Fortnite officiella speltråden, - Allmän diskussion/spelare/hjälp/guide/frågor

Tråddemonen
Testpilot
Fortnite officiella speltråden, - Allmän diskussion/spelare/hjälp/guide/frågor

Hallå gott folk! Tänkte göra en till tråd till er som spelar Fortnite, har själv spelat lite när battle royale kom till spelet. Rubriken på tråden säger allt! Leta spelare, diskutera och ha riktigt skoj! Hoppas ni gillar tråden och guiden!

PVE Campaign

Fortnite är ett co-op spel där spelare antar en karaktär som man ser från tredjepersonsvinkel, spelet i sig grundar efter ett sandbox liknande koncept där spelare ska skydda strida mot zombies men samtidigt skydda en bas där du som spelare kan konstruera och gillra fällor för att underlätta din Zombieslakt.

PVP Battle Royale

Fortnite har även ett spelläge som kallas för battle royale som är det mest populära med spelet, där 100 olika onlinespelare blir strandsatta på en ö och ska ha ihjäl varandra. Sista överlevaren kvar vinner matchen, man kan även spela i lag med andra och vinna som ett lag.

Grunderna!

Material
När du börjar Fortnite så kommer det att vara viktigt med bygget, och för att bygga så kommer det att krävas material som du kommer att behöva samla, slå sönder objekt för att samla material som exempel du kan hugga ner träd för att få materialet trä.

Pickaxe
För att bryta ner allt från bilar, byggnader och träd så kommer du att behöva ta hjälp utav din pickaxe (Spetshacka). Detta kommer att vara det mest användbara verktyget inom spelets gång.

Bygga bas
Det kan vara viktigt inom fortnites zombie mode att bygga en bas för att kunna få ett övertag kring de svärmande illaluktande zombies som kommer att strömmas in. Bygg gärna basen i hårda material så den inte förstörs utav de zombies som kommer och knackar på.

Fällor
Fällor kan spelaren konstruera eller hitta, sedan ska man lägga ut fällan på fasta ytor för att ge övertaget när det kommer till att ta död på zombies eller andra spelare inom Battle Royale. När du såväl spelar Battle Royale så sätt ut fällan så spelare inte ser dem inom hus eller andrabegränsade platser, placerar du en fälla synligt kan det vara lätt för andra spelare att undvika dem.

Schematics
För att konstruera vapen och annat användbart för att ta din karaktär snäppet upp så kommer du först och främst behöva något som kallas för schematics, schematics kan spelaren finna på gömda platser men kan också införskaffas genom tidsbegränsade uppdrag. Sällsyntheten för Schematics kommer att ha en stor verkan på hur bra prestation din pryl kommer att ha efter den har byggts. Sällsyntheten är uppdelad inom de gradvisa kategorierna

Common (Grå)
Uncommon (Grön)
Rare (Blå)
Epic (Lila)
Legendary (Orange)
Mythic (Gul)

Research points/Skill tree
Research points kommer spelare att få gradvis över tid och dessa poäng kommer du behöva för att utveckla din karaktär att förbättras och underlätta spelets gång. Skill tree är menyn som låter dig välja vad du ska förbättras inom, detta kommer att vara viktigt för spelaren att kunna utvecklas.

Hjältar (Zombie mode)
Inom spelet så kommer du inte att vara bunden till en karaktär hela spelets gång. Du kommer att kunna få olika hjältar som är uppdelade inom klasskategorier klasserna presterar bättre och sämre inom vissa områden, så det gäller att finna sin spelstil och din karaktär som du trivs bäst att spela som.

Klasser

Soldat (Soldier)
Soldater ger ifrån sig en rejäl mängd med skada från skjutvapen och kan ge buffar till sina lagkamrater som förstärkelse. Soldater kan även ge debuffs till fiender för att försvaga dem. Det gäller att sammarbeta med soldaterna för att få ett bra övertag.

Byggare (Constructor)
Byggare är klassen som är menade för att förstärka byggnader och se till att hålla ”Crowd control” över stridszonerna. Är oerhört bra klass för att hålla fiender och saker på plats för att underlätta.

Ninja
Ninjor är snabba och ger ut en hel del skada med närstridsvapen. Ninjor är förstahands valet om man skall utforska med karaktären då de rör sig snabbt genom banorna.

Outlanders (Främlingarna)
Outlanders är klassen som specielliserar sig i att utforska och finna skatter, men är inte så bra på att bekämpa monster.

För varje klass så har varje hjälte sin egna andrahands klass (Sub Classes) där de har vissa förmåner.

