Shadow of the Tomb Raider (PC)

Testpilot
Shadow of the Tomb Raider (PC)

Tomb Raider är roliga spel även om det är snitslade banor men öppna i den meningen att man kan återbesöka delar via waypoints (läger) för att komma in i grottor du låser upp senare och samla på dig alla gömda föremål/relics.
Man vill också samla på allt för att kunna uppgradera sina vapen och kläder och på köpet får man skillpoints som är mycket bra att ha.

Tomb Raider är ett extremt deluxe supersnyggt spel , de har fläskat på med massor av fina effekter och efter lite initiala problem med prestandan har de fått ordning på och allt och det flyter på fint om man justerar grafikgodiset beroende på vilken hårdvara man har.

Du kan i princip ta en skärmdump när du vill i spelet och få en grymt snygg bakgrundsbild till din dator. Så snyggt är det!
Storyn är riktigt bra och den biten känns okej även om det blir ganska galet och mystiskt mot slutet.

Efter spelat klart kan jag sammanfatta hela spelet som ”okej”. Actionfyllda sekvenser avbryts med kluriga pussel och sen ett skillsystem som är , ja , tja konstigt.

Det finns massor av skills att lära sig och man uppgraderar vapnen man har i det oändliga för att sedan blir det pyspunka på de tillfällen då man skall använda alla dessa nya vapen och skills.
De hade kunnat ta bort hela den biten eftersom den ändå inte används , alternativt gjort skillträdet icke våldsinriktat på ett bättre sätt.

Det känns som de tappat luften i serien , inga speciella nyheter. Banorna är lika enkelriktade och uppbyggda på samma sätt som i tidigare delar.
En annan sak är hennes hjälpreda Jonah , han finns alltid där men har alltid hittat en väg vidare i spelet som inte alls innebär hänga vid avgrunder eller simma djupt ner i grottor och vara nära döden konstant som du är då du spelar Lara. Den biten blir irriterande efter ett tag

Slutsatsen är att detta är ett bra spel. Gillar man ett äventyr med mycket pussel så tycker jag du skall ta chansen. Men fullpris känns överskattat.

Shadow of the Tomb Raider
3
Bra
+
Otroligt snyggt
+
Alla knepiga pussel
+
Bra inställningsmöjligheter
-
Inga nyheter alls i spelet
-
Lara får alltid den svåraste vägen genom spelet
Det här betyder betygen på FZ
Moderator | Testpilot

Kort och koncist och mer behöver det inte vara. Bra skrivet


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

1
Skriv svar