Veckans Xbox-nyheter #41 (v.13)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #41 (v.13)

Ny vecka med fler nyheter från Xbox! Releaserna duggar tätt nu och den här veckan var det dags för årets tredje släpp från Xbox Game Studios med Bleeding Edge från Ninja Theory. Det tar inte slut där heller, redan nästa månad är det två spel till som släpps; Gears Tactics och Minecraft Dungeons! Därefter har vi Wasteland 3 och Tell Me Why som väntar. Fullt ös!

I övrigt under veckan som gått så har vi fått se mer av Flight Simulator och dess multiplayer, nytt från Minecraft Dungeons, previews av Gears Tactics, ny Operation i Gears 5, Series X-godis m.m.

Vill ni kolla in förra veckans tråd, fullmatad med info om Series X bl.a, så hittar ni den här.

Med det sagt...Let's Jump in!

Bleeding Edge släppt!

I veckan släpptes Ninja Theory's arena brawler Bleeding Edge. Ett litet team på Ninja Theory under ledning av Rahni Tucker som var combat director på DMC: Devil May Cry har knåpat ihop ett spel med förvånansvärt djup för sin storlek. Det är skillbaserat med stort fokus på teamwork och med bra customization-möjligheter på karaktärerna. Genom olika mods, varje hjälte har tre aktiva, så kan man skräddarsy efter sin spelstil.
Med stora kartor så understryks också behovet av teamwork, det är inte smidigt om någon vandrar iväg och inte jobbar för objectives och laget. Med två jämna lag så är det riktigt bra, och väldigt competitive. Kan mycket väl tänka mig någon form av e-sport framöver runt det här.

På minuskontot bör man ändå nämna att det är ganska tunt på content vid release. Det finns bara två spellägen i nuläget, ett tiotal hjältar och en handfull kartor och det märks att det är tänkt att växa under tid. En ny hjälte är i alla fall på gång alldeles strax, som jag skrev om för ett par veckor sedan. Det skulle också behövas mer progression, kanske i form av ett battle pass eller liknande då det är ganska tunt även på cosmetics-fronten än så länge. Någon form av rankingsystem borde också vara på gång. Det lär växa rejält framöver dock.

Som ett litet "passion project" så passar Xbox Game Pass perfekt för Bleeding Edge, ett spel som till sin natur är nischat och som på egna ben kanske hade haft svårt att nå sin publik. In o testa!
Bleeding Edge
Xbox Game Pass

Gears 5 - Operation 3

På tisdag är det dags för Operation 3: Gridiron i Gears 5! Det nya spelläget Gridiron har huvudrollen här, ett spelläge med one-life där man ska köra en klassisk carry-the-flag i 5-manna teams. Med poäng för touchdowns och eliminations i snabba rundor så blir det intensiva, korta matcher. Låter fränt!

Operation 3 för också med sig nya Heroes och Villains, Augustus Cole -The Cole Train- har många sett fram emot och nu är det dags! Cole kommer att vara tillgänglig i både PvE (Offensive) och Versus Arcade.

Clayton Carmine är en annan klassisk karaktär som precis som Cole Train kommer att vara tillgänglig för både PvE (Tank) och Versus Arcade. Båda med ett gäng unika skills och förmågor.

Vad passar bättre som frontfigur för Villains än Queen Myrrah? Myrrah kommer att vara tillgänglig i Versus Arcade med en eldig passiv AoE.

Den andra representanten för ondingarna på Sera blir Theron Guard. Elitsoldaten kommer att vara tillgänglig i Versus Arcade precis som Queen Myrrah. Med en headshot AoE som passive blir det fint för träffsäkra spelare.

Operation 3 innehåller massor av nytt och så även på kartfronten:

Pahanu är en helt ny karta med djungeltema, med gamla ruiner som krydda. En väldigt lummig och snårig karta med Gears-mått mätt är det sagt. Blir riktigt intressant!

Den gamla klassikern Canals återvänder i upphottad version till Gears 5! Här återfinns också några av de nya tiles som kommer att kunna användas i Hives och Map Builder.