Fiender (Husks)

Inom spelet så finns det en del fiender som har vissa egenskaper som spelare skall tänka på. Ibland gäller det sig att anpassa sig lite efter vad spelet har att erbjuda för hemskheter. Fienderna inom Zombie mode kallas för Husks.

Husks (Vanliga zombies)
Vanliga husks är hungriga zombies som jagar spelare och slår när de kommer i närstrid. Inget man inte har sett förr inom en George A. Romero film.

Pitcher Husk (Baseball kastaren)
Pitcher husks är zombies som verkar ha dött inne på baseball banan en vacker sommarkväll. De specialiserar sig på att kasta ben på spelare för att ge ut skada.

Beehive husk (Stackaren som fick en bikupa på huvudet)
Beehive husks är vanliga zombies som har råkat få en bikupa på huvudet och kastar bisvärmar på vissa områden, bisvärmarna stannar kvar efter att ha träffat och om spelare står inom svärmen så tar man skada. Skjuter man av bikupan från huvudet på zombien så kommer de återgå till en vanlig simpel zombie.

Lobbers (Artilleri zombien)
Lobbers är zombies som slänger brinnande huvuden i liknande form av artilleri på spelare och baser, de lägger benen på ryggen och en spelare jagar dem. Så det gäller att vara snabb! När de inte syns så kan man upptäcka dem med skrik då de varje gång skriker när de attackerar. De kan även kasta giftbomber som exploderar och lämnar efter sig giftiga gasmoln.

Sploder (Zombien som packade en gas tank till semestern innan döden.)
Sploder husks är Zombies som bär runt på en gas tank på axeln och när den attackerar så slänger den sin lilla gas tank på byggnader eller spelare och göra rejäl skada. När spelare tar död på dess fiender så sprängs dem, så se till att stå en bit ifrån.

Midgets (Gimli zombies)
Midgets är dvärg zombies som är kortare men rör sig fort och kan ta sig över objekt med sina långa hopp. De jagar oftast spelare i grupper.

Husky Husk (Zombien som skulle gymma men åt för mycket kvarg istället)
Husky husks är större zombies som tål mer skada och är starkare en de flesta zombies. De ser precis ut som Sploders om man bortser från att de inte bär på gastanken.

Mist husks (Special monster)
Mist husks är speciella fiender som bara träder fram när inom mystiska platser som kallas ”Mists”.

Smashers (Zombien som hade lite för mycket ”privat” tid)
Smashers är starka zombies som bara är ute efter att banka sk*ten ur spelare och byggnader. De har en stor stark arm och en liten svag.

Takers (Inbrottsmonster)
Takers kan ta sig igenom och över väggar och andra objekt för att sedan öppna dörrar och vägar för de andra zombies. De tar även saker ifrån spelare och ser lite ut som en blandning mellan en gammal skruttig farfar och en bläckfisk.

Flingers (Det var han som kasta)
Flingers är zombies som har en lång arm med en krokliknande form som hand och. Dessa zombies kastar andra fiender över väggar och andra objekt.

Mimics (Mimaren som hade svårt att hitta en passande mössa)
Mimics är zombies som har tagit formen efter en skattkista, zombien är menad för att lura andra spelare med att kamouflera sig och visar sig inte försen spelare försöker att öppna kistan. Outlanders kan se om skattkistorna är mimics innan med hjälp av en viss skill (Keen eye).

Blasters (Godzillas arvinge)
Blasters är långa lila zombies med lysande huvud som skjuter laserstrålar på spelare genom munnen. De föredrar att döda spelare innan de attackera basen.

Shielder (Spöket med karriären som Livvakt)
Shielders är små spöken som fäster sig till fiender och skapar en stor lila sköld som skyddar dem. Se till att få död på spöket innan du attackerar den fiende som den har fäst sig vid.

Battle Royale

Battle royale är spelläget som är mest populärt inom Fortnite. En match består utav 100 spelare som ska ha ihjäl varandra och vara sista överlevaren men även hålla ett vaksamt öga på spelzonen som minskas ständigt med tiden. Hamnar man utanför spelzonen så kommer spelare att gradvis förlora hälsa och eventuellt dö.

En match börjar med att spelare åker i en buss som flyger med hjälp utav en luftballong, en timer kommer att räknas ner inför matchens start och när timern når noll så ska du och alla andra spelare fallskärmshoppa på en ö. När du så väl är i luften så kan du försöka att läsa av ön då du har en bra utsikt över banan och försöka att antingen ta dig där alla spelare landar eller finna en egen plats för att underlätta sin samling på vapen och annat nödvändigt för att överleva matchen.

