Vilket spel överraskade dig senast?

Medlem

Av nyligen spelat så måste det vara Titanfall 2. Några riktigt episka stunder och otrolig bandesign. Annars Max Payne back in the day. Totalchockad när jag efter nån timme insåg att man kunde sakta ner tiden och leva ut sina Matrix-drömmar!


AMD Dualcore +4400, 3GB Kingston, MSI 8800GT, 350GB WD, Windows XP

Medlem

Bloodborne för min del. Läste om dark souls och dark souls men det verkade tråkigt med ett spel som var galet svårt som tusan. Kändes inte som mitt spel men kom hem till en kompis och spelade i 30 minuter och sen var jag fast och förstod dess storhet.

Ambassadör
Xbox

Helt i blindo händer väldigt sällan, är väl lite för engagerad i spelandet. Men ibland händer det som sagt och The Gardens Between var ett sådant spel för mig. Släpptes direkt på Xbox Game Pass och jag hade ingen koll alls, installerade och upptäckte ett väldigt mysigt pusselspel som hade gått mig helt förbi annars.
Skrev ihop en liten recension när det begav sig.


Jump in.

Medlem
Skrivet av Ugly_Bob:

Tyvärr är det få spel som överraskar mig nuförtiden då jag läser precis allt som skrivs på FZ, IGN, gamereactor, gamespot och ett tio-femtontal youtubekanaler.

De största överraskningarna är dock nog Condemned, Dead Space och Mass Effect. Alla tre var spel jag inte hört talas om som jag köpte lite på uppstuds hos min lokala GameStop-butik när jag ganska nyligen fått mitt första heltidsjobb. Mycket på grund av de läckra omslagen och beskrivningarna, nu tillhör alla tre mina favoritserier någonsin... fan, saknar ibland GameStop, GAME och liknande butiker i kombination med ens ungdomliga naivitet och oinsatthet

Samma här lusläser dussintals speltidningar varje dag för att eventuellt hitta något som är värt att spela så när ett spel väl dyker upp så har jag redan väntat på det i flera år.

Senaste gången något fantastiskt bara dök upp som jag missat var Grand Theft Auto 3 till PS2 som bara fanns där i lokala spelbutiken en dag.

Medlem

Definitivt Batman: Arkham Asylum för min del. Jag och brorsan som Batman-fans köpte spelet veckan efter release för att ge det en chans, men var beredda på ett B-lir (ha!) som är standard för spel baserade på seriehjältar. Oj vad vi inte var beredda på att Rocksteady Studios brädade branschen och satte en ny, ruskigt hög standard för hjältespel framöver. Annars får jag nog säga The Witcher 3: Wild Hunt, som jag spelade först i år. Visste att det skulle vara bra, men inte 130+ timmar världens-bästa-rpg-pangbra. Dead Space och Mass Effect som nämndes ovan är andra kandidater.

Medlem

Deus Ex Human revolution, var en trevlig överaskning som jag inte ens hade hört talas om när det kom ut.

Medlem

Pillars of Eternity 2, överraskade mig. Fick reda på det dagen det släpptes.

57 61 72 6e 69 6e 67 20 66 6f 72 20 6e 65 72 64

Apex eller Plauge Tale.

Kommer inte ihåg vilken av dem som jag spelade senast.


59 6f 75 20 72 65 61 6c 6c 79 20 6e 65 65 64 20 74 6f 20 67 65 74 20 61 20 6c 69 66 65 20 69 6e 73 74 65 61 64 20 6f 66 20 74 72 79 69 6e 67 20 74 6f 20 64 65 63 6f 64 65 20 72 61 6e 64 6f 6d 20 73 74 72 65 61 6d 20 6f 66 20 62 79 74 65 73 2e
https://twitter.com/olofhaglund

Medlem

Disco Elysium.
Kriminalgrejer/Deckare är verkligen inte för mig, men vilket fantastiskt rollspel, hela rollspelsbranschen bör sätta sig i skolbänken och bara absorbera hur man gör ett modernt rpg,

It's not a lake, it's an ocean
Skrivet av kebbe:

Senaste var nog What Remains of Edith Finch som var något helt annat än den tama vandringssimulatorn jag väntade mig.

Åh, vilken upplevelse det spelet var...!


Fria tankar om spel: www.frispel.net

Medlem

Senast var nog Subnautica. Hade helt avskrivit det som "inte min grej" då det lät lite för meckigt med basbyggandet bl.a. Sen testade jag det när det var gratis hos Epic enbart för att sonen tjatade om det för att han sett nån streamer spela.

