Veckans Xbox-nyheter #50 (v.29)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #50 (v.29)

Dags för fler nyheter från Xbox-fronten! Viktigast av allt är att vi mycket riktigt fick ett datum förra veckan för Xbox-eventet, på torsdag den 23 juli smäller det med Xbox Games Showcase! Microsoft Flight Simulator överraskade med releasedatum redan i augusti och en massa trevlig info kring det, Gears 5 har gått in i Operation 4 med stora förändringar i spelet sedan ledarbytet på The Coalition, Halo 3 har släppts till The Master Chief Collection på PC, nya spel till Xbox Game Pass med mera!

På ryktesfronten spekuleras det mest hejvilt om vad som kommer att visas upp på Xbox Games Showcase, framförallt av sådant som vi inte vet något om. Obsidian sägs vara redo att visa upp sitt nya, feta AAA RPG och det vore ju inte dumt. Det tvistas om huruvida Forza kommer i en eller annan form, är det Turn 10 eller Playground som står redo? Motorsport vore mest logiskt, de har ju dessutom tagit extra tid på sig och det är ju sällan en ny konsol lanseras utan ett racingspel. Rykten hävdar dock att Turn 10 är en av de studios som arbetat mest på Halo Infinite för att hjälpa till att få det redo till launch. Något som ska ha lett till att FM är uppskjutet till 2021...
Lite mer knasiga rykten cirkulerar kring Undead Labs och ett samarbete med Capcom, då går tankarna till Dead Rising men jag vet inte om det makes någon sense alls egentligen... Fable är ständigt med i spekulationerna, men tänk om det inte är Fable? Att Playground gör ett RPG vet vi, och till 99% så är det just Fable men vi vet ju faktiskt inte. Vore lite skoj om det var något helt annat, bara för att.
En sak verkar ganska säker dock, ALLT kommer inte att visas upp den 23:e. Precis som Sony så håller MS på en del av sina kort och vi har en hel del fler events framför oss både innan och efter launch.

I övrigt så dök det upp nya rykten kring en eventuell försäljning av WB Games där Microsoft pekas ut som en av intressenterna. Det pratades löst om det redan tidigare från insiders, men nu verkar ryktena ha fått mer kött på benen. Problemet med ett sådant gigantiskt köp (10-11 studios) är inte direkt en hög köpesumma utan snarare vad i hela friden man ska göra med alla studios. De stora såsom Rocksteady, Monolith, Netherrealm, WB Montreal, TT och Avalanche är ju de som är intressanta, resten är ju allt från mobilstudios till supportstudios utan egentlig plats i Xbox Game Studios. Dilemma! AT&T lär vilja sälja allt i en klump för att driva upp priset och bli av med allt på en gång, tror inte att de går med på att sälja några stycken bara. Annars hade nog MS huggit direkt. Bristen på medföljande IP är också en stor nackdel. Vi får se vart det här tar vägen...

Vill ni kolla in förra tråden så hittar ni den här.

Med det sagt...Let's Jump in!

Xbox Games Showcase - 23 juli

På torsdag den 23:e smäller det! Xbox egna "E3"-event går då av stapeln digitalt. Vi kan förvänta oss en himla massa trevligt både från Xbox Game Studios och från 3rd party-utvecklare. Halo Infinite kommer att visa upp kampanj-gameplay men det är också det enda vi är helt säkra på. I övrigt ligger fältet öppet, väldigt spännande! Runt en timme spel, spel, spel ska det vara.
Geoff Keighley kör en pre-show som börjar en timme innan, där det också utlovas en massa nytt. Det lär vara värt att ratta in det också.
Streamen kommer att vara i 1080p/60fps men direkt efter eventet så kommer 4K-versionen vara tillgänglig som VOD.

