Diskutera – Hur bra var Playstation 5-eventet?

Robot
Diskutera – Hur bra var Playstation 5-eventet?

Är du nöjd eller hade du velat se mer?

#playstation-5


Medlem

Bara Hitman som lockade..

Medlem

Urstark lineup tycker jag, framförallt Horizon, Demon's Souls och Resident Evil (sistnämnda iofs inte exklusiv). Spontant rejäl uppförsbacke för Microsoft nu.

Medlem

Det var så där, jag tyckte att Sony hade en chans att slå en ordentlig homerun igår eftersom dom har varit lite tysta i nästan två år. Dom hade kunnat gått fullt ut med specifikationen tex, kanske hittat på något som kan mäta sig mot Xbox Game Pass till PC för att bevisa att dom vill konkurrera mot Xbox på PC marknaden eller åtminstone bara visa att dom vill också få ut spelen till PC spelarna som Xbox vill.

Så min åsikt, eventet kändes som ett glas saft, där man har tagit ett halvlitersglas och en tesked svartvinbärssaft och sen hällt upp till kanten med vatten. Resultatet säger för sig själv för den som vet hur det är.

Och för den som inte vet: Bättre än inget men kunde varit så mycket bättre.


Variations Livesändare på Twitch
https://www.twitch.tv/arahorplays

Medlem

Riktigt bra stream, bra jobbat Sony!
Gameplay, många intressanta exklusiva spel och schysst grafik.

Medlem

Jag var väl rätt nöjd med utbudet. Finns några spel man ser fram emot.

Väntar fortfarande på det där next-gen spelet som matchar det utlovade steget som efterliknats med steget från 2d till 3d

Medlem

Lite märkliga spel i mitten.. men i det stora hela så klippte dom MS kan jag tycka. Fick lite hårresning när konsolen började synas faktiskt..


Den som har flest prylar när han dör vinner!

Medlem

Rent subjektivt så var det mestadels dåligt, för många hetsiga P12-spel och tecknade spel. Men när Demon's Souls-introt kom igång så vällde det upp vätska i tårkanalerna. En sån bastion av respektabilitet som slog ner bland allt tjoller och skickade de tecknade figurerna singlande iväg mot periferin. Det kändes som då man är på gymmet och har matats med autotune-hitlistemusik hela passet och så plötsligt kör de typ Judas Priest - The Hellion/Electric Eye eller Queensrÿche - Queen of the Reich (vilket har hänt i verkligheten ett par gånger otroligt nog). En känsla som för mungiporna neråt i det barskaste allvar när man i andaktsfull nostalgi reflekterar över världsläget.

Skribent
Ponny

Jag gillade skarpt! Mest p.g.a. uppföljare till flera personliga favoriter, förstås. Spider-Man, Horizon, Ratchet & Clank, Resident Evil... och har säkert glömt något.


En Bamseponny av folket

Medlem

Överraskande nog (för mig själv) tyckte jag att Ratchet & Clank var häftigast. Hoppandet genom rifts var första gången jag sett banor laddas in på det där viset. Det ska bli oerhört spännande att se vad spelutvecklare gör framöver som utnyttjar den snabba SSD:n!

Det enda jag saknade var ett cirka pris på konsolen. Annars känns det som att Sony kommer vinna denna konsolgenerations fajt också, men jag är såklart biased

Medlem

En stark stream där en del lockade, blev väldigt nyfiken på SE spel "Project vad det nu var". Klart mer som lockade på Sonys stream än MS.

Hårdvaruskillnaden skiter jag helt ärligt i då jag främst kör PC, väljer helt enkelt den konsolen med bäst utbud. Lutar åt PS denna generationen också, vilket faktiskt glädjer mig.

