Canvas Legacy - gratis sandbox-MMORPG i webbläsaren

Medlem
Canvas Legacy - gratis sandbox-MMORPG i webbläsaren

Canvas Legacy är ett gratis MMORPG som jag jobbat på till och från under några års tid. Du behöver inte registrera dig eller tanka hem någonting så det är bara att klicka på länken för att börja spela: https://canvaslegacy.com/

Spelet är sandbox med en spelarstyrd ekonomi där det finns en kung som sätter skatter. Om spelarna inte gillar vad kungen håller på med kan de avsätta den genom statskupp. I helgen var det ett episkt uppror där spelarna stormade tronen efter att nya kungen satte skatterna till 50%.

Du kan förutom det köpa en bit land, bygga ett hus och starta en butik. Du kan även såklart ge dig ut på äventyr och raida dungeons, mine:a i gruvorna eller tämja djur.

Jag försöker så mycket som möjligt utveckla spelet tillsammans med spelarna genom spelets Discord som börjar bli ganska aktiv: https://discord.gg/DX74sGX

Spelet låg nere i ungefär 2 år medan jag behövde fokusera på andra saker men innan server wipe var det många som spelade bara för att rita fina saker. Det är dock mindre av den varan nu.

Canvas Legacy är fortfarande väldig tidig alpha så det är mycket buggar och långt kvar till full release men uppskattar all feedback! Värt att notera är att det funkar bäst på desktop just nu då mobilversionen saknar många viktiga funktioner men har en patch planerad framöver för att städa upp mobilklienten.

Testpilot | Moderator

@lantto: Kul! Finns det något enkelt sätt att få spelet i större skärm?


Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott iallafall.

Medlem
Skrivet av uberpwnage2.0:

@lantto: Kul! Finns det något enkelt sätt att få spelet i större skärm?

Nej, du kan däremot zooma in med webbläsarens inbyggda zoom. Det resulterar dock i några buggar (t.ex. att chatten flippar ur) men vet att en del spelar så ändå.

Det är definitivt något jag ska se över dock. När jag började utveckla spelet var det inte lika vanligt med höga upplösningar så det är long overdue.

Medlem

Precis släppt en ganska stor patch med många nya features:

https://canvaslegacy.com/release-notes.html

I nästa patch kommer jag att fokusera mycket på de mest efterfrågade grejerna (ganska aktiv diskussion kring förslag i Discorden). Det inkluderar bland annat de UI-förbättringar som @uberpwnage2.0 var inne på.

Säg till om ni undrar något!

Medlem

Ny patch ute efter mycket om och men: https://canvaslegacy.com/release-notes.html

Ganska mycket nya spelare inne och härjar just nu så bra tillfälle att börja spela.

Medlem

Äntligen släppt patch 0.4 vilket inkluderar ny karta med nya dungeons, två spelarstyrda kungadömen som är i konstant krig (lite som ett MOBA där mobs skickas kontinuerligt och slår ihjäl varandra i mitten om ingen lägger sig i), guilds, spelarstyrda städer och mycket mer: https://canvaslegacy.com/release-notes.html

Var tvungen wipe:a kartan för denna men folk har redan börjat bygga helt sjuka megastrukturer: https://canvaslegacy.com/maps/04-2020-08-09.html (använd slidern för att toggla de olika Z-nivåerna)

Tog inte lång tid innan ett par guilds lojala till Kung D3XU5 av Västra Kungadömet koordinerade en attack mot Kung aDabbleDooYa av Östra (alla PK-gillen har pledge:at till östra så de ses som "de onda"... Östra Kungens skattepolitik var även starkt ifrågasatt så opinionen svängde mot honom). Efter en misslyckad kampanj tog de nya tag kvällen efter och lyckades till slut siege:a:

1
Skriv svar