Efter höjningen, Paradox sänker priserna igen

Medlem
Skrivet av KoP:

Säger bara hur det är.

Att det inte kostar en halv månadslön för folk i fattigare länder efter prishöjningen? Hur fan kan du veta det, tagit kontakt med samtliga eller?

Medlem
Skrivet av Slashgibber:

Men lägg ner, det här är inte en ekonomikurs på en högskola. I det jag skrivit är det väldigt tydligt vad som menas, i flera av dom drabbade länderna så har folk inte råd med dessa prisjusteringar. Det spelar ingen roll hur mycket du än joxar med terminologier och definitioner, detta faktum kommer inte att förändra.

I början av tråden som jag länkade så kan du dessutom se en lista över vilka länder där priserna justerats, och i tråden finns kommentarer från folk som påpekar att medellönetagarens köpkraft inte klaffar med prisökningen som skett. Paradox argument faller alltså platt. Om du är intresserad att dyka in djupare så kan du ju själv ta en titt på hur mycket disponabel inkomst en genomsnittsperson har i dom länderna som är värst drabbade.

Det är inte tydligt vad du menar eftersom du blandar termer och begrepp men skit samma. Du påstår att de inte har råd, jag vill bara veta om det är sant eller om det är ovetenskapligt skitsnack på internet för egenintresse som så ofta är. Jag råkar vara just intresserad eftersom jag sysslar med detta. Men nu vet jag var jag ska leta och då kan jag bedöma källorna bättre. Tack!

Medlem
Skrivet av Manqs:

Det är inte tydligt vad du menar eftersom du blandar termer och begrepp men skit samma. Du påstår att de inte har råd, jag vill bara veta om det är sant eller om det är ovetenskapligt skitsnack på internet för egenintresse som så ofta är. Jag råkar vara just intresserad eftersom jag sysslar med detta. Men nu vet jag var jag ska leta och då kan jag bedöma källorna bättre. Tack!

Jag påstår inte ett dugg, dom själva påstår det. Jag har bara ansett att argumenten dom framfört är rimliga.


signatur

Some people call me a bad person. Others say I'm an irresponsible asshole. Personally I don't see why I can't be both.

Medlem

Bla bla spel är så billiga för du får 40-80h speltid. Well, köpte fem böcker för hundra spänn det är minst 50h lästid.

Medlem
Skrivet av jawik:

Nu vet jag inte om det var någon månadskostnad involverad i just detta spel, men annars så är det här med spel och dess värde en lite lustig historia.

Många gamers tycker nog att ett spel man köper för närmare 500 kr (utan månadskostnad) som bara innehåller 40 timmars speltid är för lite. Och även om eventuell story bara är 40 timmar så ska det ändå helst finnas 100 timmar plus med innehåll för att det ska kännas värt ett köp. Och det är timmar för solospel, för multiplayer online brukar det vara mycket mer.

Ställer man det mot vad man får i tid för 500 kr i andra sammanhang blir det lite kontraster. 500 kr blir ungefär 3 filmer på bio med lite godis, i runda slängar 7-8 timmars underhållning. 500 kr är väl ungefär vad man får lägga ut vid middag på en restaurang, kanske 3 timmar i tid.

Så att få mer än 10-15 gånger eller mer i tid på underhållningen är inte så illa. Och att kunna spela hur mycket man orkar under tre års tid för samma pris blir ju rejält mycket. Så kraven på hur länge ett spel som körs online ska upprätthållas och patchas blir ju lite sneda ibland. Hur länge ska det egentligen finnas spelvärde i ett spel?

Men jag har förståelse för att man inte tycker om att de stänger ned ett spel man gillar och vill fortsätta spela. Och jag hoppas att information går ut i god tid innan stängning så ingen gör ett köp strax innan.

Jag brukar också tänka så här när jag köper spel. 600 spänn för 20 timmars speltid är helt ok för mig. Då kan jag hoppa vidare till nästa spel


signatur

PSN: MrOakenborn

Medlem
Skrivet av KoP:

Inte möjligtvis. Företag behöver dock uppjustera/nedjustera priser pga omständigheter dom inte alltid kan råda över. Det är normalt inom all handel.

