Både Obsidian och Rare ryktas visa upp nya varumärken ikväll

Robot
Både Obsidian och Rare ryktas visa upp nya varumärken ikväll

X019 kan bli styrkebeskedet Xbox så väl behöver.

#obsidian-entertainment, #rare, #x019, #xbox


Medlem

Nu är det Obsidians mindre team det ryktas om, så håll på förväntningarna ni som vill ha AAA-spel. Bra kan det bli hur som helst.

Medlem

Ett nytt Sea of Thieves där progress är mer än enbart cosmetics? Why yes please! Hade dykt (höhö) ner direkt om det var lite levlar å loothunting osv.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Ribcage:

Nu är det Obsidians mindre team det ryktas om, så håll på förväntningarna ni som vill ha AAA-spel. Bra kan det bli hur som helst.

Precis. Obsidian har 3, kanske 4, teams: The Outer Worlds-teamet, "Obsidians Skyrim"-teamet som gör AAA, 3:e teamet som är mindre. Det är det 3:e teamet som ska vara aktuellt nu.

Lär vara ett mindre projekt.


Jump in.

Ambassadör
Xbox

Rare-spelet leds av Louise O'Connor, det är Rare's andra team och alltså inte Sea of Thieves-teamet. De har varit igång ett par år. Ska vara ett stort AAA-spel, förmodligen för Scarlett.

Alla Xbox-studios har växt betydligt senaste åren och både kvalitet och kvantitet ökar markant. Mindre studios växer från AA till AAA, större studios utökar sina team och projekt, vissa som Playground startar en helt ny studio till etc. Vi kan alltså förvänta oss ganska mycket från Xbox Game Studios framöver, 15 studios nu mot 6 tidigare. Alla med betydligt mer folk, resurser och budget.

Ta exempel som Ninja Theory. De hade största delen av sin studio på olika konsultuppdrag för att kunna dra in pengar till studion medans 30 pers jobbade på Hellblade. Nu är alla i studion tillgängliga för internt arbete, och man har 3-4 projekt igång.

Eller InXile, jämför Wasteland 3 före och efter uppgången i Xbox Game Studios... Kvalitet, omfång och polish är helt annorlunda. Hela spelet är voiced, man kunde ta några extra månader att putsa på spelet etc. Man anställer massor av folk och har fler och större projekt än någonsin på gång.

Obsidian som jag nämnde ovan, har 3-4 teams igång samtidigt. "Gamla" studios som The Coalition har också expanderat, utöver Gears huvudserie så överser de projekt som Gears Pop! och Gears Tactics. Men också, enligt rykten, ett andra team igång med ett nytt AAA som kan vara Perfect Dark.

Och så vidare... Det är nu vi börjar skymta vad som komma skall när Phil Spencers vision och Nadellas kassakista börjar ge synliga resultat. Next-gen kommer att bli fantastiskt kul!


Jump in.

1
Skriv svar