Ny Operation innebär så klart också en ny Tour of Duty och det är späckat med innehåll att låsa upp som vanligt. Nytt är att det nu har blivit lättare att tjäna Stars genom att mer fritt kunna köra de modes etc. som man föredrar och ha fler aktiva objectives samtidigt för annan grind.

För första gången sedan release får vi också nya Achievements till Gears 5! Fullspäckat med innehåll alltså och med mycket nytt att bita tag i. Release 31:a mars, gratis så klart.
Gears 5 - Operation 3
Xbox Game Pass

MS Flight Simulator

En ny del av Discovery-serien har släppts under veckan, den här gången med fokus på multiplayer. Det här spelet ser ut att bli helt vansinnigt fantastiskt på alla möjliga sätt. MP ser inte ut att bli något undantag! Bland annat nämns features som riktig flygtrafik som AI-flyg och olika serverinställningar med olika grad av realism. En hel rad med innovativa tekniska lösningar som kommer att bidra till känslan av simulation, andra spelare ska upplevas jämnt och följsamt t.ex.
MS Flight Simulator
FZ-artikel

Inside Xbox Series X - Digital Foundry

Xbox Series X tog världen med storm när de feta specsen avslöjades häromveckan, en kompromisslös monsterkonsol. Digital Foundry som haft tillgång till konsolen har gjort ett antal djupdykningar i tekniken bakom Series X och den här veckan så tar de en titt på hur den är byggd och vad som lett till dess unika formfaktor. Vi får också en närmare titt på handkontrollen till Series X. Väldigt matig och ingående artikel i Eurogamer som länkas nedan. Titta, läs och njut!

Eurogamer - Constructing Xbox Series X

Gears Tactics Previews

Det Xcom-osande spelet Gears Tactics börjar närma sig release, den 28:e april närmare bestämt. Nu har ett gäng previews börjat sippra ut och det ser riktigt bra ut. PC Gamers omdöme säger det mesta: "Gears Tactics is a shockingly good strategy game" Spelet släpps till PC först och konsolreleasen blir senare, okänt datum men en inte helt vild gissning är väl att det kommer till Series X. Gears Tactics ingår så klart i Xbox Game Pass och släpps även på Steam som sig bör.

PC Gamer - Hands on
Gears Tactics

"Next gen VR"

VR är ju onekligen på tapeten igen i och med släppet av det hyllade Half-Life Alyx och i veckan gick HP ut med en liten teaser om vad de kallar ett "next gen VR headset".
"The next generation HP Virtual Reality HMD–developed in collaboration with Valve and Microsoft–delivers an immersive, comfortable and compatible VR experience. It’s the new standard in VR."
Inte mycket info alls än, men det intressanta för oss är att det utvecklats i samarbete med Microsoft (och Valve). Phil Spencer har ju tidigare sagt att det inte är aktuellt med VR för Xbox just nu, men vem vet det kanske ändras? En tanke är ju att snarare än att utveckla ett eget headset specifikt för konsol så kanske det blir stöd för 3rd party headsets framöver. Det skulle ju gå i linje med de alltmer utsuddade gränserna mellan konsol och PC hos MS. Vi får se!
Next gen HP VR Headset - Steam
HP

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons börjar också närma sig release och även om det hintats lite om eventuella förseningar i virusets spår så verkar det än så länge vara on track. Förra helgen fick vi en ny Diaries-video, den här gången med fokus på spelets lore, och en hel del streamade previews från beta har sänts under veckan som gått:

Minecraft Dungeons

Det var alles für den här veckan, hoppas att ni hittade något skojsefriskt! På återseende

#xbox #microsoft #bleeding-edge #ninja-theory #gears-5 #ms-flight-simulator #series-x #gears-tactics #vr #minecraft-dungeons


signatur

Jump in.

Backloggens befriare

Alltså Gears Tactics... Så sjukt taggad!


signatur

Ad hoc addendum

Ambassadör
Xbox
Skrivet av keffkebab:

Alltså Gears Tactics... Så sjukt taggad!

Ja, det ser inte dumt ut alls. Känns som en helt naturlig riktning för Gears of War också.


signatur

Jump in.

1
Skriv svar