, Playerunknown’s Battlegrounds, What Remains of Edith Finch, The Unfinished Swan, Prey, Alien: Isolation, Dead Space, Mass Effect 2

Avsnittet finns här och i din app!

Medlem

@HangryEli:
Lyssnade 5 min på er senaste pod,
bokmärkte direkt och ska lyssna senare!

Medlem
32. Det stora E3-avsnittet
Skrivet av Jokkepalm:

@HangryEli:
Lyssnade 5 min på er senaste pod,
bokmärkte direkt och ska lyssna senare!

Vad roligt! Det värmer! Hoppas du gillade resten! <3

I fredags släppte vi dessutom det stora E3-avsnittet!

Juni är som julafton för gamers! Det är nämligen dags att avhandla E3, den stora branschmässan dit spelutvecklare vallfärdar för att visa upp nya och kommande spel. Vi vanliga dödliga följer spektaklet hemifrån via livestreamade påkostade presskonferenser, där de stora jättarna tävlar om vem som kan generera mest hype och PR under veckan.

Speccat har såklart bevakat allt, och i avsnitt 32 går vi igenom de bästa och sämsta ögonblicken från helgens shower. Det blir allt ifrån influencers som tabbar sig och spelutvecklardrama till trender vi fått nog av och uppföljare vi längtat efter.

Spel som avhandlas: Age of Empires Definite Edition, Anthem, Assassin’s Creed: Origins, Beyond Good and Evil 2, Cuphead, Hidden Agenda, Kingdom Hearts 3, Kirby, Madden NFL 18, Mario + Rabbids Kingdom Battle, Metro Exodus, Metroid Prime 4, Monster Hunter World, Need for Speed: Payback, Ni no Kuni: Revenant Kingdom, Sea of Thieves, Skull & Bones, Star Wars Battlefront 2, Starlink: Battle for Atlas, Super Mario Odyssey, Tacoma, The Artful Escape of Francis Vendetti, The Darwin Project, The Last Night, Undertale, Wolfenstein 2: The New Colossus, XCOM 2: War of the Chosen, Yoshi

Avsnittet finns här och i din app!

Fragtjuv

Kul att lyssna på era tanker kring E3!
//Fyrkantiga ögon


signatur

Xbox Series X
Playstation 5
AMD Ryzen 7 7700 CPU
MSI GeForce RTX 4060Ti VENTUS 2X OC
Kingston M.2 NV2 PCIe 4.0 NVMe SSD 2TB

Medlem
Avsnitt 33 - OneShot, Stories Untold & Star Trek Bridge Crew
Skrivet av joelthor100:

Kul att lyssna på era tanker kring E3!
//Fyrkantiga ögon

Kul att höra!

Nu finns ett nytt avsnitt av Speccat ute!

Under sommarledigheten lyser de stora spelsläppen med sin frånvaro, så Speccat-panelen passar på att gräva ned sig i mindre spel och fynda på Steams sommarrea. Vi börjar med att prata om avtäckandet av den hett efterlängtade SNES Classic Mini och går igenom spelen som ingår och spelen vi saknar. Därefter går vi vidare till att prata om vad vi spelat sedan sist.

Elisabeth saknar Undertale, och för att lindra den värsta saknaden har hon testat indiespelet OneShot som på många sätt påminner om Toby Fox succéspel. Niklas minns tiden då man spelade textbaserade äventyrsspel, och får smaka på nostalgin i det lilla skräckspelet Stories Untold. Vi tar oss också en första titt på Star Trek Bridge Crew till VR. Avsnittet avrundas med en lista där vi tipsar om riktigt bra erbjudanden på Steamrean som kanske kan hjälpa några lyssnare med valet av sommarspel. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: PlayerUnknown’s Battlegrounds, Friday the 13th, Star Fox 2, OneShot, Stories Untold, Thumper, Star Trek Bridge Crew, To The Moon, A Bird’s Tale, Orwell, Detention, Always Sometimes Monsters, Far Cry, Limbo, Hotline Miami, Transistor, Cities Skylines, Tales from the Borderlands

Lyssna på avsnittet här eller i din app!

