Kemikalieskattens tak höjs med 37,5 procent – beslut av riksdagen

Medlem
Skrivet av PHa:

Ibland kan mindre information innebära att man inte blir lika förledd. "Grön skatteväxling" är ett sätt att lura människor till att betala mer skatt, vilket t.o.m. Aftonbladet erkände för kanske 15 år sedan innan deras parti (S) blev beroende av Miljöpartiet. Men det är väl bara jag som kan minnas så långt tillbaka...

Mindre information leder knappast till att man skulle bli mindre förledd, snarare tvärtom. Mindre information är en större risk att man får en felaktig bild då allt inte är tydligt och man vet inte om vad som kommer hända eller vad som är tänkt att ske.

Nej jag kan inte minnas något sådant, men det kan säkert vara möjligt, även om jag gärna sett en källa på det. Dock förändras samhället en del på 15 år både nationellt och internationellt.

Ett exempel på det kan vara denna debattartikeln Sverige behöver en grön skatteväxling FP där Erik Ullenhag ekonomiskpolitisk talesperson från FP år 2015 skriver Men att vi i morgon behöver bevaka hur de faktiska intäkterna utvecklas ska inte hindra oss från att idag höja miljö- och klimatskatterna för att kunna finansiera lägre skatter på jobben

Så tanken att genom en skatt för miljö och klimat finansiera sänkt skatt på arbete är uppenbarligen inte ny och var åtminstone inte 2015 endast vänsterorienterad.

Medlem
Skrivet av delli:

Nä folk går inte in och då får FZ stå sitt kast med kommentarer. De roliga är att just de du skriver är ren bullshit. Ungefär som när dom sänkte momsen på käk. Det som hände var att dom sänkte priserna temporärt och fick högre vinst.

Vad är det som jag skriver som är ren bullshit? Precisera gärna. Jag skriver inte att man absolut kommer att tjäna pengar på detta, jag skriver att vi får se om det blir så. I dagsläget är det ingen som vet hur befolkningen och marknaden kommer att reagera på detta, inte politikerna heller.

Och har man råd att lägga pengar på tv-spel, dyrare plastkassar, ja då har man sannolikt en okej ekonomisk situation, framförallt sett ur ett globalt perspektiv, då det inte är några livsnödvändigheter.

Och ja är man inte nöjd så får man ju jobba för förändring genom engagemang vilket även inköp av utländska varor kan vara en del av, gå och rösta etc eller acceptera läget.

Medlem

2019 då Sverige stoppade den globala uppvärmningen med hjälp av en skatt på elektronik.


PC - PS4 - PS3- PS Vita - Wii U

Medlem
Skrivet av apocalypse101:

En gång i tiden hävdades det att det var omöjligt att bygga batterier utan kvicksilver.

Jag är övertygad att det är möjligt att ersätta cancerframkallande flamskyddsmedel med något annat som inte bidrar till den rådande cancerpandemin.

Skatter är ett ypperligt verktyg för att skapa ekonomiska incitament för att driva forskningen inom området framåt.
Den produktutvecklare som tar fram hälsovänliga alternativ framför giftiga flamskyddsmedel kan sälja sina komponenter och produkter billigare än konkurrenterna och på så sätt inte bara sälja mer utan även minska mängden skadliga ämnen i vårat kretslopp.

tror du att tex kina bryr sig om svergie skatter?
nej.


R.I.P The_maxx

Medlem

Mycket bra

Att svensk handel skadas är positivt då det innebär att vi använder alldeles för mycket kemikalier, samt är så jävla snåla.
Det är svensken som skadar den svenska handeln, ingen annan.

Köp begagnat så sparar du in pengarna rejält

Medlem

Varför höjer de skatter på saker som folk ändå kommer fortsätta köpa? Och höjer med på tok för lite för att faktiskt stoppa folk att konsumera.

Känns ju inte som det har med miljön att göra, snarare ett sätt att snabbt få in lite mer pengar.


"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

Medlem
Skrivet av Shadee:

Ja, det är ju en bra tanke men varför ska stora multinationella företag agera när ett litet lands folk beskattas ännu mer? De skiter fullständigt i våra skatter, produkter köper vi ändå men utomlands istället för att det är billigare. Det är den inhemska marknaden som blir lidande.

Om man anser att kemikalieskatt är rätt väg att gå så är det på EU-nivå man ska påverka.

