Greedfall - Den stora diskussionstråden

Medlem
Greedfall - Den stora diskussionstråden

Greedfall
Plattformar: PC, XB1, PS4
Utvecklare: Spiders
Release: 10 september

Många av filmerna i tråden har postats som nyheter på sajten, men jag kände att det var passande att samla allt och dela mina egna tankar och förhoppningar om spelet.

Jag har inte spelat Spiders tidigare spel. Jag vet att både Bound by Flame och The Technomancer fått en del kritik, men att de samtidigt verkar ha fans som uppskattar dem. Deras nya spel Greedfall däremot tycker jag ser riktigt intressant ut med sin kombination av fantasy, magi och inspiration från 1600-talets Europa.

Min förhoppning är att många här på FZ ser fram emot det här spelet lika mycket som jag, och att det lever upp till förväntningarna. Då kan vi samla våra upplevelser här och ge den där ”lilla” RDR2-tråden en match om flest inlägg.

Greedfall Webseries

Några korta videos från utvecklarna som beskriver visionen av spelet. Första delen handlar om hur utvecklarna vill skapa ett klassiskt RPG med stort fokus på världen och utforskandet. Andra videon berör en oerhört viktig punkt för mig, själva rollspelandet, att kunna forma sin karaktär, inte bara med stridsegenskaper utan även dess person. Utvecklarna beskriver hur det politiska spelet, vem du allierar dig med och vilka val du gör kommer kunna påverka storyn. Här verkar Spiders jobbat riktigt hårt, och jag hoppas verkligen att de får ihop allt på ett bra sätt.

Story

I början av Greedfall beger man sig från sitt hem till en delvis outforskad ö som sägs vara full av mirakel i hopp om att finna boten mot den sjukdom som drabbat hemlandet. Ön är hem till såväl en unik fauna som ursprungsbefolkningen och andra fraktioner, och i sin diplomatiska roll verkar spelaren få gott om tillfällen att balansera deras olika behov och önskemål mot varandra i ett politiskt vågspel.

Gameplay

Klasserna ska vara helt öppna. Man ska kunna specialisera sig på allt från stora tvåhandsvapen till magi och stealth, eller bli en Jack of all trades som kan lite av varje. Striderna är i realtid, med ett taktiskt pausläge där man kan ta sig tid att analysera slagfältet och välja skills. Klassiska RPG-inslag som mutor, smygande, diplomati eller bunkaslagge förekommer, men utvecklarna pratar även om hur till exempel olika fraktioner kan infiltreras med uniformer unika till deras organisation. Exakt i vilken utsträckning det här förekommer och hur djupt systemet är ska bli intressant att se när spelet släpps.

Companions

Companions samlar man på sig under spelets gång och man kan äventyra med två av dem samtidigt. De har alla olika ursprung och personligheter, och kan hamna på kollisionskurs med både varandra och med dig då de inte alltid delar samma åsikter. Utöver att hjälpa dig i strid har de personliga uppdrag och mål som du kan hjälpa dem med. Gör du alla rätt kan det leda till vänskap och romanser, men ignorerar du dem för länge kan de i värsta fall lämna dig. Just interaktion mellan olika karaktärer i din grupp är ofta en intressant del av rollspelande så det här låter lovande.

Mina förhoppningar och farhågor

Utvecklarna har beskrivit många individuella komponenter av spelet som låter oerhört intressanta, t.ex companions och deras relation till varandra, och glädjen att utforska och upptäcka som de verkar lagt stor vikt vid. Storyn verkar handla mycket om det politiska spelet och hur du i en diplomatisk roll kan interagera med olika fraktioner, och det tycker jag låter spännande. Som vanligt i RPG handlar det om hur väl de får ihop helheten, men får de till det kan det här bli en trevlig titel under hösten.

