Populära spel du inte gillar - med motivering

Avstängd

Läst igenom varje inlägg.
Och nu kan jag bidra med mitt eget tänk.
Witcher 3 fan vad jag hata de spelet. Men när jag köpte den var det inte första tanken.
När jag spelade spelet försökte jag övertyga mig själv om att det var ett bra spel. Men efter 15-20h spelande insåg jag att den sög. För mig iaf. Jag accepterade att mina förväntningar inte uppnåddes av spelet.

En sak jag kan trycka på är striden (combat systemet) är enformig. Tråkig. Fånga aldrig mitt intresse. Riktigt.

FM-guru

För att ta ett aktuellt exempel så; The Outer Worlds.

Obsidian har länge varit en av mina favoritutvecklare, men till skillnad från deras tidigare alster så föll Outer Worlds inte alls mig i smaken. Jag testade spelet då jag fick Game Pass via datorköp, men avinstallerade det några timmar efter jag kommit till "värld 2". Gissar att jag då hade spelat 10-12 timmar.

Det finns ta mig tusan ingenting i spelet som tilltalar mig! Inte ens manuset, vilket alltid annars brukar vara en av Obsidians styrkor. Det kändes som ett nedvattnat Mass Effect.

Golk säger att detta är som en andlig uppföljare till Fallout: New Vegas, som råkar vara det Obsidian-spel jag gillar allra minst (fram till nu), och det är väl där någonstans problemet ligger. Oh well...

EDIT: Divinity: Original Sin samt uppföljaren måste jag nämna också. En av mina absoluta favoritgenrer (turodningsbaserat RPG med party/grupp), men jag står helt enkelt inte ut med manus i dessa spel. Alldeles för lättsamt för min del, och humorn faller mig inte heller i smaken. Striderna är emellertid roliga, men jag spelar inte RPG:n bara för stridernas skull.

Jag måste likt @Sisyr också säga The Outer Worlds.
Spelet är på ytan ett helt okej lir, för en mindre utvecklare hade det varit fantastiskt.
Men när det är en Obsidian-produkt som faller så här platt?
Jag blir bara mer och mer besviken ju mer jag tänker på det.

De bet sig i arslet när de försökte rida på besvikelsen över Fallout 76...


Viam inveniam aut faciam

Medlem

Horizon Zero Dawn - Trista karaktärer, noll utmaning och en helt ointressant värld.

Ass Creed - Fullproppat med quest markers och HUD-skräp som förstör inlevelsen.

The Last of Us - Inte dåligt, men inte så pass bra som folk menar. Okej story, trist combat.

Tomb Raider & Rise of the Tomb Raider - Hjärndöd, generisk action istället för mysigt utforskande som i de gamla spelen. Det senaste spelet var mycket bättre med sitt lugnare tempo.

Gears 5 - Spelat alla spelen i coop med min sambo, men 5an består av trista karaktärer som spenderar 20 min med dötrist dialog och meningslöst knapptryckande för att sedan växla till en sekvens med horder av fiender i 5 min. Om och om igen, värdelös pacing jämfört med de första två spelen där man var ute på ett äventyr för att överleva. Tjejen i Gears 5 kan vara den sämsta och mest irriterande kvinnan i ett spel någonsin.

Witcher 3, BOTW, RDR2 som andra verkar ha svårt för älskar jag.

jbx
Medlem

Fifa...
Samma sak år ut och år in. Visst små förändringar i animationer och nummer på pixel-tröjorna. Men seriöst. Betala 500-600kr per år för att digitalt springa efter en boll? Jag kan inte förstå det men med tanke på hur väl de säljer så är det nog mig det är fel på....


Xbox Series X | Playstation 5 | Nintendo Switch

Medlem

The Last of Us, av den enkla anledningen att jag aldrig hade speciellt roligt när jag spelade. Storyn var visserligen bra, men satt mest och väntade på att det skulle ta slut!

Medlem

Definitivt Half Life 2 inkl episoderna.

Installerade det ganska nyligen efter ett uppehåll på typ 9 år.
Och maken till tråkigt spel får man leta efter.

Det har verkligen inte åldrats bra.
Visst, fysiken och grafiken är fantastisk (nåja), men gameplayet är otroligt förlegat och repetitivt.

Det som stör mig värst är väntetiderna på animationerna ska spela klart innan man kan skjuta vid vapenbyte.
Byter man till kofoten så ska man vänta så otroligt länge innan man får börja vifta med den. Och i ett snabbt skjutarspel som dethär så är vapengameplay nyckeln...
Och att inte WeaponsChangeQuickly är påslaget från början är idiotiskt.

Själva spelet är otroligt samma samma hela tiden. Jag fick verkligen nog när man skulle trängas med idiotisk AI i trånga korridorer mot slutet.

Otroligt överskattat spel.

The Last of Us, Witcher 3 och Breath of the Wild. Håller med om det mesta som har sagts redan.

För att ta ett färskt exempel så verkar jag vara rätt ensam i att ogilla Luigis Mansion 3. Grejen är att det är ett kvalitativ spel rakt igenom så jag förstår varför alla gillar det. Skulle till och med hålla med om att det är bättre än ettan (som jag gillar). Själv tycker jag det bara är otroligt tröttsamt.


Through smoke and fire and shot and shell and to the very walls of hell, But we shall stand and we shall stay. Over the hills and far away.

Medlem

Uncharted 4, Horizon, Ori and the blind forest och de två senaste Tomb Raider, är spel som jag upprepade gånger försökt mig på att spela igenom men tröttar efter max halva vägen.

