Ett helt fantastiskt vitt bröd

Medlem

Okej, det är dags för revansch!

Det är samma recept, men betydligt mer jästid!
Endast knådad 2 gånger istället för 3. Och knappt berörd innan den åkte i formen.

Här står den och väntar i smörad och mjölpudrad form. Ovandelen är förgylld med lite pumpakärnor, linfrö, salt och olja.

Bakning in progress!


Det finns tre bra vad faan
- Vad faan är planen för idag?
- Vad faan är jag har skjutit upp som behöver bli gjort!?
- Vad faan, nu skriver jag en checklista för dagen!

Medlem

Den här gången följer jag Calles tips!

Termometer satt på 97-98, lite aluminiumfolie över.
Brödet behövde 6-7 minuter mer än vad det stod i receptet.

Det är fullbakt!
Tjohoo~

Det här är det finaste brödet jag nånsin bakat!
Brödet har stått och väntat på ugnsgallret i 30 min.
Nu är det dags!

Det är helt perfekt! Mjukt och smakar ljuvligt! Medelhavssaltet, fröerna och kärnorna förhöjer, jag kan inte sluta äta!

Jag lyckades och det känns som en stor seger i köket!

Tack för alla tips och feedback!
Mums!


Det finns tre bra vad faan
- Vad faan är planen för idag?
- Vad faan är jag har skjutit upp som behöver bli gjort!?
- Vad faan, nu skriver jag en checklista för dagen!

Chefredaktör
Skrivet av Hanzo:

https://i.ibb.co/GTsVcBM/59-D83-CC0-236-A-42-AE-89-B5-FEE06-E...

Den här gången följer jag Calles tips!

Termometer satt på 97-98, lite aluminiumfolie över.
Brödet behövde 6-7 minuter mer än vad det stod i receptet.

https://i.ibb.co/FX9FXMX/F536-D7-A8-B70-D-4829-9-F3-C-DB6-ACA...

Det är fullbakt!
Tjohoo~

https://i.ibb.co/DCNHVT9/DE5-B653-C-5-C90-4037-92-A0-2-B57-F9...

Det här är det finaste brödet jag nånsin bakat!
Brödet har stått och väntat på ugnsgallret i 30 min.
Nu är det dags!

https://i.ibb.co/8M2WYVF/515-FE31-B-E1-E7-4-F03-9-EFA-A6-EE2-...

Det är helt perfekt! Mjukt och smakar ljuvligt! Medelhavssaltet, fröerna och kärnorna förhöjer, jag kan inte sluta äta!

Jag lyckades och det känns som en stor seger i köket!

Tack för alla tips och feedback!
Mums!

Man blir sjukt nöjd när bröd blir bra!


Din vänlige kvartersspindel - följ mig på Twitter

Chefredaktör

Själv gjorde jag baguetter idag. Surdegsgrund, fusk med lite torrjäst, 12 timmar kalljäsning innan formning, 6 timmar kalljäsning till efter.

Blev sådär härligt sega och luftiga inuti, och knapriga utanpå, som man vill ha dem.


Din vänlige kvartersspindel - följ mig på Twitter

Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Själv gjorde jag baguetter idag. Surdegsgrund, fusk med lite torrjäst, 12 timmar kalljäsning innan formning, 6 timmar kalljäsning till efter.

Blev sådär härligt sega och luftiga inuti, och knapriga utanpå, som man vill ha dem.

https://cdn.fz.se/artikel/fil/1424767?key=ac8fadab24a61b134c7...

De ser super mumsiga ut! Tänk vad mycket underbart som går att baka hemma!


Det finns tre bra vad faan
- Vad faan är planen för idag?
- Vad faan är jag har skjutit upp som behöver bli gjort!?
- Vad faan, nu skriver jag en checklista för dagen!

12
Skriv svar