Vilken är den bästa spelvärlden?

Medlem

World of Warcraft. Finns något för alla

Medlem

-WoW: TBC - Nagrands flygande öar med vattenfall
-RDR2 - Gigantiska stäpper, träsk, och karga berg
-Oblivion - Alla lövskogar som drunknar i allt från solsken till åskoväder och magiska månsken
-Skyrim - Whiterun, Solititude & Throat of the World
-GTA: San Andreas - Ökenflygplatsen, Los Santos betong-kanaler & San Fierros branta backar
-GTA: Vice City - Älskar alla små öar, gigantiska mansions och pastellfärger

Medlem

De bästa spelvärldarna just nu för mig är RDR2, GTA5 och Escape from Tarkov. Detta baserat på att de känns genuina och verkliga. Det har en inneboende logik som stämmer med verkligheten och såpass mycket innehåll att de kommit förbi steget att det bara är en kuliss man rör sig genom utan fimparna på marken, tidningen som blåser i vinden eller folket som står och dricker och småpratar på en salon skapar en verklighetstrogen värld.

Som helhet är Rockstar studiorna helt klart kungarna på att skapa verkliga världar med innehåll.

Sen är det ju något som utvecklas med tiden också. Gamla Hunter till Amiga var det bästa någonsin med sin volym, Mission Impossible till N64 var "otroligt" för att man kunde integrera med så mycket. Thief 2(?) värld var fantastiskt iom allt man kunde upptäcka främst med hjälp av rep-pilar och när Arma 3 kom kändes det som att nu kan man nog inte göra vackrare och verkligare natur.

Iom utvecklingen så ser jag verkligen fram mot framtida spel där jag tror att ökad datorkraft kommer att skapa en mer fotorealistisk miljö och VR eller vad som nu kommer efter kommer lägga till ytterligare ett lager immersion i spelandet.

Medlem
Skrivet av Tobias Solem:

Faerûn, en rik fantasivärld med alla fräna karaktärer från favorit-RPG:erna!

Håller med, dock har jag aldrig fått känslan av att de lyckats med att få till det i spel på samma sätt som det känns i böckerna.

Kanske bäst så, ett lyckat open world i den världen och mitt liv kommer hamna på is.

Medlem

Har flera världar som jag bara älskar.

FF7, Morrowind, Oblivion, Skyrim, FF10, DIABLO!!!

Dock mina 2 favoriter måste vara

World of Warcraft (spelade bara vanilla) - att gå runt i de kartor man spelat i tidigare spel, magiskt.

Final Fantasy XIV - riktigt intressant värld.

Final Fantasy XI - Vana'Diel är min favoritvärld, städerna, grottorna, öppna kartorna, instanserna. Kommer alltid tillbaka. även efter 18 år...

Medlem
Skrivet av wololo:

Håller med, dock har jag aldrig fått känslan av att de lyckats med att få till det i spel på samma sätt som det känns i böckerna.

Kanske bäst så, ett lyckat open world i den världen och mitt liv kommer hamna på is.

Nu fantiserar jag hejvilt här, men det vore riktigt fränt att få spela i Forgotten Realms och kunna "resa" i tiden. Kanske börja djupt inne i exempelvis Torils historia, och sedan få vara med om flera av de stora historiska händelserna, få träffa på Elminster, Khelben, Drizzt, Mordenkainen, Volo, med flera. Ett RPG där man kanske kan vara med och stoppa the Spellplague och hindra mordet på Mystra, med mera.

Hade gärna sett att Obsidian fick möjligheten och fria händer att göra något sådant, så att man verkligen kunde förkovra sig!


Rollspelsguru
Jr. Community Manager @ BattleState Games
Gymnasielärare i spelutveckling, 3D & webb @ Alléskolan i Hallsberg

Medlem

Final Fantasy VII och IX är två oerhört inbjudande världar. Jag skulle vilja bo i Nibelheim eller Kalm i FFVII eller i Dali eller Madain Sari i FFIX. Horizon har nämnts här och det är en otroligt vacker värld. The Witcher 3 har också en spännande värld, väldigt lik Norden. Xenoblade Chronicles och Xenogears bör också nämnas, liksom Suikoden 1 och 2.

123
Skriv svar