Till sist så visst kan staten lägga massa straffavgifter på företagen men alla sådana avgifter landar på slutkonsument. Vill staten ha 550:- mer för varje PS4 som säljs så lägger Sony den kostnaden på återförsäljaren som i sin tur lägger den kostnaden på konsumenten.

Ja exakt så lär det gå till. Men det är väl där problemet ligger egentligen, eller till synes i alla fall i mina ögon, att då bryr man sig egentligen inte alls om kemikalierna i fråga, för om dom nu varit så farliga så hade man sett till att det reglerades på ett annat sätt än med pengar.
Eller inte.. Kan förstå att det sticker i ögonen.


Niet.

Medlem
Skrivet av apocalypse101:

Skatter är ett ypperligt verktyg för att skapa ekonomiska incitament för att driva forskningen inom området framåt.

Tror du verkligen pengarna går dit?

Medlem

Den senaste skatten på plastpåsar som ska införas nästa år presenterades med informationen att det "beräknas bidra med 2.9 miljarder till statskassan". De kallar det grön skatteväxling och tanken är att dessa 2.9 miljarder skall användas för att sänka skatten på arbete.

Så vad är då syftet med skatten? Vi kommer få mer i plånboken så vi har råd att köpa de dyra plastpåsarna...Då är ju inte problemet med plastpåsarna löst...

Jag vill också påstå att de plastpåsar vi i sverige köper i butik för att frakta hem våra matvaror inte i någon större utsträckning hamnar i haven, vilket är det stora problem man tydligen vill åtgärda med detta.
Jag vill påstå att dessa till absolut största del sedan används som soppåsar och förbränns i våra värmeanläggningar.

Självklart vore det bra med bättre alternativ, om inte annat är tillverkningen av plast ett problem vi borde kunna minska ganska rejält, men bevisa först att sverige bidrar med plast i haven genom våra ica-påsar så köper jag resonemanget.

Notera att jag inte vet, jag bara antar så undervisa mig gärna.

Miljö och klimat är viktigt men det känns farsartat hur regeringen håller på...


"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

Medlem

Det kommer bara bli fler höjda skatter och nya skatter på allt möjligt, pengar måste in till det svarta hålet.

Gillar dessa:

Tycker det krävs någon slags större moralfilosofisk diskussion om vad man faktiskt bör kunna spendera andras pengar på.

Medlem

Det som retar mig mest är att vi har en regering som missgynnar sitt egna folk.

Medlem
Skrivet av Sten-greger:

Det som retar mig mest är att vi har en regering som missgynnar sitt egna folk.

Det har regeringar/statsmän alltid gjort. Det är syftet med en stat; Se till att de som har makt får behålla den, samt hålla pöbeln i schack.
Thats it, ingenting annat.

Medlem

Sjukt många inlägg med noll koll på hur välfärd och samhällsekonomi fungerar.

Medlem

Omval !?!??!

Medlem

Tyvärr så finns det inget parti som verkar för våran miljö i sin rätta bemärkelse, jag hör bara ord som "mänskliga rättigheter" inga skyldigheter här.
Jag ser dagligen folk på jobbet som inte kan sopsortera så varför ska de ha lika hög lön/inkomst som mig eller samma rättigheter?

Medlem
Skrivet av Leffe76:

Sån härlig community! Som fz-redaktionen brukar säga om oss här på forumet. En politisk artikel och alla förvandlas till kränkta offer ala Avpixlat.

Det här är sant, så fort det skrivs en artikel inom sweclockers område som har med politik att göra, då dyker dom kränkta högerextremisterna upp direkt.

Och, tack vare idiotiska skattesänkningar för dom rikaste, måste tyvärr regering införa skatter på andra områden.
Ni som röstat för skattesänkningar för att få mer i plånboken, får skylla er själva, direktörer och liknande skrattar åt er på väg till banken, för dom vet att ni fick nån hundring mer, medans dom fick 6-7siffriga belopp.


Grinigare än alla.

Medlem
Skrivet av Ruskendrul:

Sjukt många inlägg med noll koll på hur välfärd och samhällsekonomi fungerar.

Kan du ge ett exempel?

Medlem

Tycker alla kan läsa artikeln på sweclockers innan dom kommenterar med noll koll.

