En tråd om munskydd och coronastrategi

Medlem
Skrivet av AplAy:

Det är just det där jag spekulerar att FHM har gjort bedömningen att i Sveriges fall skulle det inte leda till det utfallet utan snarare tvärtom. Tekniskt talat är det korrekt att munskydd förhindrar fler partiklar från att lämna ens mun än utan munskydd gör.

Indikationer på att munskydd inte ger tillräcklig önskad effekt är bland annat de som faktiskt bär munskydd där majoriteten:
- Antingen tar större risker än vanligt på grund av "mirakelskyddet" munskydd
- Eller så hanterar de munskyddet fel vid påtagning, användning och/eller vid avtagning (alla tre steg måste utföras korrekt vilket är jobbigt för de flesta och blir ännu jobbigare när det är extra varmt utomhus)

Så ja, tekniskt talat fungerar munskydd. I praktiken verkar de kunna orsaka motsatta effekter istället för de önskade.

P.S. Avrådandet av munskydd innebär INTE att du plötsligt skall strunta i de mest effektiva sakerna: fysiskt distansering, stanna hemma och håll dig undan från andra vid upplevbar sjukdom, prata inte i motvind med andra pga. aerosolrisk (prata så att ni båda har motvind och titta helst inte i varandras ögon så tillvida inte ni kan stå tillräckligt långt borta eller med något skydd emellan, tvätta händerna ofta och alltid innan du skall peta dig i ansiktet så tillvida inte du är inomhus på en sanerad plats som exempelvis ditt eget tvättade, städade och sanerade hem.

Fast vad menar du pekar på att folk tar större risker när de har munskydd på sig?
Och vad händer om man tar på sig eller av sig munskyddet fel?

Testpilot | Moderator
Skrivet av Pecman:

Fast vad menar du pekar på att folk tar större risker när de har munskydd på sig?
Och vad händer om man tar på sig eller av sig munskyddet fel?

Något jag tänkt på är att folk säkerligen tror de är säkra bara för att de har munskydd, varpå de kanske är ute bland folk mer för "Jag har ju mask på mig".

Ett tvång skulle då i det stora hela egentligen göra saken värre. Folk tar på sig munskydd, men fortsätter sedan med sin vardag precis som vanligt och tänker inte på att, även om munskydd kan vara bra, inte hjälper till 100%.

Ett scenario bara, säger inte att det är ett faktum.


Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott iallafall.

123
Skriv svar