Medlem

Hitman och Stray var det enda som kittlade till i spelväg. De flesta spelen kändes som PS4-titlar grafiskt. Många konstiga och flummiga spel som inte alls tilltalade mig.
Temat på själva presentationen kändes som ett konstprojekt med weird grafik och musik, även om det var av hög kvalitet förstås.
Kul att äntligen se konsolen och en bred lineup på officiella tillbehör.


Amiga FTW

Medlem

Jag tillhör iofs Ms ekosystem, men trodde Sony skulle gå hårdare fram än vad dom gjorde. Utseendet på konsolen var väl det som stack ut mest, nästan fulare än dev-kitet. 😉

Medlem

Väldigt stark presentation, spännande att se MS kan kontra med i Juli, tror det blir svårt för dem att mäta sig med Sony’s spelutbud, vi får se!

Medlem

I det stora hela ett rätt dåligt event. Jäkligt kul att dom äntligen visade upp konsolen, men annars va det inte mycket att hänga i granen. Enstaka spel som var inteessant och jag kan inte fatta att dom visade så mycket ”skit” som ingen eller knappt någon bryr sig om. Det jag och alla satt och väntade på var såklart alla exklusiva titlar till ps5. Där va det jävligt tunt för egen det med R&C, Horizon och Demon’s Souls som var av intresse.

Sony hade verkligen ett guldläge att knäppa Microsoft på fingrarna efter deras event som fick mycket kritik. Men det lyckades Sony inte göra enligt mig. Vad hjälper att dom visade betydligt mer gameplay än Microsoft när dom flesta spelen var under all kritik att ens ha med på ett sådant här event.

Vad folk ville ha va kioskvältarna men dom uteblev mer eller mindre.

Medlem

Mycket bättre än xbox iallafall, men tveksamt om det blir någon konsol för mig. Lirar mest multiplayer spel på pc. Men nog har man varit sugen på vissa ps4 titlar som typ spiderman, horizon osv. beror på vad den kostar antar jag

Medlem

Det kändes som en lansering av ps4:an. Fast med en mycket fulare design på lådan.
Hoppas på att se mer av ssd-underverket kommande månader nu.
Har aldrig haft några stora förhoppningar på att nya generationen ska se så mycket bättre ut rent grafiskt. Mer nyfiken på hur spelutvecklarna kan bygga världar med nya hårdvaran.
Sen så är det ju crossplays som gäller i framtiden. Så det här med konsolexklusiviteter kommer vi nog få se mindre av. Tror mer på tidsbegränsade exklusiviteter.
Spelutvecklare har nog inte råd att missa flera marknader enbart för en tillfälligt större skål med guldpengar i början.

'Bra' tror jag sammanfattar min åsikt. Fick ut några spel jag vill ha och ytterligare några som såg intressanta ut, så jag gick ju inte tomhänt i från eventet.

I överlag kanske inte så jätteintressant dock, mycket konstigt och experimentell, speciellt i mitten.


Through smoke and fire and shot and shell and to the very walls of hell, But we shall stand and we shall stay. Over the hills and far away.

KoP
Medlem

Ganska sval presentation. Inga spel som personligen lockade i dagsläget tyvärr. Blir dock till att införskaffa när det dyker upp intressanta titlar. ╮(╯_╰)╭

Medlem

Jag fick se ett nytt Ratchet & Clank = Jag är nöjd!!

Ambassadör
Xbox

Helt ok skulle jag säga. Trodde att det skulle vara mycket, mycket mer "megatons" som alla förståsigpåare hypade upp det innan, men det är väl som vanligt med internet och det blev ju inget med det.

Väldigt många trevliga multiplats visades ju upp och det är ju inte dumt! Hitman 3 ser ut att bli fränt, RE8 vågar jag nog inte spela men ändå fränt (kan ju bli kul stream med Calle!), en hel del mindre spel som också blir intressant.

På den exklusiiiva fronten så var ju Horizon 2 så klart riktigt fett! Blev sugen på att dra igång HZD snart. R&C såg också skoj ut!

Själva konsolen var gräsligt ful.


