Veckans Xbox-nyheter #43 (v.15)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #43 (v.15)

Veckorna går fort även så här i karantäntider och det är redan dags för en ny rapport från Xbox-fronten!

Mycket rykten florerar som vanligt, det spekuleras hejvilt om både nya spel och om när Xbox ska ha sitt digitala "E3". Frågan är om allt samlas till ett event eller om det sprids ut mer nu när det inte blir något E3 alls? Man skulle ju kunna tänka sig att Halo Infinite, med gameplay från Series X, skulle kunna ha en egen presentation t.ex. Något spännande sägs dyka upp redan nästa vecka i alla fall, vi får se!

Det är många spel vi vet om som kommer i närtid, men också många projekt som ännu inte är avtäckta så det finns ju väldigt mycket att ta av. Närmast har vi Gears Tactics nu i april, Minecraft Dungeons i maj, Tell Me Why i "sommar", Grounded Preview i juli och Wasteland 3 i augusti.
Utannonserade spel med oklart releasedatum: MS Flight Simulator, Psychonauts 2, Battletoads, Age of Empires 3: Definitive Edition, Halo Infinite, Senua's Saga: Hellblade 2, Everwild, Project Mara och Age of Empires IV.

Vad det gäller okända spel så kan vi ju säkert förvänta oss något på Forza-fronten, om det blir ett Motorsport eller Horizon först är oklart. Kanske ett Series X-upphottat FH4 med nytt DLC? Fable, eller vad nu Playgrounds RPG visar sig vara, borde vara redo att visas upp snart. The Initiative skulle också kunna visa upp vad de pysslar med, ryktena säger Perfect Dark i ny tappning... Obsidian har ju ett stort RPG på gång, men också ett team som sägs göra DLC till The Outer Worlds som det väl i så fall borde vara dags för snart. The Coalition har DLC på gång till Gears 5 dessutom! Sedan har vi ju ingen aning om vad XGS Publishing har för exklusiva spel på gång från tredjepartsutvecklare heller, där kan det ju bli allt möjligt. Spännande framöver!

Under veckan fick vi i alla fall ett surpriseavsnitt av Inside Xbox som fokuserade på de spel som ligger närmast såsom Gears Tactics, Minecraft Dungeons och Grounded. Vi fick också nya spel till Xbox Game Pass, uppdateringsnytt till Sea of Thieves och lite Series X-överblick bland annat. Project xCloud preview är dessutom äntligen på ingång till Sverige!

Förra veckans Xbox-nyheter hittar ni här om ni missade det!

Med det sagt...Let's Jump in!

Grounded - Preview

Obsidians lilla knasiga spel, Grounded, som görs av ett litet team vid sidan av studions större projekt har fått releasedatum nu i sommar. Eller rättare sagt ett datum för Game Preview/Early Access. Den 28:e juli är det dags att testa på spelet på både konsol och PC, även via Xbox Game Pass och Steam. Detta innebär en liten försening då det tidigare var sagt "våren 2020" men i dessa tider så är det ju inget ovanligt direkt.

Ny storytrailer har vi fått också. Endast en mindre del av storyn kommer att vara spelbart under Preview-tiden dock. Hur länge den skall pågå innan spelet släpps på riktigt vet vi inte. Xbox Insiders får för övrigt tillgång till Preview redan i maj!

IGN har testat på och ovan se vi en längre gameplaysession!
Grounded
Xbox Insider Program
FZ-artikel

Gears Tactics

Gears Tactics närmar sig release, den 28:e april är det dags! Gears Tactics släpps först till PC med konsolrelease senare under året. Kommer till Xbox Game Pass och Steam!
The Coalition beskriver spelet som "more enemies, more action, more freedom" i sin senaste devblog, låter ju inte helt dumt. Under de kommande veckorna kommer det mycket material från TC om spelet och det ser vi fram emot!

Ny trailer för Gears Tactics med kommentarer från TC.
Gears Tactics - Devblog - Gameplay Pillars
Gears Tactics - Steam
Xbox Game Pass

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass har fått sina första tillskott för april månad, bland annat Nier: Automata Become as Gods Edition, Football Manager 2020 och Journey to the Savage Planet. Read all about it i min tråd som länkas nedan!

Prenumerar man på den feta varianten, Xbox Game Pass Ultimate, så får man sedan förra månaden så kallade Perks. Det är bonusgrejer till spel som finns på Xbox Game Pass eller är f2p. Första vändan var det cosmetics till Sea of Thieves, Premium-bundle till World of Tanks bland annat. Nu har vi fått en ny batch med Perks, den här gången är det paket till NBA 2K20 och Warframe. Bara att plocka hem om man är XGP Ultimate-prenumerant.
Xbox Game Pass April Part 1 - Min tråd
Xbox Game Pass

Project xCloud

Project xCloud expanderar planenligt och testversionen kommer nu till 11 nya länder i Europa, däribland Sverige! Till att börja med med begränsat antal användare p.g.a det höga trycket på internet just nu med karantäner och WFH som påverkar. Det är i alla fall öppet för registrering för Android-användare nu.
Project xCloud Western Europe Expansion
Project xCloud - Registrera här
Sweclockers-artikel

Forza Street

Forza Street har nu fått releasedatum på Android och iOS. Den 5:e maj är det släppdags och man kan registrera sig redan nu.

Alla som spelar mellan den 5:e maj och 5:e juni får ett Founders Pack med en exklusiv bil, en 2017 Ford GT.
Forza Street

Obsidian - The Outer Worlds Noclip

Första delen av Noclips dokumentärserie om The Outer Worlds och Obsidian "The Outer Worlds: From Concept to Creation" har nu släppts! Väldigt bra och intressant.
Noclip
The Outer Worlds

Sea of Thieves

Sea of Thieves har ny content update på gång som sig bör, Ships of Fortune släpps den 22:a april. Gratis förstås! Uppdateringen innehåller bland annat ett helt nytt Trading Company med PvP-fokus; The Reaper's Bones, nya spelsystem, höjda rep caps, revive-funktion och Arena 2.0. Bäst av allt? -KATTER! Förra året introducerades pets till mångas glädje, och nu kan man alltså ha sin egen skeppskatt! Mycket trevligt! (Ja, jag gillar katter su)

Sea of Thieves

Det var de hele för den här veckan. Glad påsk och på återseende nästa vecka!

#xbox #microsoft #grounded #obsidian #gears-tactics #the-coalition #xbox-game-pass #project-xcloud #forza-street #the-outer-worlds #sea-of-thieves #rare


signatur

Jump in.

1
Skriv svar