Spiders är en relativt liten studio, men visionen de beskriver är stundtals massiv. Jag hoppas att de inte tagit sig vatten över huvudet med ett för ambitiöst projekt. Deras meritlista är inte helt övertygande, men förhoppningsvis har de lärt sig av tidigare projekt. Det här handlar ju också om nivån på förväntningarna. Jag förväntar mig inte att en liten studio ska konkurrera med Cyberpunk 2077, och i det ljuset kan jag acceptera ett spel med ganska många brister så länge helheten är tillräckligt bra. Om Greedfall blir en polerad bajskorv eller en skinande diamant får vi se i september.

#greedfall

Medlem

Ser mycket fram emot detta spel, håller tummarna att dom lyckas bra! Känns som en kul tidsperiod och en spännande historia.


signatur

Switch OLED, PS4 slim, PS3, New 3DS XL, Wii, GC, N64, GBA & NES
PC: 5800X3D ■ 32GB■ RTX 3070 ■ 27"1440p@165 Hz

Medlem

Jag är sugen att kasta mig in i ett nytt single player RPG. Jag har tittat på utvecklarserien på tuben och jag tycker det ser väldigt lovande ut. De har nog lärt sig av sina misstag och har verkligen satsat på en intressant värld och gameplay. Det kan säkert vara lite pajigt här och där men det har jag överseende med om det är intressant. Och det är det! Inte samma gamla lore som man sett om och om igen, vi har haft mass effect, dragon age och elder scrolls i iterationer. Känns fräscht det här.

Om jag jämför i genren så är det bara Outer Worlds som kan råda bot på RPG suget i väntan på...du vet vem....jo Cyberpunk. Men innan V rusar in på arenan och luktar på mina blommor så sätter jag Greedfall som otroligt mycket mer intressant än Outer Worlds som känns lite...nja för min del. Jag hinner med ett RPG innan Cyberpunk och det blir detta.

Medlem

Extremt hypad, förhandsbokade det på PS Store för några dagar sedan.

Medlem
Skrivet av Kazutoyo:

Extremt hypad, förhandsbokade det på PS Store för några dagar sedan.

Likadant här fast på xbox store

Ambassadör
Xbox

@Bennii: Härligt med en rejäl trådstart! Tumme upp o grejer.

Är också nyfiken på det här, ska bli intressant att se hur det artar sig.


signatur

Jump in.

Medlem

Kommer skaffade för verkar vara ett RPG i min smak sen om det blir dag 1 eller senare får vi se


signatur

Man mår bra av Apple produkter!

Medlem

Jag håller med @Mortaigne, en riktigt bra trådstart!

Jag gillar den här typen av RPG och det kommer nog att rassla på rätt bra med inlägg här när spelet släpps, så här kommer jag att titta in ofta. 😊

Medlem

@Gregerory: Håller med. Världen ser riktigt intressant och sticker ut en del från mängden.

Medlem
Skrivet av Mortaigne:

@Bennii: Härligt med en rejäl trådstart! Tumme upp o grejer.

Är också nyfiken på det här, ska bli intressant att se hur det artar sig.

Skrivet av Nemo:

Jag håller med @Mortaigne, en riktigt bra trådstart!

Jag gillar den här typen av RPG och det kommer nog att rassla på rätt bra med inlägg här när spelet släpps, så här kommer jag att titta in ofta. 😊

Tack. Jag tyckte @Zimpan förtjänade lite hjälp att fylla forumet med speltrådar.

Medlem

Ser väldigt intressant ut, tyvärr så litar jag inte riktigt på att det lever upp till hypen. Jag brukar inte vara rädd för att förboka spel men detta skulle jag passa mig ifrån och invänta reviews.

Medlem

@Carl Johansson-Sundelius @Joakim Bennet

Kommer ni recensera spelet på sajten?

Frilansare
Medlem

Hur har jag inte hört något alls om detta? Det ser ju otroligt bra ut. Jag suktar efter ett bra RPG, tyvärr alldeles för tätt inpå WoW: Classic. Men till senare! The Outer Worlds står först på listan, dock så måste jag säga att detta har ett absolut mer intressant tema!