Medlem
Avsnitt 35 - Pappaspecial! Dream Daddy: A Dad Dating Simulator

Denna vecka är både Niklas och Tommy bortresta, så Elisabeth och vikarie-Malin kapar Speccat-skutan och ägnar ett helt avsnitt åt att prata pappor, pappor, pappor! Game Grumps hett efterlängtade Dream Daddy: A Dad Dating Simulator är äntligen här och Malin har redan hunnit se eftertexterna rulla tre gånger. Vi går igenom spelets bästa och sämsta pappor och funderar lite kring varför vi sällan får se föräldraskap avbildas på ett trovärdigt sätt i spel.

Vi klämmer in lite spelnyheter också, då vi går igenom Telltales senaste avtäckningar från Comic Con och ställer oss frågan om Blizzards Haunted Experience utspelar sig på vigd jord eller ej. Speccats topp 3 får avrunda avsnittet, då vi listar de tre sämsta föräldrarna ur spelens värld. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: Orwell, To The Moon, Ladykiller in a Bind, The Walking Dead, The Wolf Among Us, Batman: The Telltale Series, Diablo III, Dream Daddy: A Dad Dating Simulator, Final Fantasy 7, Tekken, Persona 5, Castlevania, Dragon Age

Lyssna på avsnittet här eller i din app!

Medlem

Kan aldrig få nog av spel-podcast... detta ska man lyssna på


signatur
Medlem

@GiGeGame: Vad kul! Välkommen!

Medlem
40. Ultimate Podcast - Danganronpa V3, Cuphead, Divinity: Original Sin 2, Golf Story, Steamworld Dig 2

Nytt avsnitt ute! Sonic blir film och röstskådespelarnas strejk är över. Steam står inför stora utmaningar med att stävja problemet med både fejkspel och recensionsattacker. Speccat-panelen passar på att prata om några av spelvärldens senaste snackisar innan vi rör oss vidare för att prata om spelen vi spelat.

SNES Classic Mini har landat i konsumenternas hushåll och vi funderar lite på om alla titlar verkligen håller än idag. Två Switch-titlar ryms i det senaste avsnittet: vi har grävt ned oss i svenskproducerade Steamworld Dig 2 och slagit hole-in-one i australiensiska Golf Story. Niklas har doppat tårna i mastodont-rollspelet Divinity: Original Sin 2 av Larian Studios och var så ivrig att börja äventyra att han missade karaktärsskaparen. Elisabeth ömsom svär över svårighetsgraden, ömsom beundrar det gedigna hantverket i efterlängtade Cuphead av Studio MDHR. Och Tommys långa väntan är äntligen över - den japanska mordfesten Danganronpa är äntligen tillbaka i sin tredje iteration och det finns mycket att vädra om detta oförutsägbara spel. Mycket nöje!

Lyssna på avsnittet här eller i din app!

Medlem

HEJ HEJ OCH HALLÅ!!!
Vi har släppt lite nya avsnitt där vi tar fram bästa spelen ifrån 2017, besvikelser samt att vi blickar fram mot 2018 mot det som vi är mest peppade på. Vore kul att även få höra vilka spel ni är sugna på samt vad ni tyckte var bäst under 2017!

Det är dags för Speccat att summera spelåret 2017!

Som traditionen bjuder har vi bjudit in Mikael för att moderera debatten som ska resultera i de tio bästa spelen från förra året. Det blir en riktig battle royale mellan våra favoritspel i ett turneringsformat som tvingar oss att granska varje spel i sömmarna. Självklart blir vi osams på vägen, men vi tror att den slutgiltiga listan ändå är ett bra dokument över hur fantastiskt spelåret varit.

Nu är det dags att ta sig an 2018 med ny energi och vigör. Välkomna tillbaka till Speccat!

Spel som avhandlas: De bästa spelen.

Ladda ned avsnittet här! eller i din app.

Medlem

40. Du ska bli min nya sko

Otroligt stort då Speccat växer så det knakar då podcastveteranen Per Landin börja hos oss! Välkommen!

"Förändringar står för dörren när Speccat på allvar inleder spelåret 2018 med ett nytt fulladdat avsnitt. Vi välkomnar en ny permanent medlem till panelen, diskuterar Twitch-profilen Dr Disrespects galna återkomst och synar Nintendos mobilsatsning som ska ta världen med storm.