Jump in.

It's not a lake, it's an ocean

Jo, helt OK. 3/5.

Hade vi inte fått se konsolen hade jag nog varit rätt besviken (trots att jag faktiskt inte trodde att de ens skulle visa den). Ganska få spel som fick det att rinna till, men Stray såg ju intressant ut, Little Devil Inside kan bli lite vad som helst då trailern verkligen var all over the place och titlar som Gran Turismo 7, Spider-Man och Horizon Zero Dawn 2 gjorde inget större intryck på mig.

Det enda spel jag direkt vet att jag kommer att köpa är Sackboy. "Little Big Planet möter Super Mario 3D World" såg riktigt, riktigt roligt ut. Men det är ju inget jag köper en ny konsol för. RE8, förstås, men det släpps väl även till Xbox Series X och kanske även till dagens konsoler...?

Sony har en svårslagen variation i sin lineup och har alltid haft det. De har verkligen något för alla, vilket jag uppskattar. Saknade dock Silent Hill...


Fria tankar om spel: www.frispel.net

Medlem

Ingen homerun, men bra. Jag saknade God of War 2 (5?) och pris på maskinen, men blev istället glatt överraskad av Kena, Project Athia och Horizon II.

Jag vill även veta mer om Sonys PC-strategi för den här generationen - Microsoft kör ju svinhårt där medan PS Now på PC är allt annat än imponerande.


H-How can she slap, kupo!?

Medlem

Som en presentation som skulle fokusera på spel, väldigt stark. 5/5. Mer än hälften av spelen intressanta.
Skönt att det var mycket färg och fantasi. Hoppas att nästa generation har så lite spel med realistisk grafik som möjligt.

Medlem

Ger det 2/5.
Det som stod ut för mig var HZD II och Hitman.
Annars inget som var intressant, mest barnspel i cartoon-stil som man skrattade åt och undrade när mardrömmen skulle sluta.
När inte ens Gran Turismo som man vuxit upp med kunde leverera next gen grafik så blev jag riktigt besviken.
Tyckte själva konsolen såg ganska överdesignad ut (ser ut som handtorkarna på Ikea-toaletter) och knappast något jag vill ha synligt hemma.
Man såg direkt att den är massivt stor och hur tänkte dom ens med USB kontakten högt uppe i mitten, varenda snorunge kommer rycka ner förälderns 5490kr konsol på golvet tack vare den och spräcka de där "vingarna".

Nu ser jag fram emot att Xbox ska visa sina egna spel i Juli, då 3rd party spelen dom visade i Maj såg ungefär lika ljumna ut som PS5 spelen.


Scandinavian XBOX Network Gamers

Medlem

Gran Turismo 7 och Ratchet & Clank var tillräckligt för min del, resten var grädde på moset. 4/5, med en prislapp hade det blivit 5/5.

Medlem

I det stora hela en helt okej stream. Men själva konsolen var gräslig. Eller konsolerna. Det var ett stort WTF moment för mig. Då tror jag att Lockhart måste få sig en boost i power. 2 st PS5 då gissar jag på att Digital Edition är mellan 50-100$ billigare än vanliga. Förresten alla hatade Xbox SAD men hyllar PS5 DE. Det bevisar en gång för alla att det är okej om Sony gör det.

Medlem

Det måste vara den fulaste konsolen jag nånsin sett. Sony som i regel brukar göra så fina konsoler...

Medlem

Bra upplägg, men vissa av spelen var nästintill pårökta... detta t ex

Läste på lite om detta och det verkar vara någon form av bisarr tolkning av "En cellsam historia", ni vet, barnprogrammet där de visade hur människokroppen fungerar.

Saknade bara prissättningen.

Shit... 7.32 miljoner personer tittade på ps5-eventet, hehe
I alla fall om man vill tro https://twitter.com/millieamand/status/1271394008963710977


Who are you if im not me?

12
Skriv svar