Gamereactor

Redaktör
Skrivet av LeifGGPersson:

Om du läser vilken kritik det är som riktas mot GR och Petter så är det ju bland annat att kommentatorsfältet gömmer en samling "nazister" och att man tycker de bidrar till en unken stämning på siten. Tycker således den diskussionen på alla sätt är inom ramarna för trådens avsedda innehåll. Det är svårt att inte prata politik när det i grund och botten är olika politiska värderingar det handlar om.

Ser inte varför en sansad politisk diskussion skulle vara så farligt. Vill man inte vara med så kan man ju göra någonting annat?

Sure, jag vill oavsett inte ha trådar som spårar ur här på FZ. Ta gärna djuplodande politiska diskussioner någon annanstans, finns massor av forum. Gokväll!

Edit: och det gäller båda sidor.

Medlem
Skrivet av TheVoomyOne:

Jag syftade i första hand på ditt användade av "er regnbågsfärgade internetkrigare" vilket låter väldigt nedlåtande och negativt. Du valde även att fråga mig vilken sten jag levt under vilket också är nedlåtande och förolämpande. Du verkar inte inse själv hur du uttrycker dig och hur det kan få dig att framstå.
Vissa gillar även att kasta omkring ord som yttrandefrihet och censur, finns ingen yttrandefrihet på ett internetforum utan det är deras regler som gäller och det är inte samma sak som censur. Det finns säkert bättre forum för den sortens diskussioner.

Och nu är tråden off-topic igen så nu kanske vi kan släppa den saken.

Jag förklarade ju hur jag upplever Gamereactor. Det hänger ju i allra högsta grad ihop med trådämnet.

"Regnbågsfärgade internetkrigare" behöver absolut inte vara negativt laddat. Det är ju den argumentationen du för tänkte jag. Men du har rätt, ad hominem-argument för sällan något gott med sig.

Kalla det för censur eller ej, men att konsekvent ta bort inlägg som utmanar åsiktskorridoren väljer jag att kallar för censur. Samtidigt är detta en subjektiv analys och jag är införstådd med att både redaktionen och en del användare inte alls delar den.

Medlem
Skrivet av Joakim Bennet:

Sure, jag vill oavsett inte ha trådar som spårar ur här på FZ. Ta gärna djuplodande politiska diskussioner någon annanstans, finns massor av forum. Gokväll!

Edit: och det gäller båda sidor.

Okej, noterat.

Medlem
Skrivet av LeifGGPersson:

Om någon sprider rasism så ska den givetvis åka direkt, och där verkar det ju ha gått rätt till av det du beskriver. Enstaka rötägg som inte håller sig inom yttrandefrihetens gränser kommer alltid att finnas, men de är tack och lov väldigt väldigt få.

I övrigt så delar jag inte alls analysen av att flera användare uttrycker sig så som du påstår. Jag blir ju direkt misstänksam mot att du likt många andra drar extrema slutsatser av åsikter som du inte delar. Det krävs ju inte mycket för att anses vara "långt ut på högerkanten". Om jag återigen får hänvisa till Voomys logik(sorry att jag har hängt upp mig på dig Voomy, men du får duga som exempel) så är jag tydligen homofob för att jag anser att det är tråkigt att Hollywood prioriterar vilket kön och sexuell läggning karaktärerna har före att fokusera på att skapa riktigt bra kultur. Och det är väl just här det brukar bli kalabalik i kommentatorsfältet. Det går liksom inte föra en sansad debatt om man hela tiden blir bemött med att man är nazist, rasist, homofob osv, när anklagelserna grundar sig i den typen av logik. Ska man censurera så får man censurera även den typen av påhopp tycker jag, men det händer allt för sällan här på FZ. Jag vet inte hur många gånger jag sett någon vifta med rasistkortet utan att få sin kommentar bortplockad.

Fördelen med GR är att man i alla fall har möjligheten att få vädra vad man tycker(när skitsajten väl fungerar). Här på FZ upplever jag att "högeråsikter" inte får ta någon plats, framförallt när Calle modererade. Här gör man det enkelt för sig och tar bort det som anses gå emot strömmen i syfte att inte skapa "dålig stämning". Och man verkar ju vilja ha det så, men då tycker jag också man kan vara ärlig med det.