Några timmar senare var jag helt frälst, kan ha varit GOTY för mig. Blev många timmars äventyrande i havet

The Talos Principle vill jag också nämna i sammanhanget, Och spelet som verkligen knockade mig totalt från ingenstans och blev bästa spelet någonsin är ju självklart Portal. Det här var ju dock när man inte ens hört talas om någon tårta än.

It's not a lake, it's an ocean
Skrivet av A1200G:

A Plague Tale: Innocence: flög under radarn för mig också men WOW, grafiken, ljudet, atmosfären, storyn...får de flesta AAA spelen att skämmas. Otroligt duktigt indie studio.

Verkligen. Det pratades om en uppföljare, vet inte om en sådan faktiskt bekräftats.


Fria tankar om spel: www.frispel.net

Medlem

Började nyss lira Remnant From the
Ashes. 16 timmar in är jag fortfarande fantastiskt positivt överraskad. Och då pillar jag ännu bara på solo-läget.

Medlem

Vampyr. Hade haft det liggande i backlog länge, visste i stort sett inte mer än namnet. Passade ju extra bra i dessa pandemi-tider. Hade nog inte spelat mer än fem minuter innan man fick en skylt i ansiktet om att inte hosta rakt ut ^^

Innan dess var det nog Witcher 2. Tog mig en evighet att ens ta mig förbi tutorialen då jag tröttnade på den direkt. Men väl förbi fanns ett galet skönt lir.

Medlem

Remnant from the ashes helt klart, så jäkla roligt spel!

Medlem

Mass Effect 1. Hade inte hört talas om det innan det släpptes, men provade och var helt fast.

Medlem

Det här är lite pinsamt, men... God of War (2018).

Jag har inte spelat några andra spel i serien men köpte detta för 279 spänn ett halvår efter release för att alla talade så sjukt gott om det.

Alla hade rätt.


H-How can she slap, kupo!?

Medlem

Disco Elysium, riktigt bra spel. Det kändes så genuint. Jag förväntade mig att det skulle vara hyfsat eftersom jag väl köpte det, men det överraskade verkligen med hur perfekt stämningen, storyn och känslan var. Länge sedan en singeplayer spel träffat så rätt!

Testpilot

Senaste är väl Xcom Chimera squad som annonserades bara nån vecka innan det släpptes så man fick verkligen en smocka där. Grymt kul spel också!

Före det var nog den största kicken spelet Life is strange.
Det var ett okänt spel som verkligen tog tag i mig och mina känslor då man spelade.

Medlem
Skrivet av Ugly_Bob:

De största överraskningarna är dock nog Condemned, Dead Space och Mass Effect. Alla tre var spel jag inte hört talas om som jag köpte lite på uppstuds hos min lokala GameStop-butik när jag ganska nyligen fått mitt första heltidsjobb. Mycket på grund av de läckra omslagen och beskrivningarna, nu tillhör alla tre mina favoritserier någonsin... fan, saknar ibland GameStop, GAME och liknande butiker i kombination med ens ungdomliga naivitet och oinsatthet

Condemned var riktigt mäktigt och jag drömmer om ett Condemned 3 i Unreal Engine 4 motorn. Eller varför inte Dead Space 4 i samma motor. Dessa är 2 tunga skräckspel som förtjänar fortsättningar.


(((....You Can Try & Live in Darkness, But You Will Never Shake the Light....)))

==> NES,, Mega Drive,, N64,, PS2,, Xbox,, GameCube,, PS3,, PS4,, Wii U,, Xbox ONE,, Switch,, Steam ==>

|| Windows™ 10 Home || Cool Master® || Intel® Core i7 6700K Skylake @ 4.00Ghz || ASUS™ GeForce® GTX 1070 --8GB GDDR5 VRam || Kingston© Hyper X Fury --32GB DDR4 @ 2133Mhz || GigaByte™ Z170 Gaming k3 || EVGA™ 600W || Samsung® 250GB SSD || Seagate™ Barracuda 2TB HDD || ROCCAT™ Tyon --Laser || Logitec™ G710 || ASUS™ VG248 LCD 24" 1080p @144Hz || 100 Mbit --Fiber || OpenVPN ||

