Veckans Xbox-nyheter #18 (v.34)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #18 (v.34)

Gamescom-veckan har passerat och vi har fått en faslig mängd nyheter från Xbox! Många nya trailers och gameplay från kommande spel framförallt men också information om X019, intervjuer, fler spel till Xbox Game Pass och släpp av mobilspel bland annat. Mycket Gears of War som är högaktuellt just nu med ett flertal olika titlar på ingång så klart.
Överhuvudtaget en riktigt matig vecka och det kan hända att jag missar ett o annat så hojta till om det är något ni tycker saknas! Vill ni kolla in förra veckans tråd så hittar ni den här.

Med det sagt... Let's Jump in!

Gears 5

Releasen av Gears 5 är nu bara ett par veckor bort (6 september för Ultimate Edition och Xbox Game Pass Ultimate, 10 september för vanliga versionen) och under Gamescom så har det kommit mycket nytt i form av trailers, gameplay och annat. Med släpp på Xbox One, MS store, Xbox Game Pass för både konsol/PC och på Steam med full cross play genom alla versioner så lär det bli en rejält maffig release.

Den nya storytrailern visar på en rad olika miljöer, nya fiender och platser. Ska bli väldigt skoj att få följa Kait och se vart storyn tar vägen... i 4K 60fps dessutom på Xbox One X.

Horde

Horde mode avtäcktes under Gamescom som utlovats och det ser bättre ut än någonsin tidigare i Gears-serien. Ett betydligt mer rörligt gameplay än tidigare och karaktärernas specialförmågor ser intressanta ut. Att spela som Jack (roboten) verkar vara riktigt fränt och användbart! Mysigt att Berserkers är tillbaka också...

Vi har fått massor av gameplay från Horde och nedan följer några olika videos:

Som ses i videon ovan så kommer ett Halo: Reach Character Pack till Gears 5 MP. Packet ingår i Ultimate Edition/Xbox Game Pass Ultimate.
"The Halo: Reach Character Pack includes Emile and Kat multiplayer characters, Halo Reach: Noble Team Jack skin, Halo Reach: Noble Team banner, Halo Reach: Noble Team Blood Spray, and Halo Reach: Noble Team Mark."
Med de ursprungliga röstskådespelarna!

Gears 5 PC

Gears 5 kommer ju som bekant också till PC (även till Steam!) och systemkrav och features har nu avslöjats. Ser ut att vara en riktig PC-version som fått det där extra som förväntas av PC-spelarna och alltså ingen trist port från konsol. Systemkrav:

Med massor av customizable settings, ett Ultra Texture Pack och support för 21:9 och 32:9 Ultra Wide-skärmar, HDR och Dolby Atmos får även de med de allra fetaste setupsen sitt lystmäte tillfredsställt får vi hoppas.

Mer features:

  • Customization och remapping för både mus&tangentbord och handkontroll

  • Crossplay

  • Easy Anti-Cheat

  • Local split-screen kampanj co-op

  • Play Anywhere

  • Cross-progression över alla versioner (inkl. Steam)

Med mera!

Collector's Stuff

För de som gillar att samla på merch så har First 4 Figures tagit fram den här Kait Diaz-statyetten i några olika versioner. Snygg är den i alla fall! Mer info i länk nedan.

Gears 5 PC
Gears 5 Premium Statue
Gears 5 Horde FZ-artikel
Gears 5 PC FZ-artikel
Xbox Game Pass
Gears 5 Steam

Gears POP!

I torsdags, 22/8, så släpptes mobilspelet Gears POP! till android/ios/win10. Ett samarbete mellan Gears of War och Funko Pop, F2P med full Xbox Live-integration och Achievements dessutom. Självklart finns det även Funko-figurer att köpa...

Gears POP!

Gears Tactics till konsol

Gears Tactics utannonserades på E3 2018 och fram tills nu har det varit enbart ett PC-spel. Rod Fergusson bekräftade dock i veckan att Gears Tactics även får en konsolversion! Huruvida det blir på Xbox One, Scarlett eller båda är dock okänt i nuläget. Gears Tactics är ett XCOM-liknande spel som utspelar sig 12 år innan Gears of War 1 och utvecklas av Splash Damage tillsammans med The Coalition. Kommer så klart till Xbox Game Pass men releasedatum är ännu okänt. Kanske får vi veta mer på X019?
E3 2018 announcement:

Blair Witch

Ny trailer för skräckspelet Blair Witch från Bloober Team som släpps nu på fredag 30/8 på Xbox One och PC. Ingår i Xbox Game Pass på både konsol och PC gör det också.
För den som inte är rädd för spoilers så finns det även lite nytt gameplay:

Blair Witch
Xbox Game Pass

X019 London

Under Gamescom så fick vi fler detaljer kring X019 som i år hålls i London (X018 var i Mexico City). Eventet kommer att hållas mellan den 14-16 november i Copper Box Arena.

Inside Xbox sänder ett avsnitt den 14:e som start på alltihop och under hela helgen kommer det att streamas live från de olika aktiviteterna på eventet. Xbox Fan Fest drar igång samtidigt som sig bör.
Under eventet kommer man att kunna testspela nya spel, besöka paneler med Xbox Game Studio devs, se allt vad Xbox har att erbjuda och träffa utvecklare och Xbox-folk.