Jag vill ändå lägga till att jag har respekt för att det inte är så enkelt att moderera en site med så många användare, ibland blir det fel osv. Men man kan helt klart bli bättre och konstruktiv kritik är alltid konstruktivt.

Att folk har olika åsikter är inga konstigheter, däremot tycker jag att stämningen ofta blir hätsk bland kommentarerna. Och folk med en avvikande åsikt från min har förstås samma rätt att uttrycka den, men jag upplever att Gamereactors kommentarsfält är en tummelplats för folk med åsikter som är ganska radikalt annorlunda mot mina, och därför har jag ingen större behållning av att hänga där. Sedan tycker jag som sagt att sidan i övrigt är helt okej. Jag gillar t ex att läsa Petters blogg även om jag sällan delar hans åsikter om vare sig musik eller politik.

Medlem
Skrivet av TheVoomyOne:

Frågar du mig så handlar det om moraliska värderingar och har inget som helst med politik att göra.

Måste bara svar på det där, sen ger jag mig.

Ja, det är antagligen där problemet ligger. Du anser att dina åsikter inte går att likställas med mina då du anser att dina grundar sig i en moralisk övertygelse medan jag driver en egoistisk politisk dogma och blir således oförmögen att tas på allvar. Jag förstår att du upplever åsikter som utmanar dina som homofobiska och rasistiska om det är den övertygelsen du tar med dig in i diskussionen. Det är inte alls lustigt att det blir liv i luckan bland kommentarerna när man inte ens är överens om det mest fundamentala.

Jag säger inte att du har fel på något sätt, din moraliska hållning kanske är överlägsen min och i längden det mest fördelaktiga för mänskligheten, vad vet jag. Vad jag däremot vill påstå är att det försvårar diskursen en aning och bäddar för en avsevärt mycket kortare startsträcka till personangrepp och "dålig stämning".

Tack för en bra diskussion. Vi höll oss båda på en acceptabel nivå. Trevlig kväll!

Medlem

Har varit trogen Gamereactor ifrån tiden med gratistidningen och senare hemsidan under gymnasietiden då internet kom igång på riktigt för mig.

Deras hemsida har dock varit riktigt bökig och blev stadigt sämre å sämre.

Läste ända fram till 2014 då ja upptäckte FZ!
Fick verkligen nog av hur all over the place Gamereactor kändes, fullsmetad med påstridig reklam som autospelar videor och hysteriska banners.

FZ har enda från starten då jag upptäckte siten känts som "hemma". Full med personlighet och karaktär.
Kändes väldigt bekant och påminde mycket om tidningen PC Gamer och det är ju inte så konstigt när nyckelpersoner som Jocke återfanns här.
Hemsidan är också väldigt smakfullt designad med perfekt balansering av reklam.

Gamereactor har alltid känts anonymt, även om Petter syns och hörs mest.
Hemsidan har alltid varit undermålig och nu när jag besökte den igen efter typ 5 år uppehåll så måste jag säga att det är under all kritik... fruktansvärd.

Det finns inget som kan få mig att gå tillbaka till den smörjan oavsett hur bra deras innehåll skulle vara.

Medlem

Har inte hört något om Gamereactor på säkert 15 år, då man såg deras gratistidningar ligga och samla damm i butikerna (jag tror det var Gamereactor?)

Snacka om att flyga under radarn


|| Intel 8700K || MSI GTX 1080 TI Gaming X || Xonar DG || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || XFX XXX 650W || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Medlem
Skrivet av Dunder:

Har inte hört något om Gamereactor på säkert 15 år, då man såg deras gratistidningar ligga och samla damm i butikerna (jag tror det var Gamereactor?)

