Veckans Xbox-nyheter #52 (v.31)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #52 (v.31)

Det fullkomligt bubblar av nyheter, stora som små, på Xbox-fronten även den här veckan. Xbox momentum är fortsatt starkt och det bara fortsätter att öka takten inför next-gen. Under veckan så har vi bland annat fått mer info om Halo Infinite, MS Flight Simulator fortsätter att imponera, Grounded har fått sin preview-release, Bleeding Edge är uppdaterat, Battletoads releasedatum kom från ingenstans, Sea of Thieves har nytt content med mera!

Den kommande månaden så har vi dessutom hela 4 spelsläpp från Xbox Game Studios att se fram emot! Först ut är Microsoft Flight Simulator (18/8), strax därefter Battletoads (20/8), och en vecka senare är det dags för första kapitlet av Tell Me Why (27/8) tätt följt av Wasteland 3 (28/8). Fullt ös med andra ord!

Framgångarna för Xbox Game Studios på Steam fortsätter. Den här veckan har vi sett topp-10 listan på bästsäljande spel på Steam domineras av Xbox-spel! Fantastiskt roligt att se. Grounded, Sea of Thieves, MS Flight Simulator och Halo MCC säljer som smör på plattformen. Så kan det gå, och mer kommer!

Rykten haglar och medans vissa bekräftas så är det fortfarande ovisst kring andra. Halo Infinite-ryktena om separat MP-del som dessutom är F2P har bekräftats och även att det körs i 120 fps! Ger ju dessutom mer ved på brasan till ryktena om att MS är på väg att droppa Live Gold som MP-paywall... Det vore väldigt stort och en rejäl utmaning för andra aktörer med mindre...flexibilitet. De blir ju nästan tvungna att följa efter för att inte framstå som girigbukar, damned if you do etc. Vi får se vart det tar vägen.
Phil Spencer mer eller mindre bekräftade att ett event, eller något liknande, i augusti är mycket troligt. Det har ju pratats länge om att det är mer på gång och så verkar vara fallet. Många frågetecken återstår ju kring next-gen, hur blir det med Lockhart? Gold? Pris på konsoler? Halo Infinite MP-reveal. Fler spel ska ju visas upp dessutom... Som sagt, det fortsätter att ånga på.

Rykten fortsätter dessutom att cirkulera kring WB Games. Enligt insiders så är Microsoft fortsatt intresserade och det verkar inte helt osannolikt att det är på allvar. Fler intressenter lurpassar dock i vassen, såsom EA som vill expandera. Sådana här saker är ju dock långdragna till sin natur, och det lär dröja innan vi vet var det landar.

Missade ni förra veckans tråd med allt gött från Xbox Games Showcase bl.a så hittar ni den här.

Med det sagt...Let's Jump in!

Grounded

Grounded släpptes i veckan och kan bli årets lilla smyghit. Spelet som släppts i Game Preview/Early Access på Xbox One, Win10 och Steam nådde redan efter två dagar över 1 miljon spelare! Man toppade dessutom Steams bästsäljarlista globalt i flera dagar, trots att spelet ingår i Xbox Game Pass. Första dagen så hade man över 250 000 tittare på Twitch, och det har fortsatt sett bra ut. Inte illa.

Grounded utvecklas av ett litet team (13 pers) på Obsidian som har jobbat med spelet i ett par år nu. Adam Brennecke är Game Director på spelet och han meddelar att spelet kommer att få månatliga större uppdateringar med början den 27:e augusti.
Utan tvekan ett spel som tilltalar många och jag hoppas att Obsidian och Xbox puttar till ännu mer resurser ty det här kan bli en hit.

Fulsnygg 80-90-tals merchandise finns också för den som känner sig manad, hehe.

Grounded - Obsidian
Grounded - Steam

MS Flight Simulator

Med bara ett par veckor kvar till releasen av MS Flight Simulator på PC så kommer det fler och fler goda nyheter. Ett stort antal previews har sett dagens ljus och de som testat verkar väldigt nöjda! Det har också meddelats att MS Flight Simulator släpps på Steam, något som var osäkert tidigare vid release. Succén lät inte vänta på sig och spelet har konstant legat med sin pre-order på Steams topp-10 under veckan. Inte så konstigt kanske med tanke på att det är det första spelet som verkligen känns next-gen och lär pusha även de fetaste datorerna hårt.

