ESA Movember 23-26 november

Testpilot / Ambassadör
Speedrunning
ESA Movember 23-26 november

Nu är det dags för mer speedrunrelaterade händelser! Dags för att tipsa om två kommande maraton!

I speedrunvärlden finns jättemånga event, stora, små och allt där mitt emellan. Många följer samma form, antingen är eventet online eller på plats, spelare skickar in runs de är intresserade av att spela. Vissa kommer med, andra inte.

I november försöker European Speedrunner Assembly (ESA) gör något nytt. Det är i grunden ett helt vanligt online-maraton med en twist!

Med det nya eventet ESA Movember som går av stapeln 23-26 november uppmuntras personer som spelar samma typ av spel, eller grupper som bara bor nära varandra att skapa små träffar där de gemensamt streamar spel som en grupp. Detta för att bygga community-känslan och ge tittarna den mysiga mer intima stämningen som präglade de tidiga GDQ- och ESA-maratonen hade.

Anmäler sig gruppen som en “speedrun-träff” kommer gruppens spel läggas tillsammans på schemat så att de får ett eget litet segment så att det blir sammanhållet och lättare att följa. Det kommer även finnas en på plats-träff i Växjö där runners får komma till Sverige och visa upp sig på streamen. Utöver att samlas i gruppen och streama tillsammans så uppmuntras alla runners och grupper att själva ha en Movember-insamling på sina streams under november månad. Se mer info om var du kan titta nedan.

ESA kommer såklart ha en Movember-insamling under de dagar streamen är igång

Läs om upplägget här på officiella hemsidan

Men det kommer mera!

Som inte det här vore nog så samarbetar ESA med ett online maraton som heter Movember Speedrunning Mo-ments som arrangeras av MrMeanMoustache. Som namnet antyder samlar även de in pengar till Movember Foundation. Mer info om var och när hittas nedan.


ESA Movember

När – 23 - 26 november
Var – Online, men även Växjö, ESA HQ
Schema – Kommer 28 oktober
Titta?twitch.tv/esamarathon
StödjerMovember Foundation


Movember Speedrunning Mo-ments

När – 9 - 11 november
Var – Online
Schema – Inget utannonserat men spelen hittas här
Titta?twitch.tv/mrmeanmoustache
StödjerMovember Foundation


Titta och njut av dessa två maraton, skänk en slant till en god sak. Jag hoppas det kommer fler maraton som är uppbyggda på det här sättet, stora men små. Stora så att de når ut till fler, men små så att den intima känslan bibehålls för det är något som visats vara uppskattat av många tittare.

Tack för mig!


#Speedrunning #ESA #FZ-ambassadör


signatur

Testpilot | #FZ-ambassadör #Speedrunning & #Retro | Twitter
Stora Retrotråden - Stora Speedruntråden
Dator: i7-2600K | P8P67-Pro | R9 280x | 12GB DDR3
Konsoler: NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, Switch, Genesis, PS2, PS3, (PS4), Xbox 360, Xbox One S

1
Skriv svar