Diskutera - Bör lootlådor förbjudas?

Medlem
Skrivet av Espresso_Bengt:

Det kanske man kan? Bara att inte koppla kreditkortet till PS Store kanske.
GTA V är ju en kassako utan liknelse pga av mikrotransaktioner, visserligen inte loot-lådor men de har ju träffat/utnyttjat en öm punkt i våran psykologi eller vad man ska säga.

Ja att inte koppla ett kreditkort är ju ett superenkelt knep. Vet att man kan spärra köp för olika konton på ps4 men tror inte det går att välja vilka spel som ska spärras utan det är väl allt eller inget. Sen finns ju tvåstegsverifiering.

Skrivet av gonzo247:

Nej! Människor måste väl kunna ta eget ansvar etc. Om nu barn köper dom så är det föräldrarnas fel, som inte håller koll slut punkt. Sedan tycker jag inte om mikrotransaktioner, men har väl själv köpt nått dumt skin. Men förbud? nej tack!

Lite väl enkelt att säga så tycker jag. Visst ska man hålla koll på sitt eget kreditkort men företagen gör ju precis allt för att trycka upp köp köp köp i ansiktet på dig. Kanske att ett förbud är fel väg att gå men en kraftig reglering behövs helt klart. Jag har ju väldigt svårt att tro att företagen skulle "ta eget ansvar" helt på egen hand..

Medlem

Tycker de ska få finnas, men de ska finnas en lista med vad för chans du har att få diverse saker så allt är klart. Människor ska inte behöva barnpassas mer än vad de redan blir. Sen får ju föräldrar helt enkelt se till att ha koll på vad deras barn spelar och vara försiktiga med hur de kopplar sina betalkort.

kan ju dock tycka att Mobilt BankID skulle vara ett krav t.ex för att kunna genomföra köp.

Medlem
Skrivet av skymf:

Förbjud "köp i spel".

+1 På den...

Kan hålla med om att det till stor del är var och ens ansvar, men köp i spel liknande dessa lootlådor är djävulens påfund.

Medlem

Spel har låga ålders gränser vilket tyder på att de inte är gjorda för vuxna altså ska man inte kunna köpa saker inne i spelen. Ha köp funktionerna på deras hemsidor i stället. Slump lådor som inte kräver pengar är ju bara en rolig grejj så länge de inte har någon koppling ekonomiskt.

Medlem

Många barn spelar och Loot-lådor är ett alldeles för avancerat sätt att ta betalt för att dom ska behöva utsättas för det. Ja det ska förbjudas.

Medlem

Pay-to-win lådor går fetbort. Dubbelt så i spel man köper. Free to play kan jag delvis förstå det.

Jag tycker dock att det är helt okej med kosmetiska loot lådorj.
Spelar nån match Overwatch per vecka och där får du dessutom. Inte bara skins osv utan även ibland guldmynt i lådorna, och dubbletter av loot du redan har ger guld. Och sen kan man med guldet köpa det skin du vill ha.
Det tycker jag är perfekt för mig! Jag har inte spenderat en spänn förutom att köpa spelet. Men jag har typ alla skins jag vill ha, och tusentals guld över om det skulle komma något nytt och snyggt.

Medlem

Med de intäckter som spelbolagen har idag kommer de inte frivilligt reglera sig, vi pratar om miljarder. Lootlådor ska inte finnas i spel som riktar sig mot barn punkt. Sätt 18 årsgräns och tvinga dem visa en tydlig harang om spelmissbruk likt epelepsivarningen innan spelet börjar. sen är det upp till föräldrarna att avgöra. Att förbjuda helt tror jag är fel väg.

Medlem

Säger nej, till casino i spel .

Har inga problem med att köpa saker ingame för riktiga pengar om du vet 100% vad du får dvs ingen randomisering.


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

123
Skriv svar