Snacka om att flyga under radarn

Nja, skulle nog inte säga att dem gick under radarn innan tidningsdöden iaf. Minns att dem hade en väldigt aktiv blogg-sektion som många medlemmar skrev sina alster i och ett vältrafikerat kommentarsfält under artiklar/recensioner. Där gick det väldigt varmt för att vara en svensk spelsajt en gång i tiden.

Medlem

Håller med om att tonen i kommentarsfälten är problemet och att GR gång på gång väljer ämnen som triggar en viss typ av läsare.

För att ta ett exempel på en kommentar i den tidigare nämnda Superman-tråden: ”Stålmannen blir feminist, börjar packa bajs och sprida hiv och syfilis.”

Visst, det är säkert så att sådana kommentarer ”utmanar åsiktskorridoren”. Men inte tillför de speciellt mycket till vare sig diskussionen eller den goda stämningen. Då föredrar jag hårdare moderering alla dagar i veckan.

Medlem
Skrivet av PetterHegevallGamereactor:

Jag känner Micke, som jag skrivit. Då, för sex år sedan enbart ytterst flyktigt men idag bättre - Japp. Vi är dock inga direkta kompisar utan delar bekanta från bland annat mitt band, där gitarristen är hans gamla barndomsvän. Designade burken (som du pratar om) gjorde en herre vid namn Robin, inte jag. Och jag fick inte ett öre för att skriva mitt blogginlägg om hur jag blev piggare av den än allt annat i energidrycksväg jag då hade testat, vilket var 100% sanning. Om det ändå borde ses som sponsrat enligt dig, så är det ju ingenting jag kan förändra idag. Personligen känner jag väl att det finns en gråzon där/här, men inte att jag gjorde något fel direkt. Jag kan också känna att det är en smula udda att haka upp sig så pass hårt som du bevisligen gjort på en över sex år gammal ultrabagatell, och sitta på ett forum och gång-efter-annan såga det vi gör på grund av en sak som denna. Är det inte enklare att släppa, gå vidare?

Jag ska snart ge mig men jag hakar upp för att det är syntomatiskt hur du snurrar in dig själv i dina lögner och skriver långa svar som egentligen inte säger någonting alls istället för att bara vara öppen med att du tjänar pengar på bloggen genom samarbeten med företag som du försöker måla upp som att du inte har något samröre med. Jämförelsen med stora bolagen fortsätter vara skev, för där har du ingen tidigare personlig relation till grundarna, såvita du inte har en hemlig uppväxt i Sydkorea eller Japan som du inte berättar för någon om. PXL är ingen "ultrabagatell" utan ett tydligt bevis på hur du använder din blogg som en influencer men inte spelar med öppna kort. Du säger att du inte designat burken, men varför skriver du då det i kommentarerna till https://www.gamereactor.se/blog/Petter/922193/Red+Bull+Kiwi/ att du gjort det?

"Det är det ju inte heller. Jag har formgivit burken och läst på om vad som egentligen sker i kroppen när man intar aktiva ingredienser, som en dåre, det senaste halvåret. Just därför den mer akademiska svenskan i de beskrivningarna. I slutändan handlar det dock bara om vad jag gillar. Har inte fått ett endaste litet ruttet korvöre för att skriva att jag gillar den, och kommer så heller aldrig att få. På samma sätt som Red Bull knappast betalar mig för att skriva att jag uppskattar deras kiwi-smak."

Här säger du ju att du och inte någon Robin har formgivit burken? Du kan alltså skriva hur långa och ödmjuka svar som helst här men poängen är den att du fortfarande försöker tala runt ämnet och bara blir mer oseriös för varje lögn du drar och därför tappar trovärdhet när du säger att du inte tjänat ett "korvöre" eller några pengar på samarbeten genom åren på bloggen.

Jag vill också säga nåt bra om gamereactor och det är att jag gillar Jonas Mäki som jag tycker är sveriges och kanske världens bästa speljournalist så alla påhopp mot honom tycker jag är orättvisa och det här med xbox fanboy är det väl ingen som längre tror på riktigt va?

Medlem

Vann 3 st pc spel en gång i tiden av gamereactor i deras julkalender inga problem där i alla fall.

Skriv svar