Dagens esport-tips

Moderator | Testpilot
Skrivet av Shadee:

Just det. Rekkles har jag hört talas om i något sammanhang. Någon kontrovers, lagbyte eller något?

Han gjorde ett lagbyte för något år sedan, men var bara borta "en split", alltså den del av två i säsongspelet 2015. Andra delen och så var han tillbaka i Fnatic igen : )

23 år nu och började med League of Legends när han var 15.


Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Ambassadör
League of Legends
Skrivet av Shadee:

@dali: Häftigt. Är Fnatic ett svenskt lag som i CS, eller vad har vi för svenskar i LoL-scenen?

Skrivet av Shadee:

Just det. Rekkles har jag hört talas om i något sammanhang. Någon kontrovers, lagbyte eller något?

Som uber sa så är Fnatic inte ett svensk-lag som i CS. Allmänt i LEC (Europas högsta-liga) så är lagen uppbyggda av stor variation på ursprungsland bland spelarna. Det lag med flest spelare från ett och samma land var G2 som hade 3 spelare från Danmark under två matcher när de var tvungna att ta in en avbytare.

Det laget med flest svenskar är Rouge som har 2 (Finn och Larssen). Dom har skrällt hela året och kommer att spela semifinal nu på lördag.

Rekkles är "skyltnamnet" för Europas LoL-scen, speciellt ur svenska ögon. Den senaste gången som jag kan komma på att det skrevs om honom, var för två år sedan då han valde att bänka sig själv trotts att han var lagets stjärna. Anledningen var bland annat att "metan" inte passade honom. Det kan jämföras med att Zlatan skulle bänka sig själv om fotbollar började användas med annat lufttryck eller att JW i CS skulle bänka sig själv för att AWP-rekylen gjordes om. (Kanske helt värdelösa jämförelser )

Skrivet av uberpwnage2.0:

Helvete vilken fin match mellan G2 och Fnatic! Dock är jag lite meh över vinsten om de skulle förlora mot G2 i finalen senare.

Jag håller med men samtidigt är det skönt att få fira. Även fast det kanske bara är under en vecka. Dom visade åtminstone att det är möjligt.

Skribent

@dali: Ok. Tack för info. Dina jämförelser var helt ok tycker jag

Appropå LoL, har du sett "Ballers"? En HBO-serie med The Rock. Handlar om agenter till Amerikanska fotbollsspelare men en säsong så har de med lite extremsportare och sista säsongen (säsong 5, serien avslutad) så börjar de pilla med esport och LoL. Lite löjligt med tanke på hur det utspelar sig, men ändå roligt att esport får lite utrymme.

Testpilot / Ambassadör
Speedrunning

Snart spelar Alliance mot Nigma i Dota 2-turneringen Omega League. Det är en utslagsmatch. Det lag som förlorar kommer på fjärde plats, vinnare möter förloraren i Upper brackets finals.

https://www.twitch.tv/weplayesport_en


Testpilot | #FZ-ambassadör #Speedrunning & #Retro | Twitter
Stora Retrotråden - Stora Speedruntråden
Dator: i7-2600K | P8P67-Pro | R9 280x | 12GB DDR3
Konsoler: NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, Switch, Genesis, PS2, PS3, (PS4), Xbox 360, Xbox One S

Ambassadör
League of Legends

LoL Worlds gruppspel började idag. Skrev ihop en kort summering inför turneringen här (https://www.fz.se/forum/post/4044955)

Ambassadör
League of Legends
Skrivet av Shadee:

Appropå LoL, har du sett "Ballers"?

Missade denna fråga. Har inte sett det. Verkligen roligt att det får mer utrymme.

Skribent

Nu har det varit uppehåll i cs:go scenen ganska länge men idag är det äntligen svenskt igen på cs:go scenen. Det handlar om en sponsrad showmatch mellan Nip och BIG där det spelas lite udda kartor. Matchen är live just nu, BIG vann första kartan.

Nip - BIG
Bo5
Kartor: Aztec, Inferno, Anubis, Cobblestone och Tuscan.
http://www.twitch.tv/betway

Andra kartan börjar strax.

Ambassadör
League of Legends

Ikväll börjar LEC, europeiska ligan i League of Legends. Kl 18 drar första matchen igång.

Medlem

Om två timmar 09.00, börjar GSL Super Tournament. Årets första stora Starcraft 2-event i Korea. Som vanligt castat av Tasteless och Artosis.