VR-stöd bekräftades också, först ut är HP Reverb G2 (som även Microsoft varit med och utvecklat, kanske inte en slump) men stöd för de flesta headsets kommer efterhand. VR-uppdateringen är den första stora uppdateringen efter release, och sedan följer en rad andra gratis uppdateringar innan det blir betaldags.

Mängder av previews och intryck har dykt upp bland media, och det ser väldigt bra ut! Konsolversionen dröjer ett tag till och inget datum är satt, men det kommer.

Eurogamer Preview
Xbox Preview
Hp Reverb G2
MS Flight Simulator

Halo Infinite

Efter att en irländsk leksaksbutik råkat lägga ut promotionmaterial online för Halo Infinite där det avslöjades att multiplayer kommer att vara F2P och köras i 120 fps så har 343i gått ut och bekräftat.

Att MP skulle vara avskiljt från SP-delen har det ryktats om tidigare från insiders och det visades alltså stämma, om än med en twist då det också är gratis. Det här spelar naturligtvis rakt in i famnen på de rykten som cirkulerar kring att Xbox Live Gold är på väg att tas bort som paywall för MP på Xbox... Hur det blir med det är oklart, men många insiders verkar tro att så blir fallet.
Halo Infinite kommer alltså att köra SP i 4K/60 och MP i 120fps... riktigt fränt! Högre fps är i de flesta spel att föredra och i en shooter definitivt. Series X ser ut att bli en trevlig maskin!

343i har också kommenterat kritiken på internet om den kanske inte så jätteheta grafiken på gameplaydemot som visades på Xbox Games Showcase. Man poängterar att man lyssnar på kritiken och konstaterar att trots en högljudd (ofta "oroad") minoritet så är feedbacken övervägande positiv från de som faktiskt är intresserade av Halo. (För min egen del så var intrycket att det såg jäkligt roligt ut att spela och utforska men att det saknades många grafiska effekter och annat som inte verkade vara igång alls.)
343i påpekar att:

"From our perspective, there are two key areas being debated around the community – overall art style and visual fidelity.

Based on our learnings from Halo 4, Halo 5, and Halo Wars 2 – along with strong community feedback – we decided to shift back towards the legacy aesthetics that defined the original trilogy. With Halo Infinite, we’re returning to a more ‘classic’ art style which was a key message going back to the very first reveal that garnered enthusiastic and positive responses. This translates to a more vibrant palette, “cleaner” models and objects with less “noise”, though it doesn’t mean less detail. While we appreciate this may not be everyone’s personal preference, we stand by this decision and are happy to see it resonating with so many fans around the world."

Det är alltså en återgång till det klassiska Halo som så många vill ha, i en open-worldish setting med superlent gameplay. I'll take it!
Vi får se hur mycket de kommer att rätta till övriga grafiska grejer som ljussättning, effekter och annat till release men jag tror att det kommer att se väldigt trevligt ut. Visst hålls det tillbaka av att det ska gå att köra på Xbox One, men jag tror nog att Series X och PC-versionerna kommer att vara väldigt behagliga att spela och titta på. Vänta och se!

Oh, och Craig the Brute då? Han har Phil Spencer gjort till officiell Xbox-maskot!

Halo Waypoint - Infinte Inquiries
Halo Twitter - 120 fps F2P MP
Halo Infinite
Craig endorsement från Phil

Battletoads!

Utan förvarning så fick Battletoads releasedatum och trailer nu i veckan. Redan den 20:e augusti är det släppdags för grodorna! Spelet ser ut att ha fått mycket polering och omarbetning efter förseningarna och den feedback som Dlala och Rare fick förra året. Rakt in på Xbox Game Pass så klart, så inget att tveka på.

Battletoads

The Outer Worlds - Peril on Gorgon

The Outer Worlds första DLC, Peril on Gorgon, anländer den 9:e september och är det första av två planerade DLC till Obsidians sci-fi RPG. Nästa heter Murder on Eridanos (2021) och kommer att låta oss besöka en av de planeter som vi kunde se på kartan i huvudspelet men inte åka till, tufft!
Peril on Gorgon utspelar sig på en asteroid där ett övergivet forskningslabb står i centrum för ett mysterium. Vi kommer att kunna utforska asteroiden och de övergivna anläggningarna så länge man nått Monarch i mainstoryn. Nya Science-weapons kommer att dyka upp liksom nya Perks och Flaws och armor sets! Storyn beräknas ta 6-8h så ganska matigt.