Medlem

På papperet verkar det väldigt lovande så håller mina tummar så hårt jag kan för att det leverar!

Medlem

Trevligt inlägg!

10 september? Shit... nära inpå gears of war 5 och borderlands 3. Tajt spelmånad


signatur

Ryzen 7 5800x | Sapphire pulse rx 7800 xt | samsung 980 pro | Ps5 pro? |

Medlem

Ser verkligen fram mot detta, som ser ut att lätt kunna bli i klass med The Witcher 3. Miljöerna är fantastiskt snygga och storyn verkar bra...gillar verkligen fokuset på upptäckande

Medlem

Ser riktigt lovande ut, skönt att gameplay inte är turn-based som tyvärr är så fruktansvärt vanligt idag. Påminner om Dragon Ages combat vilket är riktigt trevligt.

Medlem

Härlig tråd! Hoppas att Spiders får till det den här gången, avvaktar recension här på FZ först.


signatur

I saw this wino, he was eating grapes. I was like, "Dude, you have to wait". - Mitch Hedberg

Lägger gärna till detta i spelkatalogen, men vill så klart höra vad andra tycker först.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Teer Fradee ser ut att vara ett intressant och spännande ställe. Det är den delvis outforskade ön man beger sig till i början av spelet.

Medlem

får Dragon Age vibbar av det här

Medlem
Skrivet av MaLiBu:

får Dragon Age vibbar av det här

Ja, definitivt lite Dragon Age. Utvceklarna själva har ju sagt att de inspirerats av tidigare Bioware-titlar, och sämre inspirationskällor kan man ha.

Moderator | Testpilot

Kul att de också gjort Bound by Flame. Har det spelet liggandes här. Funderar på att ge det ett försök.


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Medlem

Utvecklarna har lagt upp officiella systemkrav på Steam:

MINIMUM:
Kräver en 64-bitars processor samt operativsystem
OS: Windows 7/8/10 (64 bits)
Processor: Intel Core i5-3450 (3.1 GHz) / AMD FX-6300 X6 (3.5 GHz)
Minne: 8 GB RAM
Grafik: 2 GB, GeForce GTX 660/Radeon HD 7870
Lagring: 25 GB ledigt utrymme

REKOMMENDERADE:
Kräver en 64-bitars processor samt operativsystem
OS: Windows 7/8/10 (64 bits)
Processor: Intel Core i5-4690 (3.5 GHz)/AMD FX-8300 (3.3 GHz)
Minne: 16 GB RAM
Grafik: 4 GB, GeForce GTX 980 / Radeon RX 590
Lagring: 25 GB ledigt utrymme

Medlem
Skrivet av uberpwnage2.0:

Kul att de också gjort Bound by Flame. Har det spelet liggandes här. Funderar på att ge det ett försök.

Såg att Bound by Flame kostar bara 40kr just nu på PS Store så jag köpte det i helgen, men har inte prövat det ännu. Borde också ge det ett försök.

Medlem

Vill gärna se detta bli något bra. Men avvaktar med förbokning. Vill läsa recension först.

Frilansare

Vi verkar inte få recensionskod förrän precis innan eller samtidigt som release. Lite oroväckande, men vi kommer ta den tid det behövs för att kunna göra ett ordentligt test. Men räkna inte med någon recension innan släpp.

Medlem
Skrivet av Joakim Bennet:

Vi verkar inte få recensionskod förrän precis innan eller samtidigt som release. Lite oroväckande, men vi kommer ta den tid det behövs för att kunna göra ett ordentligt test. Men räkna inte med någon recension innan släpp.

Det låter bra med ordentligt test.

Om det kommer en dag 1-patch, kommer ni inkludera den i testet?

Frilansare

@Nemo:

Yes, eftersom vi ändå inte hinner recensera före släpp så kör vi såklart med dag 1-patchen, om det blir någon.

123
Skriv svar