Xbox Game Showcase

Summer Game Fest Demo Event

Redan på tisdag den 21:a så drar det igång med lite E3-feeling när det digitala demo-eventet drar igång på Xbox. Mellan 75-100 kommande spel får specialbyggda demos som man kan ladda ner och testa på Xbox under veckan. Lite som ett E3 showfloor hemma i stugan!
True Achievements har en ständigt uppdaterande lista på alla spel som man kommer att kunna prova på, länk nedan.

True Achievements - Demolista
Summer Game Fest Demo Event

MS Flight Simulator

Veckans surprise var ändå releasedatumet för Microsoft Flight Simulator. Den 18:e augusti är det dags! Spelet släpps först på PC och ingår naturligtvis i Xbox Game Pass som alla XGS-spel direkt vid release. Konsolversionen kommer senare, inget datum satt ännu för det dock.
Det helt makalöst snygga spelet innehåller hela världen att flyga runt i. Med över 37 000 flygplatser att landa på, inklusive ett 40-tal som fått extra mycket puts av utvecklarna. Realistiskt väder i realtid är en annan trevlig feature i ett spel som är anpassningsbart till ens egen nivå, allt från nybörjare till kommersiella piloter.

Microsoft Flight Simulator släpps i tre versioner, med ökat antal flygplan och upphottade flygplatser i varje. Det kommer också finnas en seriös marknad för mods!

I Europa kommer också en klassisk, fysisk version av spelet finnas att köpa. Inklusive fet manual som på den gamla goda tiden, och 10 DVD's... Fantastiskt trevligt.

En liten beta hinner man också med innan release, den 30:e juli drar den igång.

MS Flight Simulator

Xbox Game Pass

Andra halvan av julis uppställning av nya spel till Xbox Game Pass har redovisats.

Grounded får sin preview/early access, Yakuza Kiwami 2, Neon Abyss och Carrion är några av titlarna som vi kan spela med en XGP-sub! Många spel som har release direkt på XGP, mycket trevligt.
Read all about it i min tråd nedan.

Xbox Game Pass Juli -Part 2
Xbox Game Pass

Gears 5 - Operation 4

Gears 5 har dragit igång Operation 4 med buller och bång. Utöver alla nya grejer som kommer med en Operation så förändras väldigt mycket saker kring MP, det blir lättare att spela ihop valuta till de saker man vill köpa och det är väldigt mycket enklare att få characters etc. Stora förändringar alltså som möjliggjorts av ledarskapsbytet på The Coalition. Studiochefen Rod Fergusson lämnade i våras, och även MP-ansvarige har lämnat sedan dess. Man kan ju inte annat än att ana att Gears varit tillbakahållet i gamla fotspår väldigt mycket och att det nu har getts möjlighet till förändringar.

Nytt ranking-system: Ranked har gjorts om helt med fokus på efterfrågade saker som ett mycket begripligare system för att gå upp i rank som dessutom är mycket mer belönande.
Store-overhaul: Gears Coins är en ny valuta som man tjänar ihop genom att bara spela, med den kan man köpa i princip allt i store och uppgradera skill cards etc. Även själva storen har fått en remake och det är nu mycket mer tillgängligt från äldre content.
Nya karaktärer: Hela sex nya karaktärer blir det i Operation 4. Fyra Heroes och två Villains, bland annat Dominic! Väldigt mycket enklare att låsa upp de karaktärer som man vill ha är det ju då också. Dessutom har man nu luckrat upp kraven på klasser och abilities för alla karaktärer vilket gör valfriheten enormt mycket större.

Nya kartor: Tre nya kartor hamnar i rotationen iom Operation 4. Reactor är helt ny, och två gamla favoriter i Gears 5-skrud: Blood Drive och Checkout.

Även Tour of Duty har fått sig en omarbetning efter ledarskapsbytet hos TC. Med nya ranks och massor av Gears Coins att tjäna ihop.

Horde har också gjorts om och förbättrats med högre level på skill cards, Horde Frenzy custom lobbies, ny och bättre matchmaking m.m.

