The Initiative - Xbox Game Studios

Ambassadör
Xbox
The Initiative - Xbox Game Studios

Förra årets bombardemang av nya Xbox-studios dominerades av skrällarna med Ninja Theory under E3 och Obsidian senare under året. Microsoft utannonserade dock även en helt ny studio, The Initiative, under E3-konferensen och hittills så har vi inte hört så mycket mer än att de bygger en studio från grunden under ledning av Darrell Gallagher (Tidigare på Crystal Dynamics, Square Enix m.fl).

Att bygga en studio från scratch tar naturligtvis tid och än mer så om man har ambitionen att skapa "groundbreaking new gaming experiences" som de själva beskriver sitt mål. Under de dryga 9 månader som gått sedan utannonseringen så har Gallagher jobbat hårt med att rekrytera ett core-team, och flera stora namn från studios som Rockstar, Naughty Dog, Crystal Dynamics, Insomniac, 343, Treyarch mfl. har anslutit. Just nu rekryterar man också för fullt till senior-positioner inom utvecklingsteamet och övriga team.
Enligt Gallagher själv så har de ingen gräns för hur många, eller hur få, personer som kommer att ingå i studion utan den växer organiskt och behovsanpassat. Fokus verkar dock ligga på kvalitet över kvantitet och man anar att The Initiative försöker göra något speciellt. Med full ekonomisk backning från Microsoft och kreativ frihet så kan det bli fantastiskt. Det lär dock dröja innan vi får se något konkret.

Utöver formationen av studions core-team så har de även skaffat en fysisk studio i Santa Monica, en plats där det finns en stor talangpool att rekrytera ifrån och som har en pull factor i sig. En förmodat väl medveten lokalisering för att öka dragningskraften naturligt.

The Initiative har spelat in en liten video där de förmedlar lite av sina ambitioner och presenterar studions anda:

En sprillans ny websida har de öppnat upp också, där man kan se mer från studion och allt runtomkring: https://initiativegaming.com/

Vad hoppas ni på att få se ifrån The Initiative i framtiden?

#xbox #the-initiative #nyhetstips


signatur

Jump in.

1
Skriv svar