Veckans Xbox-nyheter #42 (v.14)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #42 (v.14)

Det ångar på rejält med Xbox-nyheter nu, det märks att det dels är ny konsolgeneration på gång men framförallt att Xbox Game Studios växt rejält. Massor av spel, projekt, tjänster och annat relaterat som det händer saker kring hela tiden. Väldigt kul! Att Xbox valt att vara väldigt öppna och kommunicera väl och ofta gör ju sitt till. Det är nu det märks hur ett Xbox med fullt stöd från Microsoft ser ut; hungrigt, offensivt, positivt och med högt självförtroende. För oss Xbox-fans så är det julafton året runt nuförtiden!

Under veckan som gått så har vi fått bland annat nyheter från Gears 5 och Gears Tactics, Bleeding Edge och Sea of Thieves crossover-stuff, ID@Xbox-videos, Phil Spencer-intervju med mera!

Xbox Game Pass har inte utannonserat något officiellt men två nya spel till tjänsten har smugit sig in så här i början av april. Nier Automata: Become as Gods Edition var en trevlig överraskning, särskilt som Xbox One X-versionen skall vara den bästa. Ett indiespel, Totally Reliable Delivery Service , släpptes också med release direkt på XGP i veckan!

Vill ni kolla in förra veckans Xbox-nyheter så hittar ni det här.

Med det sagt...Let's Jump in!

Phil Spencer intervjuas i Unlocked

Phil Spencer ger en längre intervju med IGN via deras podcast Unlocked där det pratas om Series X, xCloud, PS5, priser, spel och annat trevligt. En väldigt sevärd intervju!
IGN-artikel

The Outer Worlds

The Outer Worlds blev som bekant försenat till Nintendo Switch då portningsstudion Virtous vart nedstängd på grund av Coronaviruset i vintras. Nu är det dock på gång igen och den 5 juni är det släpp till Switch. Som plåster på såren så har man också tagit fram en fysisk version, tidigare skulle det enbart ha varit digitalt.

Ännu inga nyheter om DLC från Obsidian men vi får anta att det är något som meddelas runt "E3" om det blir aktuellt. Skulle kanske passa bra runt Switch-releasen?

NoClip flaggar för första delen av sin dokumentär om The Outer Worlds som ska dra igång med det första avsnittet den 6:e april. Fem avsnitt ska det vara totalt. Blir väldigt intressant att se lite mer inifrån Obsidian och vi lär också få se hur de gick upp i Xbox Game Studios!
Obsidian - TOW Switch-datum

Gears 5

Gears 5 släppte i veckan sin tredje Operation, Gridiron, som kom med massa nytt innehåll. Utöver allt content så blev det också hela 32 nya Achievements för alla hunters där ute att bita tag i. Läs mer om det i förra Veckans Xbox-nyheter.

I avdelningen för halv-meningslöst content så får vi också en Execution till Batista-karaktären som lades till i höstas. Tydligen trailer-värdigt... Stort i USA eller något kanske, jag vet inte. Spela mellan 2-18 april för att låsa upp.
Gears 5

Gears Tactics

Ännu en trevlig preview till Gears Tactics har släppts, den här gången är det Rock, Paper, Shotgun som delar med sig av sina intryck. Gears Tactics ser ut att kunna bli något alldeles extra i den taktiska genren! Release satt till den 28:e april.
Gears Tactics
RPS-artikel

Minecraft Dungeons släppdatum!

Minecraft Dungeons-teamet på Mojang har tidigare flaggat för förseningar p.g.a Coronaviruset och mycket riktigt blev det så. Tack o lov ingen längre sådan, bara en dryg månads försening till slut. Den 26:e maj är det release! Det här blir förmodligen en riktig storsäljare för Xbox Game Studios, trots allt en spin-off till världens största spel.
Minecraft Dungeons

Wasteland 3 försenas

På förseningsfronten alltför mycket nytt. InXile meddelade i veckan att det hett emotsedda RPG:t Wasteland 3 skjuts upp på grund av svårigheterna med Coronaviruset och omställningen till att jobba hemifrån. Nytt releasedatum är satt till den 28:e augusti, alltså drygt 3 månaders försening. Vi får hoppas att det nya datumet håller!
InXile-Wasteland 3 new release date

Games with Gold April

April månads GwG-spel avtäcktes i veckan med Project Cars 2 och Fable Anniversary som huvudnummer. Fable Anniversary är dessutom Xbox One X-enhanced i 4K och det är ju alltid trevligt att se med de gamla klassikerna. Läs mer i min tråd!
GwG April - Min tråd

ID@Xbox Spotlight

Xbox program för indie-utvecklare, ID@Xbox, kör på för fullt. I en serie videos presenteras och lyfts fram en hel radda med indiespel som är på gång till Xbox One. I normala fall är det här något som visas upp i samband med GDC, men det blev det ju av naturliga skäl inget av det här året. Vi får även höra direkt från utvecklare etc. och speciellt trevligt är det att se alla spel som har release direkt på Xbox Game Pass!

ID@Xbox lyckades spotta ur sig hela sex videos i veckan, så brace yourselves:

Adios, An Airport for Aliens Currently Run by Dogs, Bonkies, Haven, Spiritfarer, West of Dead.

Atomicrops, Drake Hollow, Edge of Eternity, Ghostrunner, King's Bounty II, Moving Out.

Bartlow's Dread Machine, Ikenfell, Lake, Legend of Keepers, The Red Lantern, The Second Chance Project.

Minute of Islands, Project Wingman, Revenant's Reach, Skater XL, Undying, Unto the End.

Calico, Drink More Glurp, She Dreams Elsewhere, Star Renegades, SuperMash, The Vale.

The Big Con, Hazel Sky, KungFu Kickball, Levelhead, Maid of Sker, Mayhem in Single Valley.
ID@Xbox Spotlight

Bleeding Edge

Bleeding Edge har släppts och fått sina första patchar så snart är det dags för content-drops, vi väntar ju på den nya hjälten som redan utannonserats, Mekko.

Under tiden kan man roa sig med lite Sea of Thieves cross-over genom att låsa upp den piratiga Sea of Thieves-brädan "Gold Boarder" som är tillgänglig 1-7 april.
Bleeding Edge

Sea of Thieves

Sea of Thieves ångar på, med över 10 miljoner spelare totalt och content som läggs till hela tiden. I veckan utannonserades den efterlängtade Steam-releasen på PC! Exakt datum inte känt, men det lär vara i närtid. Xbox Game Studios-spel släpps ju numer direkt på Steam vid release och det är ju inte helt oväntat att de äldre, stora spelen som fortfarande är aktiva också får det. Nu väntar vi på Forza Horizon 4!

Bleeding Edge och Sea of Thieves kör lite cross-overs nu, och i Sea of Thieves blev det ett Bleeding Edge cosmetic set till skeppen! För att samla delarna var man tvungen att logga in 3,4 och 5:e april. Men det kommer säkert fler chanser.
Sea of Thieves
Sea of Thieves på Steam

Det var allt för den här veckan, på återseende!

#xbox #microsoft #xbox-game-pass #phil-spencer #the-outer-worlds #obsidian #gears-5 #gears-tactics #minecraft-dungeons #wasteland-3 #games-with-gold #id-xbox #bleeding-edge #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

1
Skriv svar