Panelens spelsessioner tar oss, högt och lågt, till världens alla hörn. Elisabeth har bestigit berg i den pittoreska 2D-plattformen Celeste. I Bahamas tar vi i tar tempen på Rares äventyrsdoftande piratsimulator Sea of Thieves och Tommy har jagat bestar runt i djungler och sandöknar i Monster Hunter World."

Spel som avhandlas: Mario Kart Tour, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp, Celeste, Sea of Thieves, Monster Hunter World

Lyssna på avsnittet här eller i din app

Medlem

Åhå, det här ska vi kolla in! Lyssnat lite på Spelaspelpodden också.

Medlem

@LARRYLUKE:
Härligt att höra! Hoppas du gillar d!

Medlem

49. Sparsamt med snaps

Det blir dubbel representation från Värmland när Speccat bjuder in Lisa från Gamereactor till podcasten för att prata om Xbox, #vispelarintemed och Remedy-rykten med Elisabeth och Niklas.

Därefter avhandlar vi kodknackning i rymdskräckisen Duskers, zombiehorder i steampunkmiljö i They Are Billions, skönsång i skogen med Fe och överlevnad på djupet i Subnautica. Vi avrundar med alla hårda fakta om öl och snaps i Kingdom Come: Deliverance och turerna runt dess regissör Daniel Vávra.

Spel som avhandlas: P7, Alan Wake, Duskers, They Are Billions, Fe, Subnautica, ARK: Survival Evolved, Kingdom Come: Deliverance

Lyssna här eller i din app

Medlem

Avsnitt 50 - Kaiju Chess

Polsk esport och färggrann pixelgrafik står på schemat när Speccat passerar en magisk milstolpe med sitt 50:e avsnitt i spelsveriges tjänst.

Per delar med sig av sina erfarenheter från Heroes of the Storm-mästerskapet vid IEM Katowice och Tommy ger en ny rapport från grindingen i Monster Hunter World. Niklas har spelat det svenska och enmansutvecklade Iconoclasts, samt gjort tidshopp i det minimalistiska strategiliret Into the Breach. Dessutom ställer vi oss frågan: Hur stor potential har Fatsharks Warhammer: Vermintide 2?

Spel som avhandlas: Heroes of the Storm, World of Warcraft, Monster Hunter World, Iconoclasts, Into the Breach, FTL, Warhammer: Vermintide 2

Ladda ned avsnittet här! eller i din app.

Medlem

Avsnitt 52 - Farsan Gråter 5

I det femtioandra avsnittet av Speccat kikar vi närmare på Steven Spielbergs adaption av nördkulturromanen Ready Player One - är den en hyllning till nördkulturen eller blir referenskavalkaden bara en tunn fasad?

Dessutom blir det aprilskämt, pårökta rymdresenärer och remaster-snack innan vi går in på spelen vi spelat. Tommy och Niklas delar med sig av sina första intryck av Yakuza 6 och Elisabeth har fått gnugga hjärnknölarna i Detective Pikachu. Huvuden har rullat i sektflörtande Far Cry 5, och vi diskuterar filmreferenser och toalettstolar i svenskutvecklade co-opspelet A Way Out.

Mycket nöje och trevlig helg!

Spel som avhandlas: Pokémon GO, Final Fantasy XIV Online GO, No Man’s Sky, Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered, Yakuza 6, Detective Pikachu, Far Cry 5, A Way Out

Ladda ned avsnittet här! eller i din app.

Medlem

Avsnitt 53 - Krishantering med Subutex

Varför se framåt när man kan blicka bakåt? Så resonerar i alla fall veckans panel med Lisa, Tommy och Per, vars speltimmar präglats av en trio av mer eller mindre nostalgiska titlar.

Den lila Playstationdraken Spyro gör bejublad (?) comeback och Cliff Bleszinski sadlar om med ett nybakat battle royale. Dessutom ger analyserar vi hur Blizzard ska lösa sin pågående kris med sitt community! Allt detta - och mycket mycket mer!

Spel som avhandlas: Spyro Reignited Trilogy, Sea of Thieves, Heroes of the Storm, Lawbreakers, Radical Heights, Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Steamworld Heist, L.A. Noire, Far Cry 5, Nier: Automata.

Ladda ned avsnittet här! eller i din app.

12
Skriv svar