Vad tror ni är Microsoft's ultimata mål med uppköpet av Zenimax?

Medlem
Vad tror ni är Microsoft's ultimata mål med uppköpet av Zenimax?

Nu när chocken har lagt sig och alla farhågor (risken är fortfarande stor) om att alla spelen kommer bli exklusiva för xbox series eller är det xbox one x? Vad tror ni är Microsoft's ultimata plan? Jag har olika teorier, en jag tror på och några andra som är möjliga och kanske en som aldrig kommer hända.

Gamepass planen

En teori är att många av spelen kommer vara multiplattform men kommer istället vara exklusiv för prenumerations plattformar. Jag tror att många av spelen kanske blir för dyra för att släppa exklusivt, självklart har Microsoft råd men många av zenimax spel är under utveckling under många många år. Har Microsoft råd att låta alla vara exklusiva?

Flesta (kanske alla) kommer bli multiplattform, Microsoft kommer få "alla" pengar för försäljningen och sen har dom alla spelen exklusivt på gamepass. Microsoft kan då skryta med "Vi har fler och bättre spel än alla andra". Kan man få Doom och elders scroll på gamepass är det inte så svårt beslut.

Microsoft: Ni kan få våra spel men då får ni punga ut pengar för det

Microsoft kommer låta Sony ha alla spelen på sin konsol men det är om dom kommer fram till ett avtal för varje individuellt spel.

Microsoft: Vi har brons paketet där du får spelet 1år efter release, vi har silver paketet där du får spelet 6 månader efter oss och du får göra reklam för spelet på all media, vi har guld paketet där du får spelet 1 vecka efter release och vårt sista paket är diamant paketet där då får spelet samma dag men ojoj vad du kommer få betala för det då.

Allt är exklusivt

Rubriken säger allt. Alla spelen blir exklusiva för att öka försäljningen för Xbox series, flera sålda konsoler betyder flera kunder som slutar med mer pengar

Microsoft tittar på varje spel var för sig

Det här alternativt kan man inte se ett mönster. Microsoft kanske bestämmer att nästa Doom kommer bli exklusivt för att det kommer sälja flera konsoler eller så blir doom multi för att det är för dyrt att bara ha det på på en konsol. Varje beslut kommer tas under ett stängt möte med bara finansmän som räknar ut maximala vinsten.

Microsoft: Okay du får elders scroll om vi får God Of War

Okay, kommer aldrig hända men jag skriver ner alla teorier jag kan komma på. Dom byter spel med varandra som man gjorde på skolgården när man skulle byta Pog's.

---------------

Vad tror ni? Vad är deras ultimata plan?

Medlem

Självklart förbereder Microsoft en Tank Rush!

Medlem

Streaming och abonnemang är framtiden, men om du litar på att andra ska leverera spel så blir det som för netflix när Disney köpte starwars och marvel och startade en egen tjänst - de blir utan innehåll.

Medlem

Jag tror dom tröttnat på att vänta på Elder Scrolls 6 och det här var enda sättet att se till att det kommer någon gång.

Ambassadör
Xbox

Xbox Game Pass. Det är det enkla svaret.

Det är det som är huvudmålet, och hur du tar dig dit är inte lika viktigt. Mellan Xbox-konsoler, PC och mobiler så täcker man in nästan alla som vill spela spelen.


Jump in.

Medlem
Skrivet av Mortaigne:

Xbox Game Pass. Det är det enkla svaret.

Det är det som är huvudmålet, och hur du tar dig dit är inte lika viktigt. Mellan Xbox-konsoler, PC och mobiler så täcker man in nästan alla som vill spela spelen.

Håller med helt!
Även om de inte skulle hålla alla ev. kommande Bethesda spel exklusiva, utan bara ha de tidsexklusiva på Game Pass, så skulle de vara oerhört lockande. Nya spel vid release - på en tjänst för ett överkomligt pris. And once your in...

Spelarbasen sett till Windows 10, Xbox konsoler och nu Android mobiler är ändå enorm... så bara att täcka alla dessa, gör att lockelsen hos konsumenten blir att få något för ett bra pris, men samtidigt fler stora spel när de släpps.

En tidsfråga innan vi ser fler köp/samarbeten från Microsofts sida skulle jag gissa.


Nördliv.se - Spel, tillbehör och andra nördrelaterade saker! Och så klart även vår gaming/underhållningspodcast Nördliv! Lyssna gärna!
https://itunes.apple.com/se/podcast/nordliv%21/id937178661/
http://www.nordlivpodcast.se/

Medlem

Det är ingen konspiration, ser ju klart och tydligt vad deras strategi är.

Förövrigt konkurrerar inte MS med Sony överhuvudtaget, Sony är ett litet pissföretag i jämförelse.

1
Skriv svar