Utöver det vanliga PR-folket som Major Nelson och Aaron Greenberg så kommer även Matt Booty och Phil Spencer att närvara... Vilket kanske kan tolkas som att vi får en och annan överraskning, det ryktas om både nya studios och nytt Ninja Theory-spel bland annat. Xbox har ju en gedigen samling Xbox Game Studios i UK; Rare, Ninja Theory och Playground, så det är kanske inte helt långsökt med lite avslöjanden på hemmaplan? Det sägs också att Age of Empires 4 dyker upp på ett eller annat sätt...
Vi får se! Hursomhelst så lär vi få massor av spel och nyheter att grotta ner oss med i höstmörkret.
X019 London

Wasteland 3

Wasteland 3 visade upp sig på Gamescom och det ser riktigt bra ut. En ny trailer fick vi, med en lite seriösare ton än E3-diton och det tackar vi för! InXile ser ut att ha använt sina nya resurser som Xbox Game Studio väl och den extra tiden till polering börjar ge synliga resultat. Så pass bra att Wasteland 3 vann "Best RPG" på Gamescom! Med release nästa år så har de gott om tid till att få till något alldeles i hästväg.

Lite gameplay från Gamescom och från Alphan:

Wasteland 3

Age of Empires

Under Gamescom så avslöjades releasedatumet för Age of Empires 2: Definitive Edition till slut, den 14 november är det dags! Kommer både till Xbox Game Pass och till Steam. Samma dag som X019 drar igång för övrigt... Gameplay från Gamescom ser ni ovan, med tüsk touch!

Man har också planer på att föra över Age of Empires till konsol! Men det krävs att man utvecklar ett handkotrollschema som fungerar tillfredsställande och det har de inte börjat på ännu. Även om mus&tangentbord stöds på Xbox One så måste det finnas handkontrollstöd också och där är de alltså inte än. Men planer finns!

Man passade också på att släppa Age of Empires: Definitive Edition på Steam och Xbox Game Pass PC med cross-play mellan alla plattformar:

Age of Empires
Xbox Game Pass

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass kom som utlovat till Gamescom och Inside Xbox med ett gäng nya spel till tjänsten för att avrunda augusti månads tillägg. Ryktena om Devil May Cry 5 stämde! Så vill man spela lite japansk action så är det bara att tanka hem. Dessutom så lägger man till: Stellaris, Kingdom Come: Deliverance, Age of Empires: DE, The Bard's Tale IV: Director's Cut, Ape Out och så klart Blair Witch när det har release den 30:e!

Lite om vad som dyker upp på Xbox Game Pass i september vet vi också; Gears 5 så klart, men också Dead Cells den 5 september och Creature in the Well har release direkt på XGP den 6:e !
Xbox Game Pass - Augusti del 2
Xbox Game Pass

Minecraft RTX

Förra veckan så fick vi veta att Minecraft lägger ned Super Duper Graphics Pack som de utannonserade 2017 då det var svårt att få det att fungera på alla plattformar. Trist, men då fick vi roligare nyheter den här veckan; Minecraft får under 2020 stöd för RTX! Ser vansinnigt snyggt ut och Calle har testat:

FZ-Calle testar
Nvidia Minecraft RTX

RAD

Nyblivna Xbox Game Studios-medlemmen Double Fine Productions släppte sitt senaste spel, RAD, under veckan till alla möjliga plattformar. Nu har man dragit igång en serie "making of"-videos som är riktigt intressanta:

Fler lär följa så håll utkik!
RAD
RAD - FZ-recension

Xbox Gamescom Gott & Blandat

Xbox hade i år en stark närvaro på Gamescom som vi alla märkt, med ett avsnitt av Inside Xbox, massor av spel och nyheter. Nedan följer lite blandade videos:

Sea of Thieves

I dev-videon ovan (timestamp 1:04:12) så hände veckans roligaste Sea of Thieves-grej när en av devsen råkar försäga sig om vad som komma skall till Sea of Thieves. Tydligen så kommer eld på skepp som spelmekanik, låter spännande! Det var dock inte riktigt tänkt att avslöjas ännu och reaktionerna framför och bakom kameran är roliga

Under Gamescom-veckan så har alla som spelat Sea of Thieves fått det kompletta Halo Spartan-setet att customiza sitt skepp med! Fränt. Ni som läser det här idag (24:e) har resten av dagen på er att claima det genom att bara logga in i SoT.

Joe Neate får runda av veckans tråd som vanligt. Den här gången med lite info om Black Market som kommer i nästa månads content-update till Sea of Thieves!
Sea of Thieves-Black Market
Xbox Game Pass

Det var allt jag hade för den här veckan! Hoppas att ni hittade något av intresse bland alla nyheter, spela mycket så syns vi nästa vecka igen.

#xbox #microsoft #xbox-game-pass #gamescom #gears #wasteland-3 #age-of-empires #minecraft #x019 #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

Medlem

Man blir ju helt till sig när man ser vilken guldgruva Game Pass är. Kommer spara jäkla massa pengar när man kommer slippa köpa spel.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Zerox_no1:

Man blir ju helt till sig när man ser vilken guldgruva Game Pass är. Kommer spara jäkla massa pengar när man kommer slippa köpa spel.

Haha ja, det är en helt sinnessjukt bra deal.


signatur

Jump in.

1
Skriv svar