Många bra matcher idag, med Trap-Dark och Innovation-Solar som huvudnummer. Men för egen del ser jag mest fram mot sOs-Byun. Roligare spelar är svårt att hitta.


När jag växte upp lyssnade jag mycket på Blümchen och Rollergirl. Jag tror att det har format mig som människa.

Skribent

Kl 19.00 är det en helt avgörande match för NiP mot världssexan Vitality som anförs av världens bästa CS:GO spelare Mathieu "ZywOo" Herbaut.

Vinnaren går till slutspel och förloraren får respass.

CS:GO
bo3
19.00
NiP - Vitality
Stream

Avstängd

Heh... Läste titeln som "dagens eskort tips" och började undra om det är bottar som härjar igen eller om det kommit någon ny typ av prenumerationstjänst som fz ville tipsa om


Alla mina inlägg återspeglar endast min syn på ett ämne och från mitt egna perspektiv och är således helt och hållet gällande endast mig själv och är min åsikt. Om någon mot förmodan ändå tolkar det som ett försök att generalisera eller ett försök att applicera min egna åsikt som en universell sanning så har ni misstolkat det menade budskapet.

Skribent

Återkomsten till LAN är ett faktum när NiP idag spelar kvalmatch för att ta sig till den prestigefyllda turneringen IEM Cologne.

Alla matcher kommer avgöras på LAN utan publik, men innan huvudturneringen börjar ska vi under två dagar ta fram turneringens åtta sista lag. NiPs resa börjar idag och det som gäller är att vinna två matcher innan man förlorar två matcher. Schemat är fullspäckat och beroende på hur det går i första matchen är det olika tider för match två.

Spikad match

Idag 6 juli kl.12.00:
CS:GO på LAN!
bo 1
NiP - LDLC
Stream

Vid vinst:

Idag 6 juli kl.16.30
CS:GO på LAN!
bo3
NiP - Bad news Bears/Mousesports

Vid förlust:

Idag 6 juli kl.17.00
CS:GO på LAN!
bo3
NiP - Bad news Bears/Mousesports

Skribent

Nu är vi igång! LAN är tillbaka. Ett bra steg mot att ha publik i Avicii Arena i november!

Ambassadör
League of Legends

Härligt att LAN är tillbaka. Har det funkat bra ur tävlingssynpunkt att spela online i CS? Tänker på ping mm.

Skribent

Det har fungerat hyfsat bra för de europeiska lagen. Här i Europa är kvalitén på lagen betydligt högre än i övriga dela av världen så trots online så har det kunnat gå att få varierat vettigt motstånd. USA har tappat enormt och flera spelare har hoppat över till Valorant som är i princip lika stort som CS:GO där, men det sägs att lönerna är löjligt mycket högre.

Vissa amerikanska lag stationerade sig i Europa för att spela här, men för några blev det för jobbigt att vara borta månader i sträck från vänner och familj så de hoppade av. Främst en amerikansk talang som går under nicket Obo som spelade med en organisation med europeiska spelare. Han (som var 16-17 år) förväntades åka från USA (utan att veta när han kunde åka hem p.g.a. Corona) och bo på hotell/hyreslägenhet i närheten av en annan spelare och spela CS:GO dagarna i ända. En dag ringde han lagets ingame-leader och sa att han hoppar av och åker hem till USA varpå han satte sig på ett plan hem. Han har hittat nytt hem nu dock i en helamerikansk organisation, en av de få som fortfarande satsar på CS:GO.

Kruxet med att onlinespel är inte ping (även om det finns spelare som torskat sin plats i laget p.g.a. dålig ping) så mycket som något som kallas "peekers advantage". Väldigt förenklat betyder det att om du håller en vinkel så kommer motståndaren som glider fram runt hörnet ha en fördel eftersom motståndaren kommer se dig före du ser honom. Vet inte exakt hur det tekniska fungerar, men jag tror det ha med nätkoden och sourcemotorns uppbyggnad att göra.

Det här "peekers advantage" har gjort att fler lag kunnat spela aggressivt och ta högre risker. Även mindre press att göra riskabla saker hemma i sitt datorrum än på en arena full med folk. Lag som Fnatic har tagit stor skada, för de levde på att spela respektlöst och konstant göra riskabla saker som andra lag inte vågade göra. Nu hade de börjat tappa redan innan Corona, men de är inte värda att vara så långt nere som de är nu.