Det finns flera sätt att hantera matchen, jag då själv som har vunnit en match men ofta varit en utav de sista överlevarna rekommenderar att samla så mycket du kan bära sedan försöka hålla dig vid kanten av varje eldstrid. Det kommer finnas nog med aggressiva spelare som endast kommer fokusera på att döda mest, men de ökar också chanserna att de dör först också.
När en spelare såväl dör inom matchen så kan spelaren själv välja att antingen vara en åskådare tills matchen är slut eller lämnar matchen för att hoppa in på en ny. Om du lyckas döda en annan spelare så kommer den spelaren att tappa allt den har samlat på sig, så varje gång en spelare dör så kan man säga att godisaffären öppnar.

Att bygga inom Battle Royale är något som gör Fortnite lite speciell inom den genren, du kan bygga trappor, fällor och väggar för att ha ett övertag under matchen. Du kan även bygga en bas om du lyckas hamna inom slutzonen innan de andra spelarna.

Tacka vår medlem @JanA för att tråden blev av.

Lycka till!

Moderator | Testpilot

Du är guld värd Zimpan!


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Tråddemonen
Testpilot
Medlem

Tack så mycket Zimpan jäkligt bra guide ! Lirar Fortnite på PC under nicket CJanA så bara och adda mig om ni vill lira någon gång.

Tråddemonen
Testpilot

@JanA: Inga problem, ha det så kul och lycka till med sökandet!

Tråddemonen
Testpilot

För de som har PS4 och är intresserade utav PVEn med zombies så finns spelet på rea för halva priset. Ska själv införskaffa det och letar spelare att lira med.

Medlem

Är även 50% på PC versionen har jag för mig.

Medlem
Medlem

@Zimpan: Spelar PVE och BR på PS4. Det är bara att adda mig 😁

PSN:HESA1

Tråddemonen
Testpilot
Medlem

Allt blir ju gratis tillslut så varför betala en krona? Har kört och kommer att köra det länge till helt gratis! Kör med kompisar och mina barn eller själv. Men tänker inte köpa en statisk karaktär när jag kan få en slumpad gratis!

Medlem

@Alienshade: det är väll bra att andra köper så du kan spela gratis?


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Ja det är självklart rätt!

Medlem

@Alienshade: Ja, BR är gratis men inte PVE. PVE kommer bli gratis sent 2018. Finns folk som vill spela det nu...
Köper ingen inga skins eller Save The World då kommer väl spelet bli tvungen att läggas ner.

Tråddemonen
Testpilot

@PixelNoise: Stämmer, för att kunna fortsätta utveckla ett spel så måste pengar komma in på ett eller annat sätt. De är fortfarande i en utvecklingsfas då de går igenom vad som kan läggas till och förbättras inför ett komplett spel. Betalar hellre en slant för själva spelet istället för lootboxes och annat.

Medlem

Vi vill spela in när vi spelar och få med kommentarer för att kunna lägga upp på Youtube. Vi har lyckats med att spela in än så länge. Men trots att headsetet funkar och han kan prata med andra i spelet så kommer inte pratet med på videon. Har gått igenom alla inställningar men hittar bara att man välja ”på” när man streamar live i själva Fortnite.

1. Hur får vi med ljudet från headsetet i videon?
2. Hur gör vi för att spara ner det inspelade på Xbox one för att sen ladda upp på Youtube?

/Mamma som är nybörjare men vill spela med sonen

Tråddemonen
Testpilot

@Mammaspelar: Kan ta en titt på det när jag kommer hem efter jobbet!

Du kan ta en titt på denna och se om du kanske kan lösa det på egen hand tills dess.

Medlem

@PixelNoise: är nog väldigt lugnt på det planet. Är faktiskt sugen att betala ibland. Kanske nästa säsong pass vem vet!

Medlem

Har någon fått invite till iOS och har invite kod ?

Medlem

Hjälp!
Min son har tryckt på något så nu kommer han inte åt sin "gubbe".
Han har lyckats skaffa en ny men vill inte "börja om".

Kan man logga ut ur Fortnute på PS4 och kanske då kan logga in på sin gubbe på nytt?

Medlem

Hej jag å grabben funderar över varför han får upp föräldrar kontroll när han skall spela? ,det innebär att han inte kan prata med sina kompisar han skall spela han( kör xbox one och battle royal . )//mvh

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av hudik:

Hej jag å grabben funderar över varför han får upp föräldrar kontroll när han skall spela? ,det innebär att han inte kan prata med sina kompisar han skall spela han( kör xbox one och battle royal . )//mvh

Kika på Epics informationssida kring Parental Controls, du kanske hittar rätt inställningar där.

https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/parental-controls


signatur
1
Skriv svar