Veckans Xbox-nyheter #21 (v.37)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #21 (v.37)

Ännu en vecka har passerat och det är dags för lite rapport från Xbox-fronten! Gears 5 har fått full release och ser ut att ha blivit en brakhit för Xbox, och Xbox Game Pass i synnerhet. Redan nästa månad så kommer nästa hett emotsedda spel från Xbox Game Studios; The Outer Worlds av Obsidian som också det släpps direkt på Xbox Game Pass. Härligt momentum nu!
I övriga nyheter så har Sea of Thieves äntligen (?) öppnat upp sin mikrotransaktionsshop, The Emporium, med möjlighet att köpa pets och kosmetiska prylar. Vi har också fått lite fler videosnuttar från Flight Simulator men i övrigt en ganska lugn vecka.
Som vanligt så får ni gärna hojta till om jag missat något, här eller via PM, och vill ni kolla in förra veckans tråd så kan ni göra det här.

Med det sagt...Let's Jump in!

Gears 5

Vi har ännu inte fått några hårda siffror på spelarantal för Gears 5 under releaseveckan, men då det lyckades putta ner Fortnite från tronen som "most played" på Xbox så lär det vara högt. The Coalition har själva sagt att de vart överväldigade över antalet spelare och att det var det som orsakade alla serverproblem förra veckan. Angenäma problem ändå... Många drabbades i olika hög grad av serverstrulet under early access och The Coalition har kompenserat alla spelare med 5 dagar extra XP-boost och 600 scraps i spelet. Själv hade jag inte mycket strul, men en del verkar ha haft det värre. Det mesta ska vara löst nu dock, det har kommit ett par patchar och TC fortsätter att uppdatera servrarna.

Post-launch
Hur ser då post-launch supporten ut för Gears 5? Jo, det är uppdelat i Operations som var och en sträcker sig över en 3-månadersperiod. Varje Operation för med sig massa nytt i form av karaktärer, items, maps, modes och grejer att låsa upp. De två första Operations ser ut som följer:

Det kommer hela tiden weekly events, i alla möjliga modes så det finns hela tiden massor att göra utöver de redan befintliga grejerna som Tour of Duty. Varje Operation har sin egen Tour of Duty för övrigt med nya unlocks.

All denna progression för ju naturligtvis med sig en himla massa stats, och är man intresserad av att hålla koll på sina stats så finns det en bra överblick på Gears5.com/stats!

Rod Fergusson-intervju Venturebeat

Venurebeat.com har en trevlig post-launch-intervju med Rod Fergusson, The Coalition-boss, som är mycket intressant läsning. Väldigt matig intervju, dock varning för spoilers!
Venturebeat.com Intervju med Rod Fergusson

The Art of Gears 5

"Unearth the origins of the Swarm and journey across the diverse landscapes of Sera in this comprehensive collection of art from Gears 5! Dive into the sunken ruins of the Locust horde and examine a collection of art chronicling the game's enthralling world, captivating characters, and distinctive weapons and vehicles!"

En trevlig art book för Gears 5 har nu släppts genom Dark Horse med massor av art från spelet och utvecklingen. Finns att skaffa där böcker finnes och vill ni kolla in lite utdrag så har Kotaku en fin översikt här.
The Art of Gears 5 -Dark Horse

Prestandatest -nu på svenska!
En mystisk, obskyr site vid namn Sweclockers har gjort ett trevligt prestandatest för Gears 5 på PC och gillar man statistik, tabeller och dylikt så är det värt ett besök!

Sweclockers test av Gears 5

Gears 5
Xbox Game Pass

MS Flight Simulator

Flight Simulator fortsätter sin utveckling och nu har portarna öppnats för registrering till Tech Alpha för Insiders! Den 19:e får vi veta mer om hur releaseplanen för Tech Alpha ser ut och mer info kring hur det kommer att fungera rent praktiskt.
Under tiden får vi nöja oss med några fler små videoklipp som ser helt episkt fina ut:
Video 1: Lake Tekapo
Video 2: Early Stall testing
Video 3: Early DA62 Test approach
Video 4: Baltimore May

Mer info och registrering för Tech Alpha finnes på Flight Simulator.com.

Phil Spencer och Bungie streamade Destiny 2

I tisdag så gästade Phil Spencer Bungie's studio för en livestream på Mixer där Phil och Bungie's CEO Pete Parsons spelade Destiny 2 strikes tillsammans med spelare från communityt. En riktigt trevlig stream att titta på och vill ni se den i efterhand så hittar ni länken till streamen nedan. Har sagt det tidigare men det är mycket trevligt att se Bungie fria att umgås med vem de vill!
Utöver en trevlig livestream så fick vi även veta att Phil Spencer har spelat sina första spel på Xbox Scarlett nu...fränt!
Bungie-stream

Sea of Thieves

Sea of Thieves har fått en ny content-update, Smuggler's Fortune, med massa nytt innehåll och events. Det är alltså dags för The Emporium att slå upp portarna till Sea of Thieves mikrotransaktionsshop. I samband med detta introduceras pets till spelet, något som länge varit efterfrågat. Till att börja med finns det två olika djur, apor och papegojor, att välja mellan med en rad olika varianter av dessa. Pets finns bara att köpa i Emporium och det finns även outfits att köpa till de små krabaterna! Man kan interagera med sina pets på olika sätt i spelet, och ja man kan skjuta dem ur en kanon...

I The Emporium handlar man med den nya valutan, Ancient Coins, som man köper för IRL-cash men också kan tjäna ihop i spelet genom att slå ihjäl Ancient Skeletons. Man får förmoda att det inte är särskilt enkelt att skrapa ihop några anmärkningsvärda summor genom att jaga Ancient Skeletons, men möjligheten finns i alla fall.
I MTX-shopen kan man även köpa emotes och skins till sina skepp, allt är kosmetiskt så klart. Banjo & Kazooie har inte bara hittat till Smash utan dyker också upp i Sea of Thieves med ett ship livery set här, som ni kan kolla in bland videorna. Det är riktigt snyggt, och ganska dyrt. Rare har hintat om att fler klassiska Rare-karaktärer och spel kommer att dyka upp på liknande sätt framöver.
The Emporium är inte ensamt i Smuggler's Fortune, det har också dykt upp en Black Market hos Duke som säljer allt möjligt från specialskins till voyages för doubloons och gold. Månadens event har så klart också dragit igång och tar över efter Dark Relics, här handlar det om att frakta saker mellan outposts och liknande, kolla in det i videorna här i tråden!

Joe Neate kör sin klassiska dev update där han går igenom Smuggler's Fortune med dess nyheter i korthet och får avrunda veckans Xbox-nyheter!
Sea of Thieves - Pirate Emporium
Xbox Game Pass

Det var allt jag hade den här veckan, hoppas att det var av intresse! Nu ska jag återvända till Gears 5 som jag inte kan få nog av, det är riktigt jäkla bra. Ha det riktigt bra nu så hörs vi nästa vecka igen

#xbox #microsoft #xbox-game-pass #gears-5 #flight-simulator #bungie #destiny-2 #sea-of-thieves #rare


Jump in.

1
Skriv svar