Veckans Xbox-nyheter #6 (v.22)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #6 (v.22)

Med bara en (1!) vecka kvar till E3 så börjar nyheter och rykten hagla från alla håll. Microsoft valde i veckan att gå ut med info kring sin satsning på PC, med bl.a. Xbox Game Pass på PC och spel till Steam. En stor grej att välja att inte spara till E3, vilket kanske tyder på att det är ganska fullt på konferensen. Phil Spencer meddelade att det kommer visas upp hela 14 spel från Xbox Game Studios vilket så klart satte igång list-spekulationer överallt och även om många spel är "kända" så ger det hopp om en hel del överraskningar!
Som sagt så har det varit en fullspäckad vecka, och jag har försökt att få med det mesta nedan. Har jag missat något så får ni gärna posta i kommentarerna. Hoppas att ni hittar något intressant att läsa!

Lets...Jump in!

Microsoft och Xbox satsar hårt på PC.

Som det ryktats om en längre tid så kommer Xbox Game Pass till PC inom en snar framtid. Detaljer saknas fortfarande (mer på E3!) men det kommer att vara en mer PC-spelsorienterad katalog än konsolversionen även om en hel del kommer att överlappa. Det sägs också att Xbox Game Pass Ultimate (som nu testas i Xbox-insiderprogrammet) kommer att innehålla både Xbox Game Pass för konsol och PC plus Xbox Live Gold. För de av oss som spelar både på konsol och PC så lär det vara ultimat indeed.
(För de av er som är förvirrade över Xbox-brandingen även på PC så är Xbox numer Microsofts övergripande gaming-division för alla plattformar. Phil Spencer är EVP of gaming och Xbox har upphöjts till en pelare i företaget med ansvar för allt gamingrelaterat, även det som tidigare låg under Windows-divisionen och dylikt)
Xbox Game Studios spel kommer, precis som på konsol, att släppas direkt vid release på Xbox Game Pass för PC.
Det ryktas också om att en app eller liknande, som går under kodnamnet Garrison, som kommer att sköta Xbox Game Pass över flera olika storefronts är under utveckling.

Vi vet ännu inte jättemycket om hur Xbox Game Pass till PC kommer att vara utformat men svenska Paradox Interactive gick ut med ett pressmeddelande om att de inlett samarbete med Xbox strax efter utannonseringen. De kommer att vara med från start, men oklart med vilka- eller hur många titlar enligt pressmeddelandet.
Läs Paradox pressmeddelande här.

Nästa stora punkt på PC-satsningen är ett djupare samarbete med Steam, något som det också ryktats om en längre tid. Enligt Phil Spencer så kommer fler spel från Xbox Game Studios direkt till Steam framöver, utöver Halo MCC så kommer Age of Empires-spelen och Gears 5 att ha relase på Steam också nu närmast. Vi lär få se fler spel efter det också, fantastiskt!
Age of Empires Definitive Editions till Steam

Alldeles oavsett var någonstans man väljer att köpa och spela sina Xbox Game Studios-spel så är målsättningen att alla är en del av samma ekosystem:
"We want to bring players together to create a shared player community regardless of where they play, so it’s our intent that new Xbox Game Studios titles include features such as voice and text chat, LFG, friends lists and cross-play across PC and console. On Windows 10 you’ll find this functionality in the Xbox Game Bar, which we’ll continue to evolve and expand." -Phil Spencer.

En annan förändring är att man kommer att framöver ha full support för Win32-spel på Microsoft Store på Windows. Något som varit efterfrågat länge och har varit en begränsning:
"...we are excited to share that we will be enabling full support for native Win32 games to the Microsoft Store on Windows. This will unlock more options for developers and gamers alike, allowing for the customization and control they’ve come to expect from the open Windows gaming ecosystem." -Phil Spencer.
Microsoft's approach to PC gaming
FZ Artikel

E3 - Rykten och nyheter.