Medlem
Skrivet av nostatement:

Det här är ironiskt nog inte socialism eller vänster gegga. Det kallas för kapitalistisk demokrati och är lysande i en föredetta socialist-stat som Sverige att implementera när vi redan accepterat att man skattar 30+% av inkomsten osv. Regeringen är långt mer höger än höger va under Sveriges vänster-era. Skatterna skor man sig själv på. Måtte det bli dags för lite gammalt hederligt uppror och Stockholms blodbad 2 snart

Trams, alla partier är vänster idag, marginalskatteskillnaden mellan höger- och vänsterregering är extremt liten. Höger på riktigt är laissez faire.

Medlem
Skrivet av Korstabon:

Det här är sant, så fort det skrivs en artikel inom sweclockers område som har med politik att göra, då dyker dom kränkta högerextremisterna upp direkt.

Väldigt extremt att motsätta sig en utökning av en redan onödig skatt.

Medlem

@Dumlen:

Hej!

Nej, de flesta yrken har sin plats- inte minst inom skola, vård och omsorg.
Cred till folk som tar lågavlönade yrken- och bra jobbat och grattis till våra direktörer i landet- som skapar jobb och framgång för både sig själv och andra.
Jag är helt emot fackföreningar så som de fungerar idag - varför inte ha individuell lönesättning baserat på ens prestationer- vilket facket egentligen är längst ifrån med kompetens för att bestämma?

Var får du alla förutfattade meningar ifrån?

Medlem

Haha.... och ändå fortsätter folk att rösta på dessa.... så de vill ju ha höjda skatter, sämre säkerhet och mer spännande i samhället. Håll till godo! Hoppas att alla ni som klagar här inte röstat på dessa, för annars har ni ju inget att klaga om. Bara slanta upp och känna sig nöjd där hemma med ditt klimatkompenserade moderkort. Enjoy!

Själv beställer jag allt jag kan utomlands nu. Och snart flyttar jag också....

Medlem
Skrivet av Miindz:

@Dumlen:

Hej!

Nej, de flesta yrken har sin plats- inte minst inom skola, vård och omsorg.
Cred till folk som tar lågavlönade yrken- och bra jobbat och grattis till våra direktörer i landet- som skapar jobb och framgång för både sig själv och andra.
Jag är helt emot fackföreningar så som de fungerar idag - varför inte ha individuell lönesättning baserat på ens prestationer- vilket facket egentligen är längst ifrån med kompetens för att bestämma?

Var får du alla förutfattade meningar ifrån?

Facket gör det möjligt för en individuell lönesättning.


"Med Gud och segrande vapen" Gustav II Adolf

Medlem
Skrivet av Headcutter:

Facket gör det möjligt för en individuell lönesättning.

De möjliggör dock inte direkt för individuell löneförhandling. De kör med sina centrala löneförhandlingar som är apdåliga för arbetaren, och bra för arbetsgivaren.


I drank what?

Medlem
Skrivet av Mirage:

De möjliggör dock inte direkt för individuell löneförhandling. De kör med sina centrala löneförhandlingar som är apdåliga för arbetaren, och bra för arbetsgivaren.

Utan facket och kollektivavtal behöver inte arbetsgivaren genomföra löneförhandlingar.


"Med Gud och segrande vapen" Gustav II Adolf

Chefredaktör

Så, håll diskussionen på en rimlig nivå. Inlägg som inte bidrar till diskussion kommer tas bort.


Din vänlige kvartersspindel - följ mig på Twitter

Medlem
Skrivet av Mirage:

De möjliggör dock inte direkt för individuell löneförhandling. De kör med sina centrala löneförhandlingar som är apdåliga för arbetaren, och bra för arbetsgivaren.

Facket förhandlar lokalt med arbetsgivaren. Det är individuella lönökningar.

Medlem

@Maysay: Du är uppenbarligen inte med i Unionen, som förhandlar centralt. Processavtal vill jag minnas de kallar dem.


I drank what?

Medlem

@Headcutter: Han behöver inte kollektivavtal heller, om han inte vill. Det är frivilligt.


I drank what?

Medlem
Skrivet av Korken:

Ja Löfven höjde ju sin lön nyligen, det måste ju finansieras...

Men vilken tur att det kommer redovisas exakt hur de här pengarna som skatten drar in används i syfte att förbättra miljön och rena utsläpp. *ironi*

Sluta sprida falska rykten. Statsministern sätter inte sin egen lön, det görs av en nämnd där statsministern inte är en aktör.

Skriv svar