Peril on Gorgon - Xbox news

Hellblade 2

Arbetet med Senua's Saga: Hellblade 2 fortskrider och förutom de devblogs som Ninja Theory ska producera kontinuerligt såsom de gjorde under det första Hellblade så har även Melina Juergens, skådespelaren bakom Senua, dragit igång en egen liten vlog för att dokumentera utvecklingen ur ett lite mer personligt perspektiv. Melinas personlighet är en stor anledning till Senuas genomslagskraft och det är väldigt trevligt att följa henne. Hon lägger verkligen ned sin själ i arbetet med Hellblade 2.

Att få se lite behind the scenes också är ju inte dumt!

Ninja Theory
Senua's Saga Hellblade 2

Forza!

En ny Forza Monthly video har sett dagens ljus under veckan. Mycket info kring både Forza Motorsport och Forza Horizon sipprar fram nu. Bland annat så kommer Motorsport att bli mer av en plattform, med kontinuerliga uppdateringar och ett mer communityengagerande gameplay. En reboot av franchisen helt enkelt.

Foza Horizon 4 och dess Series X-version diskuteras också. Native 4K i 60fps låter ju inte dumt! Korta laddtider och Quick resume utlovas också.

Forza Horizon 4 går också in i Series 25 update nu. Med australiensiskt fokus! En hel del nya trevliga bilar från FH3 och nya Showcase Remixes väntar i Series 25.

Med updaten kommer också ett nytt Welcome Pack som finns att köpa för nya spelare som vill ha ett litet startkit till garaget. Det är inga nya bilar, de finns redan i spelet så för oss veteraner är det väl inget aktuellt. Men trevligt!

FH4 Series 25 Update

Tim Shafer & Double Fine 20 år

Double Fine firar 20 år och Kinda Funny har en lång och intressant intervju med Tim Shafer om allt från hur det är att nu vara en Xbox-studio till Jack Black. Väldigt trevligt! Missa inte heller Humble Bundles Double Fine mega bundle med massor av spel för en billig penning!

Double Fine 20th Anniversary Bundle

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass ser ut att uppdatera sin branding lite. Precis som Apple Watch t.ex med logga först och namn sedan. Ser väldigt cleant och snyggt ut!

Ännu ingen officiell uppdatering om vad vi får till Xbox Game Pass under augusti, men på PC har F1 2019 trillat in. Vi vet ju också att MS Flight Simulator, Battletoads, Tell Me Why och Wasteland 3 dundrar in under månaden. Lär komma uppdateringar snart!

Någon som är väldigt nöjd med XGP är CrossCode-utvecklarna som i en intervju meddelade att det är fler current players på Xbox Game Pass än på Nintendo och PS4 tillsammans, de allra flesta på konsol dessutom. Yikes!

Missa inte heller att det finns många perks att plocka upp om man har XGP Ultimate i sommar! Bland annat packs till Dauntless och bonuspoäng till Microsoft Rewards.

Xbox Game Pass
XGP Ultimate Summer Mode

Bleeding Edge - Update

Bleeding Edge har fått sin senaste stora uppdatering med the Azrael Update. Som namnet antyder får vi en ny hjälte att leka med, Azrael. Men det är bara en del av den här stora uppdateringen som innehåller ombalanseringar av många hjältar, ny karta, leaderboards, custom queues, map mods och en mängd fixar bland annat. Nya skins och emotes får vi också så klart.

Azrael i egen hög person.

Facility 665 är den senaste kartan som hittar till Bleeding Edge.

The Azrael Update

Games with Gold - Augusti

Augusti månads gratish-spel för de av oss med Xbox Live Gold-prenumeration har avtäckts. Lite blandat med olika småspel, dock ett par OG Xbox-spel och det är ju alltid trevligt att lägga till samlingen!
Läs allt om det i min tråd nedan!

GWG Augusti - Min tråd

Sea of Thieves

Vi har fått en ny content update till Sea of Thieves under veckan. Ashen Winds för med sig bossar i form av Ashen Lords att besegra ute i världen och nya vapen i form av eldkastande dödskallar bland annat. Mycket fränt! Mängder av belöningar och annat att hämta från Order of Souls med andra ord. Nya Ashen Winds-inspirerade grejer finns så klart att köpa i Emporium också.

Sea of Thieves - Ashen Winds

Det var alles für den här veckan, hoppas att ni fann något av intresse. På återseende!

#xbox #microsoft #grounded #flight-simulator #halo-infinite #battletoads #the-outer-worlds #hellblade-2 #forza #double-fine #xbox-game-pass #bleeding-edge #games-with-gold #sea-of-thieves


Jump in.

1
Skriv svar