Fiskpinne-lasagne

Medlem
Fiskpinne-lasagne

Kollade igenom kyl och frys idag och kom fram till att jag hade en förpackning fiskpinnar jag borde äta upp, samtidigt hade jag även ett gäng lasagneplattor som snart går ut i datum.

Så varför inte kombinera tänkte jag, som gillar att experimentera med mat.

Jag tog fiskpinnarna direkt från frysen för att använda. Först funderade jag på om jag skulle steka på hög värme för att få lite yta men skippade det och körde direkt från frys.

Såsen gjorde jag på créme fraiche, majonäs, purjolök, remouladsås, salt och citronpeppar.

Varvade sås, pinnar, platta upp till toppen där jag tog resten av såsen samt en fet näve riven goudaost.

Smaken blev över förväntan, riktigt krämigt och gott och fiskpinnarna hade blivit perfekta efter 45 minuter på 175 grader, kanske inte krispiga men ändå lite mer tugg än övriga lasagnen, lite textur.

Brukar ni experimentera och kombinera med olika ingredienser på nya sätt, har ni något trevligt tips?

jbx
Medlem

Jag är skeptisk

Medlem

Nu skulle jag aldrig köpa fiskpinnar....men lasagne på fisk är iaf gott.
Spenat, fisk och lasagneplattor tillsammans med vit sås och ost.

Medlem
Farornas Konung

Ta mig fan genialiskt...
Har aldrig fiskpinnar hemma men grattis till inovativ lösning!

Chefredaktör

Eftersom @keffkebab gjort en FragZåne, vad blir den officiella FZ-lasagnen?


Din vänlige kvartersspindel - följ mig på Twitter

Medlem

Haha, spännande ide!

Fortsätter vi i den här takten så kanske vi snart får en hel forumavdelning med FZ-gaming food.


Det finns tre bra vad faan
- Vad faan är planen för idag?
- Vad faan är jag har skjutit upp som behöver bli gjort!?
- Vad faan, nu skriver jag en checklista för dagen!

Medlem

Fiskpinne-lasagne får mig genast att tänka på mina dagar som student. Brukade äta följande som bakismat.

Plocka fram några korvbröd och stek dina diskpinnar. Lägg lite rostad lök i bröden och sedan fiskpinnen, med lite remouladsås ovanpå. Lyxa gärna till det med en skvätt citron ovanpå det hela, alternativt citronsaft att dricka till.


Even a broken clock is right twice a day

Medlem

Ja pasta och fisk har ju fungerat ihop länge, så det är inte så märkligt ändå. Bara att man kanske inte förknippar just lasagne med fiskpinnar...

Vet inte om jag skall pröva det själv dock, hade jag varit i din situation med lasagneplattor och fiskpinnar i frysen så hade jag nog skurit plattorna till tagliatelle och gjort en vanlig fisk och pasta-rätt. Eller ja, "vanlig", brukar inte ha panerad fisk då men ni fattar.


Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

Medlem

Intriguing.

Om jag nån gång sitter i samma båt kanske jag testar detta, eller en variation därav.


Take this under advisement, jerkweed!

PC-spelare
Dator: Asus Prime X470-PRO, Ryzen 2600X, 16GB RAM, Sapphire Radeon RX 5600 XT

Medlem

Värre saker har ju varit gott! Sluta aldrig att experimentera, gott folk!


Switch, PC och Dödsmetall.

1
Skriv svar