E3 närmar sig med stormsteg och det är bara en vecka kvar nu! Trots att det varit ovanligt få läckor så spekuleras det ju alltid friskt på det däringa Internet och blandat med lite fakta från olika håll så är hype-nivån på väg upp. Tydligen så ska Xbox-konferensen vara 2 timmar lång i år! Det återstår att se om det stämmer, men det är väl inte helt omöjligt med tanke på hur mycket spel som ska visas upp från både XGS och tredjepartsutvecklare. En hel del tid går säkert åt till tjänster såsom xCloud och Xbox Game Pass och icke att förglömma: hårdvaruteaser för next-gen!

Phil Spencer spädde på hypen med ett tweet om att 14 spel från Xbox Game Studios kommer att visas upp på E3. Fler än någonsin tidigare. Även om vi vet om en hel del av dessa 14 såsom Gears 5 och Halo Infinte så lär det bli en och annan överraskning. Får vi se något från Ninja Theory? Det ryktas om att de har ett spel kallat Bleeding Edge på gång, ett spel som varit under utveckling långt innan de blev en del av XGS. Playground har ju också startat upp en andra studio som jobbar på ett open world RPG vilket de flesta antar är Fable. Det hade ju inte varit dumt att få se lite av det...
Under det senaste året så har alla Xbox Game Studios växt och rekryterat så det knakar, många studios har nu multipla teams som jobbar på olika projekt, som de två ovan t.ex.
Phil Spencer tweet
FZ Artikel

Ett av de spel som det ryktas mest om är så klart Fable. De allra flesta antar att det är det spel som Playgrounds andra studio jobbar på och som teasades på förra årets E3. Ryktena fick ny fart under veckan när det upptäcktes att Mixer hade listat Fable 4 i sina sökresultat. Hur och varifrån Mixer drar sina sökresultat är okänt, men visst är det mystiskt... Det har ju spekulerats om huruvida det är en fortsättning på Fable-trilogin eller någon form av reboot, men 4:an här tyder ju på att det är förstnämnda i så fall.
FZ Artikel
Mixer

Halo MCC Update.

Arbetet med att ta Halo: The Masterchief Collection till PC fortskrider. I den senaste developer updaten så fokuserar man på Halo Reach, som kommer att släppas först på PC och även läggas till i MCC på konsol. Beta är tänkt att dra igång efter E3 och vi lär få se mer snart.
Dev update maj 2019
FZ Artikel

Ny gratis uppdatering till Crackdown 3.

Post-launch supporten för Crackdown 3 fortsätter att vara stabil och nu släpps en stor uppdatering, gratis. Keys to the City är en expansion till kampanjen som ger en bunt verktyg för att leka runt, t.o.m ett cheat-mode.
MP-delen, Wrecking Zone, får sig också en rejäl uppdatering med progression i form av kosmetiska föremål att låsa upp och nya skills att använda sig av.

Update notes

Sea of Thieves.

En ny dev update från Joe Neate sitter aldrig fel. Sea of Thieves kommer förmodligen inte att vara med på E3-konferensen i år. Däremot så släpper man något överraskande ett Sea of Thieves bordsrollspel! Undrar om man kan levla?

Sea of Thieves RPG

Xbox Adaptive Controller vinner prestigefyllt designpris.

Xbox Adaptive Controller har vunnit Black Pencil-priset i kategorin för Product design på D&AD-festivalen i London.
“It’s an honour and privilege to receive the D&AD Black Pencil,” said Evelyn Thomas, a Program Manager at Xbox. “It’s a product that was designed with inclusivity at the heart and was formed through collaborations with amazing partners and individuals. We continue to be moved by the recognition it has received, helping it to stand out as a true first-of-its-kind – in gaming and beyond.”
D&AD Product design Xbox Adaptive Controller
Microsoft nyhetsartikel

Microsoft öppnar ny flaggskeppsbutik i London.

Microsoft öppnar upp en ny fet sk. flagshipstore i London den 11:e juli. Nära och bra för oss i Svedala! Flagship-butikerna är påkostade historier där allt man kan tänka sig visas upp och kan testas. Leka med hololens vore ju inte dumt t.ex.

Microsoft nyhetsartikel

Det var allt för den här veckan, på återseende!
#xbox #microsoft #xbox-game-pass #halo #gears-5 #sea-of-thieves #crackdown-3 #age-of-empires #steam


signatur

Jump in.

1
Skriv svar