Förstår varför folk gillar spelen, men för mig faller de platt av någon anledning. De är gameplay som brister, vill jag påstå. Mycket yta, men skralt i övrigt.

Witcher 3, God of War, Final Fantasy etc.

Aldrig uppskattat spel som går ut på att man skall prata med gubbar i skogen som berättar en saga och sen ger en ett skituppdrag som sen leder till ett annat skituppdrag som sen slutar i att du skall döda en enorm 18-huvud monsterskapelse som kan skicka femton andra pissmonster på dig i en evig bossfajt. Och det är också ett jävla grindande och du måste ha ”Sword of Lothmire” på lvl 89 för att kunna döda pissmonstret. OK, det var lite väl raljerande, förstår storheten i dessa spel ändå men inget för mig helt enkelt

Medlem
Skrivet av Freakon:

Uncharted 4, Horizon, Ori and the blind forest och de två senaste Tomb Raider, är spel som jag upprepade gånger försökt mig på att spela igenom men tröttar efter max halva vägen.

Förstår varför folk gillar spelen, men för mig faller de platt av någon anledning. De är gameplay som brister, vill jag påstå. Mycket yta, men skralt i övrigt.

Håller fullständigt med. Samtliga spel du nämner förutom Horizon (som jag ännu inte prövat) har jag också prövat ett flertal gånger. Jag vill tycka om dem men det är något som saknas för att hålla kvar mig, jag tröttnar på mindre än en timme.


Fractal Design R4 | MSI Geforce GTX 1080 Ti 11GB | Corsair 16GB DDR4 3200 MHz CL16 Vengeance | MSI B350 Tomahawk | EVGA GQ 650W | AMD Ryzen 7 1700 3.7 GHz | Samsung 850-series EVO 500GB

Medlem
Skrivet av 4liv3:

Håller fullständigt med. Samtliga spel du nämner förutom Horizon (som jag ännu inte prövat) har jag också prövat ett flertal gånger. Jag vill tycka om dem men det är något som saknas för att hålla kvar mig, jag tröttnar på mindre än en timme.

Känns lite trist att man inte kan njuta när så många andra verkar göra det. Känns som att man missar något.
Samtidigt så finns det så mycket annat man kan lägga sin tid på istället, som tur är.

Medlem

Fan vilken gnälltråd. Ni borde försöka vara lite mer positiva som mig t.ex.

Medlem

Half-Life 2 - Underhållande första gången man spelade igenom det när det kom men inte i närheten årets/decenniets spel som en del anser. Gillar fortfarande berättelsen i det men ser inte den extrema storheten i spelet.

Skrivet av Fulci:

Fan vilken gnälltråd. Ni borde försöka vara lite mer positiva som mig t.ex.


"Det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall!
För om man drömmer om Paris,
hamnar man på något vis
lik förbannat i Hudiksvall."


Viam inveniam aut faciam

Medlem
Skrivet av hannes.theorell:


"Det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall!
För om man drömmer om Paris,
hamnar man på något vis
lik förbannat i Hudiksvall."

Inget fel på Hudiksvall! : )

Avstängd

Death Stranding.
Verkar vara så jävla tomt. Och pajasen Kojima som alltid ska avgudas. Aldrig gillat han.
Vill kritisera sönder han. Men denna tråden handlar om spel med dålig eftersmak. Och Death Stranding verkar så tråkigt.

Kan någon förklara vad som är så intressant med detta spel ?

Medlem

Assassins creed spelen är väldigt överskattade. Har spelat både första och andra och storyn är ett rent skämt. Man skulle tro att lönnmörda folk skulle innebära moraliska dilemman och mycket smygande och planerande men istället är det så fruktansvärt linjärt och tråkigt.

Man leds genom hela spelat utan varelse valmöjligheter eller någon direkt dialog. Man kan inte påverka ett jota och lönnmördandet sker i dagsljus på så gott som samma sätt varje gång.

Final fantasy spelen och JRPGs i allmänhet är så grovt överskattade i sin handling. De verkar ofta vara gjorda för väldigt bred spann från småbarn till vuxna med tendenser till flummig handling och väldigt stereotypa moment och personer. Det är nästan som om de är tvingade att ha med en barndomsvän, minnesförlust och picnic/beach event tillsammans med en hel hög stereotypa medlemmar som gör hela spelet till en stor soppa.

I mitt tycke så är handlingen från baldurs gate eller KOTOR en bra skriven story med en handling som jag kan förklara/minnas även flera år efter jag spelat dem.

Tänker jag tillbaka på Final fantasy eller Tales of symphonia så kan jag allvarligt talat inte beskiva mycket mera än vissa delar av handlingen. Det är so otroligt många konstiga delar inbakade i JRPGs som inte riktigt hänger ihop eller tillför något.

Försökte mig på God of War (4 eller Child Abuse the game). Förstår faktiskt inte storheten alls. Har spelat samtliga God of War med undantag för PSP-spelen, de var aldrig mina favoriter men helt okej lir. Men, jag har aldrig gillat karaktären Kratos. Så det kan ju vara en anledning till att det inte klickar, då stort fokus ligger på karaktärsutvecklingen mellan honom och sonen, som jag också hatar.

Men sen är det så jävla segt också, Kratos rör sig segt och är långsammare än alla fiender. Man stannar hela tiden för alla hinder och pussel tar en evighet att lösa.

Får se om jag någonsin orkar mig igenom spelet. Börja igen i går och tog mig igenom Alfheim men har redan tröttnat igen.


Through smoke and fire and shot and shell and to the very walls of hell, But we shall stand and we shall stay. Over the hills and far away.

Skriv svar