En annan sak som varit annorlunda är att spelschemat fyllts på med turneringar och turneringarna blivit längre och längre. Flera spelare säger att de knappt förstår eller orkar bry sig om vilken turnering de spelar, allt bara känns som en vanlig scrim. Vi som kollar har tappat intresset för det är matcher hela tiden och det har varit samma lag som mötts.

Ambassadör
League of Legends

Ikväll kl. 18.00 drar slutspelet i LEC igång, Europeiska högstaligan i League of Legends. Skrev en text med mer info här (länk FZ)

Medlem

Age of Empires 2 DE har en fantasisk e-sport scen, riktigt bra stämning, hög nivå och bra produktioner!

Red Bull Wololo V börjar med kvalet snart, men huvudtävlingarna går av stapeln i mitten på September.

Ambassadör
League of Legends

Ikväll kl. 17 avgörs om Fnatic eller G2 ska få delta i Worlds. Europas två största rivaler har tillsammans dominerat LoL-scenen i flera år. Förra året började Mad Lions och Rouge utmana i toppen, vilka båda redan är kvaliciferade till Worlds. Om G2 inte vinner dagens match så är det första gången i lagets historia som man inte tar sig till Worlds. För Fnatic behöver vi backa tillbaka till 2016 när dom senaste inte kvalificerade sig. Det är alltid en enorm prestige i matchen mellan G2 och Fnatic men i dagens serie står hela året på spel. Båda lagen har ambition att ta sig till Worlds och prestera bra där. Det lag som inte går vidare kommer klassa säsongen som ett misslyckande. Störst press ligger på G2 som på pappret skulle dominera under året. Fnatic har haft en stökig säsong med många ändringar i laguppställningen vilket kan vara tröst och lättnad. Historiskt har G2 vunnit 38 av deras 65 möten. Fnatic har dock vunnit 3 av dom senaste 4 mötena i år. I årets slutspel har Fnatic kämpat mot både Vitality och Misfits. Deras seger har suttit långt inne. G2 förlorade mot Mad Lions men Mad Lions spelar enligt mig bättre än något lag jag sett på länge.

Det kommer vara en spännande serie och jag vågar inte tippa på vinnare. Matchen kan ses via Youtube eller Twitch och nås smidigast via lolesport.com

Skribent

16.30 idag får vi för första gången stifta bekantskap med nya Fnatic. Golden och JW har fått kliva åt sidan för de brittiska spelarna ALEX och mezii. Coachen Samuelsson har tagit en annan position inom organisationen och den brittiska coachen Keita har tagit plats bakom Fnaticfemman. Rankingmässigt hittar vi Fnatic på urusla plats 51 och de har inte spelat en tävlingsmatch på över två månader.

För motstånd hittar vi svårast möjliga, nämligen det just nu bästa laget i världen, NaVi med världens bästa spelare S1mple. I princip ingenting talar för att Fnatic ska vinna, men det är ju då de brukar slå till!

16.30. ESL Proleague S14. Omgång 1.
bo3
Fnatic vs Navi
Stream

Ambassadör
League of Legends

Just nu pågår finalen i LEC (LoL Esport). Youtube, Twitch

Skribent

Framtidens svenska stjärnor? Möjligheten finns. Dessutom ibland med ingame ljud från spelarna. Match 1 pågår just nu och match 2 startar 18.10.

Fnatic Rising - Young Ninjas.
https://www.twitch.tv/weplaycsgo

Skribent

Tekken 7 turnering. Pågår nu. Losers semi final börjar nu, så 3 matcher kvar. Rätt skoj.

https://www.twitch.tv/tekken

Skribent

Idag kl 16.00 är det final i ESL one Cologne. En av årets största regelbundna cs:go turneringar. Matchen spelas i den fullsatta LANXESS-arena i Köln.

I finalserien är det just nu världens två bästa lag som möts. FaZe - NaVi. Den enda svenska representanten i finalen är FaZe coach Robban.

Finalen spelas i bo5, så det kan dra ut på tiden. För den som inte är superintresserad är det lämpligt att titta in på streamen runt kl 18 då har två kartor (mer eller mindre) spelats klart.

Final ESL one Cologne
FaZe -NaVi bo5
16.00
Stream

123
Skriv svar