Medlem

Persona 5, blev helt mindblown av hur hårt jag fastnade för det. Spelet är ju tydligen väldigt "anime". Jag kollar inte på anime, inte för jag har något emot det utan har aldrig känt någon direkt lust för det så för mig var Persona 5 bara ett spel med japansk estetik som jag råkade snubbla in på för det fanns på PS Now och min polare verkligen älskar den serien och jag ville förstå vad grejen var. Nu förstår jag! En väldigt bra blandning av en Teen Sim och JRPG. Teen sim kanske inte låter jätte spännande bland vissa men jag lovar det var riktigt bra gjort och jag blev väldigt immersed i allt man gjorde med sina pals. Satt ofta med ett leende på läpparna

Rekommenderar starkt att folk testar. Början är definitivt segast men när man väl börjar komma in i spelet blir det riktigt bra och man fäster sig ganska starkt till vissa av karaktärerna.

Riktigt chill spel där man bara kan lalla runt och socialisera med sina mates en stund för att sen hoppa in i det mer hederliga Pokémon/Final Fantasy aktiga som är vanligt i JRPG.

Medlem

Min kusin frågade mig för några år sedan om jag skulle köpa ett spel som hette Destiny.
Jag hade ingen aning om vad det var, men kollade lite gameplay och köpte det på releasen.
Fastnade direkt, har några tusen timmar spelade, men framför allt har jag fått många nya vänner att spela med. Något som det var dåligt med innan.
Ett spel som jag hade noll koll på blev utan tvekan det spel jag haft roligast med någonsin.

Disco Elysium är helt klart en kandidat. Från ingenstans och utskåpade hela spelåret 2019.

Jag vet inte när det hände senast.


Viam inveniam aut faciam

Medlem

XCom: Chimera Squad. Jag hade en månad innan nyheten om att det skulle släppas dammat av XCom 2 för första gången på mycket länge och var helt uppslukad av det vid tillfället så det var en ganska otrolig tillfällighet.

Medlem

Anachronox är kanske det mest udda.

Axiom verge. Brukar inte gilla indiespel och hade inte hört nåt alls om det. Det var nice.

Darksiders II, vuxenzelda, som jag impulsköpte på nån steamrea.

Order 1886 som totalsågades amoch därför kunde överraska.

Medlem

Dead space köpte jag för 25 kr, nu först har jag börjat spela och ångrar inte en sekund. Frustrerande ibland, men ändå ett riktigt bra spel. Otäckt också då varje kula "känns" viktig och måste sitta. Atmosfären påminner mycket om den i alien (fast mer klaustrofobisk), vågade inte gå på toaletten utan att tända alla lampor i hela lägenheten. Min sambo undrade vad jag höll på med...

Läste också Kingdom come ovan, har det på epic nu men inte ens startat upp. Kanske blir nästa överraskning?


Who are you if im not me?

FM-guru
Skrivet av hannes.theorell:

Disco Elysium är helt klart en kandidat. Från ingenstans och utskåpade hela spelåret 2019.

Jag vet inte när det hände senast.

Lite så. Nu kände jag förvisso till DE sedan det hette No Truce with the Furies, men jag trodde inte att det skulle bli så pass bra som det blev. Riktig fullträff!

Senaste överraskningen är nog annars negativ, i form av XCOM: Chimera Squad. Gameplayet var helt okej och "XCOM-igt", om än lite väl avskalat och repetitivt med alla breaches, men att spelet skulle ha så stort fokus på narrativet trodde jag inte. Har inte varit något man lagt större vikt tidigare (även om man gjorde ett mindre - men lika dåligt - försök med Chosen-folket i XCOM 2-expansionen). Tyvärr var manuset dessutom riktigt, riktigt svagt vilket gjorde att jag tappade suget på att spela vidare tämligen snabbt.

Stor besvikelse med tanke på hur stort fan jag är av Firaxis tidigare två XCOM-titlar.

Medlem
Backloggens befriare

Tycker det händer hela tiden, men ett spel som verkligen överraskade mig ordentligt var Alan Wake. Hade I princip inga förväntningar alls, och det gav mig en av de bästa spelupplevelserna jag någonsin haft.


All makt åt keffkebab - backloggens befriare

Medlem

The Witcher 3 får jag nog ta å säga. Började läsa lite smått om det nån månad innan releasen och bestämde mig för ett köp trots att "rpgn verkligen inte är nåt för mig". WOW, vilket spel!
Alien Isolation måste jag även nämna. Vann spelet i en tävling och var ju verkligen inte beredd på ett mästerverk. Jag som inte ens gillade skräck!

Skriv svar