Fast handlar det om att maximera vinst måste man ju sälja till nivåer som är rimliga för folk att betala. Nu var det väldigt många i drabbade länder som ansåg att prisnivån inte var rimlig.
På sammasätt som du förmodligen hade klagat om nästa ifån kostade 40000 istället för 8000 som du är van vid.
Eller en påse chips kostade 200kr.

Man kan inte bara höja priser det måste vara en balans.

Medlem

@L32:

Du bör nog vakna upp, säg något företag som inte försöker maximera sina vinster, sedan hur man sköter det är en annan historia.

Medlem

Det är allt för förenklat att säga att detta gäller fattiga länder generellt. Listan ser ut som följer:

Affected Countries:

Brazil
Canada
Chile
China
Colombia
Eu Countries
Hong Kong
Indıa
Indonesia
Japan
Malaysia
Mexica
New Zealand
Norway
Russia
Peru
Philippines
Saudi Arabia
Singapore
South Africa
South Korea
Taiwan
Thailand
Turkey
UAE
United Kingdom

Har man någon kunskap om dessa länder så vet man att det är länder med väldigt stora klyftor. Det vill säga de har en stor del av sin befolkning som accepteras leva i stor fattigdom medan en annan del lever väldigt gott. Med vissa undantag som tex norge och Kanada där vi sett en värdeökning generellt istället. Räknar man medelinkomster på dessa länder så blir det då de nivåer som Paradox redovisar eftersom att den minoritet som är privilegierade i dessa länder tjänar så många gånger mer pengar än den fattiga majoriteten.

Det hela rinner då ner till om vi skall se spel som en rättighet för alla eller som en lyxvara som måste få kosta pengar. Det är inte för inte som det är i några av dessa länder med de största klyftorna som steam key resellers har sina högkvarter. När priserna är anpassade efter de fattigaste så kan de som sitter på en för oss vanlig inkomst i dessa länder tjäna oerhörda mängder pengar på att köpa och sälja vidare nycklar. Statistik som vissa publishers brukar stödja sig på visar också att det inte är den fattigaste majoriteten som är deras kundkrets i dessa länder utan de mer välbärgade. Så de mer välbärgade i dessa länder använder bara sina fattiga invånare som ursäkt för att hålla priserna nere för egen del.

Paradox kan inte lösa inkomstklyftorna i dessa länder, det är ett politiskt problem. Det är ett långsiktigt problem för paradox då de förlorar intäkter på att folk i andra regioner med generellt större köpkraft köper deras spel från resellers till de låga priser som finns i dessa "fattigare" regioner. I förlängningen kan det leda till att publishers slutar sälja spel i vissa regioner helt och hållet för att stoppa den generella devalveringen av sina produkter globalt.

Medlem

Med tanke på att spel skulle kosta 800-1400kr idag bara sett till inflation mot för en tio år sedan för att inte tala om ökade utvecklingskostnader är det inte helt konstigt att företagen kommer vilja höja priserna. Det är antingen det eller fler mikrotransaktioner. Mikrotransaktioner ger mer vinst, men jag betalar hellre lite mer för att slippa dem.

Medlem

@Aletheides:

Du har inte helt rätt, inte så att fattiga sliter dygnet runt. Om något så tror jag garanterat dessa spelar med, behöver ju lite verklighetsflykt dom med från sin hårda vardag (blir ju avslappning/tänka på annat än sin framtid en stund).

Sen i vilken form dessa gör det är annan femma (som t.ex plattform). Bara se i Sverige där nästan varenda fattig tiggare går runt med nya mobiler

Men vist klyfforna mellan fattig och rika ökar, men vi har ju en mellanklass också (där större delen av befolkningen är). Dessa som gör största påverkan och dessa som köper flest spelkonsoler/PC och sen spel (rätt priskännslig grupp dessutom när mycket kostar om man har fru och barn). Då kan inte nöjen kosta flera tusen speciellt spel.

12
Skriv svar