Operation 4 är pågående och massor av events och fler karaktärer etc. kommer löpande. En hel drös med nya achievements har också dykt upp med Operation 4, hela 24st.
Så, det är ett väldigt nytt och fräscht Gears 5 multiplayer som nu sjösätts av det "nya" The Coalition!

Gears 5 - Ranked changes
Gears 5 - New Store
Gears 5 - Whats next? Nytt ledarskap
Gears 5 - PVE Updates

Kinda Funny Xcast - Ny Xbox podcast

En ny podcast med Xbox-fokus från Kinda Funny har sett dagens ljus. En mycket efterfrågad podcast, då det precis som på många andra ställen så saknas det väldigt, väldigt, väldigt mycket kunskap kring Xbox i den vanliga rapporteringen.
Det är ingen dålig line-up KF ställer upp med heller; Snowbike Mike, Alanah Pearce och Garry Whitta är det som kör en 6 episoder lång pilot till att börja med. Fantastiskt trevligt! En fin mix av hype, kunskap och analys.

Kinda Funny

Halo 3 - PC release

Halo 3 har nu släppts till The Master Chief Collection på PC. Hög fart i utgivningen av de upphottade versionerna nu, bara ODST och Halo 4 kvar nu. MCC säljer som smör på Steam så efterfrågan är det inget fel på!

Digital Foundry tar sig så klart en titt på det tekniska.

Halo 3 - Steam

Grounded - Ny dev-vlog!

Ny vlog till Grounded från Obsidian. I den här tredje delen får vi en liten titt på basbyggande! Alltid trevligt. Den 28:e släpps spelet i Game Preview/Early Access, även via Xbox Game Pass så klart.

Grounded

Project xCloud - Xbox Game Pass i fickan

I veckan meddelades att Project xCloud kommer att lanseras som en del av Xbox Game Pass Ultimate nu i september. Utan extra kostnad. Som ett första steg dessutom, vi vet sedan tidigare att en PC-version testas internt och att man har ett samarbete med Samsung. Mobiler/plattor först, sedan PC och kanske TV-app? Svettigt för Google Stadia nu...
Till en början gäller det alltså Xbox Game Pass-spel (de flesta) men snart nog så kommer det också att vara möjligt att streama det man äger i sitt bibliotek är det tänkt.

Project xCloud
Sweclockers-artikel
Phil Spencer - blogpost

Bleeding Edge

Bleeding Edge fortsätter att uppdateras av sitt lilla team hos Ninja Theory. En ny karaktär har sett dagens ljus; Azrael!

Azrael är en melee-support som bland annat har förmågan att teleportera sitt team och lite olika buffs och de-buffs. Läs mer på länken nedan!

Azrael
Bleeding Edge

Det var allt för den här gången. Vi syns på andra sidan Xbox Games Showcase!

#xbox #microsoft #xbox-games-showcase #demo-event #flight-simulator #xbox-game-pass #gears-5 #kinda-funny-games #halo-3 #grounded #project-xcloud #bleeding-edge


Jump in.

Testpilot | Moderator

MS Flight Simulator.. Går det spelet bara ut på att man ska lyfta och sedan landa planet?


Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott iallafall.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av uberpwnage2.0:

MS Flight Simulator.. Går det spelet bara ut på att man ska lyfta och sedan landa planet?


Jump in.

Medlem

Jag tror att Xbox Games Showcase kommer vara helt magiskt. Man behöver inte "temper your expectations" på denna inte.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Freeman79a:

Jag tror att Xbox Games Showcase kommer vara helt magiskt. Man behöver inte "temper your expectations" på denna inte.

Det kommer att bli riktigt grymt!


Jump in.

Medlem

Om man är sugen på en neutral podcast om Xbox så är IGN podcast Unlocked väldigt bra. Dem brukar också på slutet ha en Xbox relaterad fråga.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Freeman79a:

Om man är sugen på en neutral podcast om Xbox så är IGN podcast Unlocked väldigt bra. Dem brukar också på slutet ha en Xbox relaterad fråga.

Ryan och MIranda är bra!


Jump in.

1
Skriv svar